Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Made in ......  (Posjeta: 18308 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Made in ......
« : 04 Srpanj, 2013, 07:08:53 »
i ja se ne slažem s tim jer sad kad radim u trgovini, točno vidim razliku u proizvodu iste marke iz bangladeša i njemačke..
to mi ne pije vodu.. nije nikad ni pilo, no nema veze.. a o tome da se više  ništa neće priizvodit na zapadu jer nema računice to je javna zabluda. da se guma proizvodi u hrvatskoj, sloveniji ili italiji isto bi koštala ali bi tvrtka imala manji profit na koji su u zadnjih 10 godina navikli.. nekada su sve tvrtke radile ovdje pa se isplatilo a sad su u problemima. megakompanije sele tvornice radi ekstra profita a ne radi jeftinijeg proizvoda. tak je skf otišo u bugarsku i posro se tamo.
otud i kriza u eu jer se u eu niš više ne radi, a ekonomija koja ne proizvodi je u banani-..

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: Made in ......
« Odgovori #1 : 04 Srpanj, 2013, 19:44:43 »
i ja se ne slažem s tim jer sad kad radim u trgovini, točno vidim razliku u proizvodu iste marke iz bangladeša i njemačke..
to mi ne pije vodu.. nije nikad ni pilo, no nema veze.. a o tome da se više  ništa neće priizvodit na zapadu jer nema računice to je javna zabluda. da se guma proizvodi u hrvatskoj, sloveniji ili italiji isto bi koštala ali bi tvrtka imala manji profit na koji su u zadnjih 10 godina navikli.. nekada su sve tvrtke radile ovdje pa se isplatilo a sad su u problemima. megakompanije sele tvornice radi ekstra profita a ne radi jeftinijeg proizvoda. tak je skf otišo u bugarsku i posro se tamo.
otud i kriza u eu jer se u eu niš više ne radi, a ekonomija koja ne proizvodi je u banani-..

Taj model Michelina se ne radi NIGDJE U SVIJETU I OKOLICI osim u SRB.
Ako si na Aljasci, i hoces je kupit, dobit ces made in SRB. Isto vrijedi ako si u Australiji, Keniji ili Ognjenoj zemlji.

A guma je na testovima jako dobro prosla...

Pirelli  Angel ST je izuzetno cijenjena sport touring guma za motore. Od ove godine, ne radi se nigdje u svijetu osim u Kini. I gle cuda - guma je ista ko i ona koja se radila u EU do ove godine....

Zaboravi vrijeme kad je bilo razlika jer sad vise (a pogotovo u blizoj buducnosti) niti neces moc usporedjivat jer ce se SVE radit na istoku.
« Zadnja izmjena: 04 Srpanj, 2013, 19:47:39 3alfa3 »

Offline ivanm

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 04 Srpanj, 2013, 21:58:23 »
srpsku gumu? uopće ju ne namjeravam kupiti.. živio na aljasci ili australiji, nebudem kupio srb gumu.
a da će se sve raditi na istoku, ne vjerujem, neće baš sve.. pre pesimističan stav imaš i precrn, sve je relativno, danas je a sutra nije, ne možeš se predstavljati kao apsolutni vladar informacijama.. znam da znaš svašta ali proizvodnja i tržište je nepredvidivo.. iz dana u dan se ijenja i politika se okrene preko noći.
možda bude danas sutra made in hrv..

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #3 : 04 Srpanj, 2013, 22:27:50 »
srpsku gumu?

Guma je francuska. Kao sto je i BMW njemacki iako se neki modeli motocikala proizvodi u Kini.

uopće ju ne namjeravam kupiti..

Tvoji novci, tvoj izbor  :icon_thumright:
Ja je na tvom mjestu nebi ni gledao kad postoji guma primjerenija tebi - Scootsmart. Super po hladnom, kisi, a po suhom su ionako sve gume dobre

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 05 Srpanj, 2013, 07:05:06 »
ne može nešto biti francusko ako na njemu piše made in ili zemlja porijekla ne znam npr. bangladesh..
to mi bar zdrav razum i logika govore, na stranu ekonomija..

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #5 : 05 Srpanj, 2013, 09:02:46 »
ne može nešto biti francusko ako na njemu piše made in ili zemlja porijekla ne znam npr. bangladesh..
to mi bar zdrav razum i logika govore, na stranu ekonomija..

Onda je ovo kineski motor (a moj auto madjarski)  ;D

« Zadnja izmjena: 05 Srpanj, 2013, 09:09:53 3alfa3 »

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #6 : 05 Srpanj, 2013, 09:23:58 »
mađarski suzuki, da isto ko i rumunjski ili slovenski renault, srpski fiat, češki audi, španjolski vw, sve je to za jednu klasu ako ne i više slabije od proizvoda iz originalnih država porijekla, provjereno na više proizvoda.. kvaliteta materijala, završna obrada, kvaliteta laka, plastike, stakla, stručnost i marljivost radnika.
radim u trgovini i vidim to svaki dan. čak sam u paketu s robom iz bangladeša našo vrećicu skunka  ;D

ne treba posebno spominjati kineski Piaggio koji je stao na pola kvalitete nekadašnjeg talijanskog :icon_thumright:

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #7 : 05 Srpanj, 2013, 09:26:57 »
A gdje onda kupit Suzuki Swift u EU da bude japanski? Ili neke Honde?
Gdje kupit Kiu, Hyundai da nisu Slovacki (ili gdje se vec rade)?
Kawasaki er6 da nije sa Tajlanda?
Neke Honde da nisu iz Italije?

EDIT:
Japanski Swift ni ne postoji vec neko vrijeme. Rade ga na Tajlandu za trzista tog dijela svijeta (vjerojatno i za americko trziste)
« Zadnja izmjena: 05 Srpanj, 2013, 09:30:39 3alfa3 »

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 05 Srpanj, 2013, 09:36:31 »
dobro ajd ak je iz zemalja eu, al nemoj mi mješat srbiju u isti koš...
napisao sam već, eu štiti svoje proizvode i normalno je da se japanski proizvodi za eu tržište rade ovdje, al kad mi netko nudi kinesku il srpsku gumu pod njemačku, ja ga stjeram u 3 pm..

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #9 : 05 Srpanj, 2013, 09:38:48 »
Novi Fiat 500 se radi u Kragujevcu. Izvozi se i u USA

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #10 : 05 Srpanj, 2013, 09:41:59 »
izvozio se i jugo 55 u usa pa je bio sranje..

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #11 : 05 Srpanj, 2013, 09:45:33 »
Znaci da je i taj "fico" sranje?

btw, yugo je bio srpski proizvod od nule. Ovo je talijanski i tvornica je dopremljena iz Italije

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 05 Srpanj, 2013, 09:54:57 »
novi fićo je sigurno smeće..
i jugo se sklapao na proizvodnoj traci iz italije, zapravo sve proizvodne trake zastave su bile iz fiata. zastava nikad nije imala svoju proizvodnu traku, sve zastave koje postoje su bile replike nekih starijih fiata, osim floride.
a srpskog fiata nebih nikad kupio, uglavnom vozim fiate, sad imam ovoga koji je kupljen 2002. u autcemmercu, mislim da je made in poland i on je loš.. limarija već cvjeta.
prije sam imao onoga iz 1995. iz italije i taj je bio duplo cinčan i sa 2-3 sloja zaštite i u trenutku sudara čak ni taj cink nije bio hrđav, auto je bio skroz zdrav a star 16 godina.

Offline nomad

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Velika Mlaka
  • Moj Skuter: Aprilia SR GT 200
« Odgovori #13 : 05 Srpanj, 2013, 10:00:55 »
Sto se tice brand proizvoda. odavno sam prestao gledati sta pise na deklaraciji.
Jer nije bitno u kojoj se zemlji proizvodi, kad su tvornice isto ko i bilo gdje drugdje, isti standardi, kontrola kvalitete itd.
Ono sto je najveci problem danasnje proizvodnje je losija kontrola kvalitete, jer je bitno samo koliko je danas toga sa trake izaslo.

I nikad nikakvu razliku nisam primjetio, da sam bio skeptican kad sam vidio da su lezajevi iz bugarske, jesam. A voze jednako dugo ko i svaki drugi.

sto se yuga tice, bio je sranje i na nasim prostorima samo sto u svoje vrijeme nije se ni znalo ni imalo za nist bolje. :)
When this baby hits 88 mph, you're gonna see some serious shit.

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #14 : 05 Srpanj, 2013, 10:12:29 »
nebi vam se mjesao u razgovor, al kad je mercedes uspio zeznit seriju w123 kad je premjestio dio pogona mislim u poljsku ili nesto...ugl nisu zeznili limariju vec blok motora je bio od slabijeg materijala...sad..kad je mercedesu promaklo nesto tako bitno nevidim kako nebi na fići moglo, a jos je on kompliciraniji 20 puta od kenje...
s druge strane, BiH folkmobile bio tas bio švabo isti vrag jednake su kvalitete...

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #15 : 05 Srpanj, 2013, 10:16:03 »
tas se samo sklapao u bih, dijelovi su dolazili u vagonima dolje..

Offline luna500rr

• Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zmijavci
« Odgovori #16 : 05 Srpanj, 2013, 10:23:44 »
tas se samo sklapao u bih, dijelovi su dolazili u vagonima dolje..

stvarno neznam, isti su vrag i jedan i drugi...

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #17 : 05 Srpanj, 2013, 10:25:52 »
pa kažem tas golf nije se proizvodio u jugi, samo se sklapao.. neki dijelovi su bili odavde poput stakla iz lipika i možda tapecirunzi ali svi glavni dijelovi su bili mejd in dojčland..

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #18 : 05 Srpanj, 2013, 10:36:45 »
isto tak se i swift sklapa u mađariji,dijelovi se dovoze tam.
kaj se tiće tvornice fiata u kragujevcu trenutno je jedna od najmodernijih i najsuverenijih u europi i auti idu na sva tržišta.
uopće je glupo spminjat yuga i fićeka jer su to srbi bili samo skopirali talijane (kolko tolko) i nije bila fiatova tvornica ko danas.
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 05 Srpanj, 2013, 10:43:25 »
kakvi će ti proizvodi biti tek će se vidjeti nakon nekoliko godina, ali znam da je npr zastava 10 smeće.. ima ju jedan moj susjed, kopija punta ali sve je dosta lošije..
mašina masna, limarija cvate, unutrašnjojst ofucana a auto nema ni 100000km..
uglavnom šaka jada.. tak da od srpskog fiata ne očekujem puno, al jasno treba pustiti vrijeme da dokaže.. tak i sa srpskim michelinom. ima super testove al ak bude za godinu dana kamen ko sava mc16 onda je smeće..