Govoris o nekim stvarima koje niko nije spomenio sta ukazuje da nemas argumenata kako bi pokrijepio svoju stranu price sto si i sam pokrijepio ostatkom posta.
Vidim da ovaj razgovor nece voditi nigdje...
PS suska se da ce sljedecu sezonu F1 pogoniti turbo dizel
Ljudi uspoređuju ono sto se moze kupiti i voziti na cesti. A to je da je vecina benzinaca inferiorna nasprem modernih dizelasa. Jel vecinu ljudi boli k kakvu tehnologiju mu auto ima? Apsolutno ne. Ljudi toce i voze aute. Kad su toliko super turbo benzinci zasto im prodaja i proizvodnja nije ni priblizna dizelu?
Moze formula voziti i na drva ako hoce, ali to nema veze sa vozilima koji imaju siroku primjenu u svakodnevnom zivotu. Da netko propise pravilo da motor u formuli mora trajati 200 000km vidio bi ja tu tvoju tehnologiju na benzin.
Uzmi dva auta od 300ks na benzin i dizel, oba turbo pa mi javi u stvarnom zivotu koji ce duze izdrzati i koji linearnije vuce ostavite se tih kvazi teoretskih stvari koji se primjene na masine koje traju vise manje 1000km.
benzinac inferioran naspram benzinca ? Koji k ti pricas pobogu ? Bmw izbaci jedan 535 i svi polude... Jao jao...
Pa da, stavi na stazu turbo benzinca i turbo dizela iste snage i gledaj rezultat....
I kakve bozje veze ima kad auto ravzije max snagu, jel znaci da ako dizel razvije na 4500 okretaja da je to puno bolje od benzinca koji razvije na 7500 ? Naravno da ne znaci..
Pa jel znas faking osnove rada benzinca i diezela, te kako, zasto i na kojem principu se stavljaju turbine na jednog i drugog, i sta se dobija sa tim i sta je potrebno ?
Kad to sve naucis onda napisi opet da je benzinac inferioran...
Jaooo sta ste prejaki kad pogledate 2 videa na yt i onda je odma dizel stroj masina 535d VAUUUU uzimaaaaaaaaaaj to kolje kida cestu..