Pa dok lezis nema opterecenja na nozi.A kada ustanes polovinu tezine prebacis upravo na to sto si polomio/istegao.
Evo moj slucaj:
Igrao basket,skocio i kada sam padao stopalo okrenuo unutra,pao na njega.Dovukao se do kuce,oslanjao se jedva na nogu,skinuo patiku nekako.Sve bilo izdrzljivo do noci,rana se pocela hladiti i oticati.U toku noci ogromni bolovi.Ujutru kod doktora,slikanje:5 od 6 ligamenata polomljeni.Navodno je nemoguce svih 6 polomiti.Prvu sedmicu langeta,strogo mirovanje,hodanje samo do wca.Nakon toga 3 sedmice nosio gips i hodao na stakama.Tek u 2 sedmici se poceo lagano oslanjati na tu nogu,jer sam imao gumenu petu na gipsu da se mogu oslanjati.Nakon skidanja gipsa nisam forsirao tu nogu,vec polako.Danas normalno trcim,hodam i obavljam sve funkciju bez ijedne poteskoce.Ponekad osjetim jake kratkotrajne bolove.Npr na moru nekolio puta kada udjem na vodu samo ziga,dok se kupam nekad ili kad predjem listom papira po tom mjestu.Tada uvijek.
Moj savjet je da se ne igras sa tim,nema potrebe.Ako je ligament napukao pusti ga da normalno zaraste kako ne bi imao probleme.Oni mogu i da ne srastu kako treba mada sumnjam ako su samo napukli.Kod mene je bila velika mogucnost jer su bili smrskani.
Послато са GT-I5500 користећи Тапаток 2