Ok motor NE RADI
Dakle jucer je promjenjeno crijevo od ulja koje je slinilo, montirana blokada i stavljen zuti centralni malossi. Simptomi su slijedeci:
Izuzetno tezak start i relativno slaba finalna brzina. Sto se tice blokade situacija je slijedeca:
Crveno sam oznacio prekidac koji moze biti u lijevom ili desnom polozaju. Kada je u desnom onda uopce nema reakcije na daljinac. Kada je u lijevom kao sada onda se cin kao da daljinac ima funkciju. Znaci kad se motor upali, blokada je aktivna. Pritiskom na daljinac ona bi trebala biti iskljucena. Na potenciometru sam oznacio tri pozicije koje sam najvise probao. Na 9 motor jedva krene sa mjesta, na 5 ide relativno dobro a na 7 je mozda neka sredina koja bi zadovoljila na tehnickom. Problem je sto je sam motor izgubio uzasno na startu a i finalna brzina mi nije kao prije, tj cjelokupno ubrzanje. Dali je moguce da mu je zuti centralni pretvrd? Setup je slijedeci:
Tuningkit -DR 70 cc
Gljiva
Malossi Multivar
Tecnigas Next R
Malossi Special X remen
Malossi Fly (žute šušte)
Motoforce 17.5 karb
Prije ugradnje blokade i zutog centralnog je isao jako fino i sa dobrim startom izuzev problema gusenja nakon duze voznje na punom gasu.