danc bilo je i prvi put sve dobro složeno,al nije imal distance koje dolaze između matice i ventilvara pa su i bolcna i kalota bile u luftu..dok se složi s tim distancama ko i serijski i kak treba inače bit bude sve ok,bilo bi i prije da nisu netragom nestale..
Aha, al koje distance točno, kod mene je distanca koja dolazi između bolcne i ventilvara, pa ide ventilvar pa ide matica sa nekom podložnom ploćicom koja je već na matici. Nemam ni ja drugo, vjerojatno je zaboravil tu distancu deti di ide između bolcne i ventilvara Jer kad ja sve posložim kalota nema boga da pleše...
stos je u tome kaj mislite ako znas kak je na vasem skuteru tj masini pa da znas kak je i na drugoj,al to tak nije.
leader i quasar masina imaju totalno drukciji i ventilvar i sistem paljenja i sve ostalo.
to o cem ti pricas je podloska izmedju bolcne i ventilvara koju imaju sve masine,tebi na leaderu je onaj kavez tj zupcanik na koi skace bendiks distanca na koju legne matica i toe to,sve fiksno.
na quasaru je to totalno drugacije,nema kaveza,nema bendiksa nego samo ventilvar na koi idu 2 distance od 5 i 2.5 mm a njih stisne matica na ventilvar i to onda je sve fiksno,mogel si videt u videu koi je topicstarter postal.
125 masine imaju opet drugacije,nemaju kavez al imaju ventilvar sa zupcima na koi iskace bendiks i takodjer je distanca izmedju ventilvara i matice,kruna za kurblu makar ju te masine inace nemaju,tak je ostalo od ac masina pa su nastavili to trpat i dalje,a funkcija je distanca.