Sto je zupcanik paljenja ? Prvi put cujem za taj izraz. Magnet se skida izvlakacem, a ne radapcigerom, zato ga ni ne mozes skinut bez grijanja jer koristis krivi alat. Izvlakac je obicna plocica koja na sebi ima 3 rupe koje se poklapaju sa rupama gdje dolazi plasticni ventilator, na koje su zavarene matice istog navoja kao i sarafi ventilatora (ne znam sad napamet koji je to m). Takodjer ima rupu u sredini na koju je zavarena matica, sta ja znam, m10 (kljuc 17). Uzmu se 3 sarafa sa kojima se kroz te 3 matice na toj ploci zasarafe za rupe na magnetu gdje se sarafi ventilator. Zatim se uzme srednji saraf koji se prije zaspici na vrhu da ide ful u spic. Ako gledas dobro, sa strane radilice gdje je magnet na radilici ces primijetit udubljenje na njenom kraju, koje sluzi upravo zato da ovaj zaspiceni saraf sjedne unutra. I kad si ta 3 sarafa zasarafio (najmanje 1 cm da ti ne izguli navoj) stavis ovaj srednji saraf i sarafis njega. Prilikom sarafljenja udaras po njemu (najbolje gumenim cekicem) i sarafis. U jednom trenutku magnet ce popustit i izletit van.
Tako se skida magnet, a nikakvo grijanje, breneri i radapcigeri.