pa njegovu originalnu.yamaha 125ccm,kao šta u naslovu piše,napomenio bi da je mijenjana.mašina je inače prilično dobra,kako se meni čini.u 4 miseca nije ni mrve ulja potrošila,(ili ja ne uspijem nać skroz ravan beton,di ga mirim
)
najprije mi je sam diza okretaje.ispočetka nije vrtija zadnje kolo,i onda mic po mic,prije 10 tak dana(nakon 3 miseca vožnje)doša je do toga da sam kreće na semaforu!!mora sam kočnicu držat da ne krene!!!reka mi je jedan prika da se čok da štelovat,na mesinganoj vidi koja ide pot doli..istovremeno kad bi ćok odradija,djiri bi pali toliko da bi se poša gasit.jedva bi radija..reče prika da ga naštimam tako da čok zavidam dokraja,i onda odvidam 6 i po krugova.a da istovremeno dignem mrvu minimum na onom vijku koji stoji vodoravno i brani da se gas vrati skroz.feder je pod njim..meni se učinilo da čujem šištanje,pa sam mica karb onako na obe gume,i učinilo mi se da vidim pore na gumi usisnog kolina..pasam istu gumu omota izolirom..za prvu ruku.motor je bija ok,bolje je prima gas,i radija je super,desetak dana,onda se sam opet prominija..mora sam na gasu držat malo povećan minimum,da se ne ugasi,da bi mi jučer tribalo puno verglanja da upali..baš puno..nova baterija od 12ah mi se skoro ispraznila,čačka sam po ure..nisam bija doma i nisam ima ni alata uzase..kad je upalija radija je ok osim šta sam ga triba držat na gasu da se ne ugasi,minimum nije valja..danas nije tija upalit..konstanta je sva 3 miseca da kad naletim na velik ležeći ili rupu,da gas odma padnemomentalno,a nekad kad je veći udarac zna se i ugasit..palija bi u trku odma..inače s njim nisma ima problema s paljenjem,u 2-3 miseca mi je jednom ili 2 puta potmulo puka iz auspuha..ali vozija je normalno..
imam namjeru iduće dane odvidat onaj poklopac s karba i probat izvadit membranu,i pregledat ju..čisto da budem mirniji..volija bi upozorenje ako na nešto tribam pazit prilikom rastavljanja ili ako se neki dio,neka gumica ili nešto mora obavezno minjat ako se otvori..
dobro bi došla i ideja čime odvidat one saboterske vide koje drže usisno kolino uz cilindar...