Pozdrav ekipo
Vidim da je stari topic ali je još uvjek aktualan. Auti, moja prva strast, pokraj nedavno otkrivenih motora, su zapravo razlog zašto sam se zaljubio u motore, malo duža prića, ali ide nekako ovako;
Prvi auto, mamin renault 19 16v, 136 ks, iz '95. lepa pila, super je išel i užival sam ga voziti, ali sam se moral sa mamom dogovarati, kada ko gdje ide pa mi nije bilo po volji. Nakon par godina sam skupil nekaj pinke i kupil si polovnog Puga 205 1.9 GTI, 136 ks, koji je išel ko zmaj, ležal ko nikaj kaj sam prije i posle vozio, ali je zato puštal kišu, puštal vjetar, volil se kvariti, ali je imal 800 kila, 0-100, oko 6.5 sekundi (getriba iz saxa vts), tak da sam pral sve živo i mrtvo, dok motor jedne večeri nije odlučio da je dosta i počinio samoubojstvo (uz moju pomoć, moram priznati), pa sam ga prodal za neku siću.
U međuvremenu je gospođa majka kupila novo vozilo, Kalos 1.4 (koreanac;-), a meni je ostala zver od renolke, nakon reganja i sitnog servisa, preuzel sam svoj autek i otišel na more, sav sretan kaj je sve ok, i nakon mjesec dana, kada sam se vraćao, na istarskom ipsilonu sam imal katastrofalnu frontalku, na sreću, sve je dobro završilo, neke sitne ozljede (meni ništa, renolčeki su poznati po sigurnosti, bez ogrebotine sam izašao, iako se drugi auto zabio u mene sa nekih 90 km/h, ja sam se uspio zaustaviti, pa sam ok prošel).... uglavnom, pošto sam snosio djelomičnu krivicu za nesreću, popušil sam vozačku na godinu dana:-(
tu se rodila moja strast i ljubav za motorima, što iz potrebe, napokon sam našao opravdanje za kupnju prvog crackera (nije bogznakaj, ali je bolje nego tramvaj)
Za novu godinu sam kupil novu opel astru caravan, 16 twinport, 105 ks, fantastičan autek. Imao sam službenu vectru karavan, i zaljubio sam se, ali mi je preskupo bilo kupiti privatnu, pa sam se zadovolji sa astrom;-) super je kaj se može spavati u njemu, ima gomilu mjesta, tak da mogu zapaliti gde god oću, i ne moram se brinuti dal bum trošil lovu na smještaj;-)
uglavnom, to je to