Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Palite li svjetla po danu zbog sljedecih problema:Crnjenje farova i svasta jos!  (Posjeta: 7595 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline daRio

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Lito-zima, dan-noć Prvo šta napravin kad upalin auto su svitla također i na skuteru.

Slažem se  :icon_thumright::i isto se ponašam a da se mene pita vratio bi zakon da svijetla moraju biti upaljena 24 sata 365 dana u godini.
« Zadnja izmjena: 13 Veljača, 2013, 10:25:05 daRio »

Offline Reponja

• moderator
  • Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Aprilia Rally,
  • Moja Kaciga: Held
  • MojSetup: je specijalan Sport!
  • MojSpuh: Tecnigas Trek
Uvijek ih držim upaljenima, i po ljetnim danima. Na Apriliji mi je far (prije sudara) izgledao kao nov (a star je 14 godina),
a na autima je bilo malo zamagljenja. To se rješava starom četkicom za zube i malo paste. Ako vas toliko smeta mutan far,
a ljeni ste, proGooglajte malo, majstori će vam očistiti farove za 100tinjak kuna. Ne znam kolika je kazna za ugašena svjetla,
ali sigurno je veća od toga. Uostalom, ne želim se uopće dovoditi u situaciju da me policajac zaustavi zbog svjetla, pa onda
krene gledati i kopati po skuteru da vidi šta još ne radi kako treba....  :dontknow:
"I would berry my dick so far inside her ass, who ever could pull it out would be crowned king Arthur!"

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
Samo budale ne stave u zakon pod obavezno paljenje svjetala u svako doba dana i godine.

Bitno da ako nekom blicas jer vozi bijeli auto prekriven snijegom po oblačnom danu,da upali svjetla,riskiraš kaznu.
Da mi je samo znat koja su to stručna lica koja predlažu zakone,a još stručnija ona koja glasuju za iste.

U vezi crnjenja farova,jedino do nekvalitete može bit,očito je dobra kontrola u tvornici bila kad se far zacrni :icon_thumright:
Nemam namjeru se pravit pametan ali svaki far crni 100% ako je upaljen dugo ljeti na visokim temperaturama.Sama sijalice stvara veliku temperaturu plus vanjska temperatura i plasticni farovi kod novih auta.To je posebno izrazeno juznije gdje je stalno jako sunce.Tad farovi osim sto pocrne znaju i matirati od soli u primorskim krajevima ako su plasticni
Slika: A i svi cemo morati mjenjati farove kad tad jer oni tokom vremena polako gube svoja svojstva i sve slabije odbijaju svjetlo od reflektirajucu povrsinu zbog same starosti te povrsine..

to je možda kod vas u bosni tolko loša kvaliteta farova i sijalica a.k.a. žarulja  ::)
i po danu se bolje vidi auto sa upaljenim svjetlima pogotovo neki svijetliji koi se ne primječuju ko crveni il slične žarke boje.
meni ni na autu na kojem su plastični farovi nikad nije pocrnilo ništ,žarulja crkne al crkne mi i doma u hodniku pa ju mijenjam jer nisu vječne.
palim ih uvijek i po danu i po noći.
najbolje je dok lije kiša a takvi neki koi 'štede' farove ne upale svijetla..takvima bi s guštom pisal kazne.

@ zvonkec,ta 'vruča' plastika je najveće smeće s koim  (ne)moreš krpat nekaj.
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline luka ns

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Petrinja
  • Moj Skuter: Malaguti Madison
  • Moja Kaciga: AIROH
  • MojSpuh: je šupalj
ja palim svijetla na motoru stalno jer je takav zakon
ovo da farovi pocrne...pocrne da na tim poluproizvodima

al totalno je bezveze palit po danu svijetla
ako ne vidis auto po danu kako si onda prosao na ljecnickom  :dontknow:
onda ne vidis dobro

Ko drugom jamu kopa, trećom gumu pali

:bero2:

Offline steeef

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
ako je neki svjetliji auto i još ti je odbljesak od sunca,normalno je da se bolje vidi auto sa svijetlima nego bez,pogotovo po kiši il taman dok se počinje mračit.

Offline NeoDJW

• Tržnica : (+2)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Djakovo
najbolje jos da i one reflektirajuce prsluke moramo furat na motorima
Never gave a shit, never gave a fuck.

Offline daRio

• forumski skuteraš
ako je neki svjetliji auto i još ti je odbljesak od sunca,normalno je da se bolje vidi auto sa svijetlima nego bez,pogotovo po kiši il taman dok se počinje mračit.

U pravu si.
Upaljena svijetla usred lijepog sunčanog dana spriječila su puno nesreća sam to ljudi ne žele priznati jer onda ispada da su loši vozači. Po danu vozilo sa upaljenim svijetlima stvara reflektirajuće kretnje koje su uočljivije nego kretnje vozila bez upaljenih svjetla,uostalom tko posjećuje okuliste zna kako izgleda detaljni oftalmološki pregled sa pregledom rožnice i očnog živca i biti će bu jasno o čemu govorim.
Za one koji neznaju...bazira se na jakom svjetlosnom podražaju sličnom kao i odbljesak automobilskog fara u kretanju.
Sva istraživanja su pokazala da upaljena svijetla danju spašavaju živote ali su se tu umiješali ekolozi zbog povečane potrošnje goriva na svijetskom nivou što donosi do povećane emisije štetnih plinova.
Auto sa upaljenim svijetlima troši 2-4% više goriva a ta brojka je u velikim gradovima još veća što nije  mala brojka na godišnjoj svjetskoj razini.

Offline daRio

• forumski skuteraš
najbolje jos da i one reflektirajuce prsluke moramo furat na motorima

To ne ali radi se na tome da se nečeš smijeti voziti bez jakne koja nema E certifikat kao i kaciga. Evropa se priprema na to i nebu više vožnje u japankama i potkošuljama ko po Splitu.  :icon_biggrin:

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
Evo dario je sve objasnil, neznam dal mu je to struka ili ne, ali čovjek zna o čemu se radi.

Svi vi koji tvrdite da svjetla ništ ne znače, očito niste dovoljno iskusni u vožnji,tj.nemate određenenu kilometrazu pređenu na 2,4 ili više kotača,jer da imate,nebi tak nekaj tvrdili.

Jer znate za ona zrcala kaj se nalaze na nepreglednim raskrižjima?
Mislite da možete uočit auto sa ugasenim svjetlima preko toga, ako mislite da možete(da,ali tek dok se auto dosta približi već raskrižju), varate sebe ili niste baš bili u takvim situacijama.
To su testirane i provjerene činjenice sa vozačima s dobrim i lošim vidom.

Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline zvonkec_92

• GY6 in <3
  • Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
ja kazem da je bzvz po najvecem suncu palit svjetla, u sumrak i po kisi se podrazumjeva, tu i ja palim na autu,ali u sred bijela dana kroz onu kinesku lecu na mom skuteru svjetlo se ni nevidi dal je upaljeno il nije, po kisi se skuterom nikad ne vozim..a corav je svaki koji nevidi po najvecem suncu auto, dovoljno me zasljepi odbljesak od sunca a kamoli kad jos pogledam nekom u far + masa panjeva koji stavlhaju skart sijalice koje svijetle u zrak i tuku drugom u oci.. e onda tek nista nevidim
« Zadnja izmjena: 13 Veljača, 2013, 12:12:37 zvonkec_92 »

Offline zekozna

• `Ko zna-zna!
  • moderator
  • Tržnica : (+2)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Velika
  • Moj Skuter: Hexagon LX125 4t
  • Moja Kaciga: IXS StormHX2400
  • MojSetup: Serial
  • MojSpuh: Home made
Neki očito više vole svoje limeno-plastične ljubimce nego sebe pa ni zdrav razum ne pomaže. Čuvajte vi dečki i pregorene žarulje, valjaju one "za po danu"... Over & out!
Kratko i jasno - bez vozacke nemas kaj radit na cesti. Boli me k**ra* koliko dobro znas vozit.

Offline Marko8

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Slav. Brod
  • Moj Skuter: Peugeot Speedfight 2
  • Moja Kaciga: Nolan
onda očigledno nisi vozio 10+h bez prekida, ne da ne vidiš aute, nevidiš ništa, umor te ubije, a auto bez svjetala nemožeš primjetit da j*** rak raka, al to je sve iskustvo, kad napraviš 100 tisuća kilometara s autom onda ćeš shvatit, ili kad te netko zatepe na skuteru jer te nije vidio, pa će čovjek reći, jbga nisam vidio svjetla samo se odjednom pojavio
Chrome doesn't take you home!

Offline ApriliaIT

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sarajevo
  • Moj Skuter: Leonardo 125st 2002
  • Moja Kaciga: Nitro
  • MojSetup: Stock
  • MojSpuh: Stock
Samo budale ne stave u zakon pod obavezno paljenje svjetala u svako doba dana i godine.

Bitno da ako nekom blicas jer vozi bijeli auto prekriven snijegom po oblačnom danu,da upali svjetla,riskiraš kaznu.
Da mi je samo znat koja su to stručna lica koja predlažu zakone,a još stručnija ona koja glasuju za iste.

U vezi crnjenja farova,jedino do nekvalitete može bit,očito je dobra kontrola u tvornici bila kad se far zacrni :icon_thumright:
Nemam namjeru se pravit pametan ali svaki far crni 100% ako je upaljen dugo ljeti na visokim temperaturama.Sama sijalice stvara veliku temperaturu plus vanjska temperatura i plasticni farovi kod novih auta.To je posebno izrazeno juznije gdje je stalno jako sunce.Tad farovi osim sto pocrne znaju i matirati od soli u primorskim krajevima ako su plasticni
Slika: A i svi cemo morati mjenjati farove kad tad jer oni tokom vremena polako gube svoja svojstva i sve slabije odbijaju svjetlo od reflektirajucu povrsinu zbog same starosti te povrsine..

to je možda kod vas u bosni tolko loša kvaliteta farova i sijalica a.k.a. žarulja  ::)
i po danu se bolje vidi auto sa upaljenim svjetlima pogotovo neki svijetliji koi se ne primječuju ko crveni il slične žarke boje.
meni ni na autu na kojem su plastični farovi nikad nije pocrnilo ništ,žarulja crkne al crkne mi i doma u hodniku pa ju mijenjam jer nisu vječne.
palim ih uvijek i po danu i po noći.
najbolje je dok lije kiša a takvi neki koi 'štede' farove ne upale svijetla..takvima bi s guštom pisal kazne.

@ zvonkec,ta 'vruča' plastika je najveće smeće s koim  (ne)moreš krpat nekaj.
125cc ST 4t.

Offline steeef

• maxi forumaš
s nekima jednostavno se ne isplati raspravljat..
ko da mi veliš da se biciklist po noći bolje vidi bez reflektirajučeg prsluka nego sa njim.

Offline luka ns

• forumski skuteraš
ode tema pomalo u k#ra*

po meni su svijetla po danu nepotrebna
kisa,magla,sumrak itd to je smanjena vidljivost i tad trebaju bit svijetla
a po danu  :nono:

bar tak ja razmišljam

Offline zvonkec_92

• GY6 in <3
  • maxi forumaš
ode tema pomalo u k#ra*

po meni su svijetla po danu nepotrebna
kisa,magla,sumrak itd to je smanjena vidljivost i tad trebaju bit svijetla
a po danu  :nono:

bar tak ja razmišljam
:icon_thumright: :icon_thumright:

Offline Ruff Ryder

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • ;)
  • Mjesto: Klc
  • Moj Skuter: R
  • Moja Kaciga: HJC Fg-15
  • MojSpuh: Reverse
Na motociklu/skuteru su ti vece sanse da ce te primjetit netko u prometu ako imas upaljena svijetla..
To ti dosta znaci jer uglavnom nam oduzimaju prednost..
To kaj vam se far zacrni ovo ono.. nekvaliteta.. meni se na dve srke nijednom nije zacrnil ni nis..
Sam vi stedite zarulje aku itd.. Nisu svijetla bzvze.. Kad vas jednom pokupe ni krivog ni duznog palit cete svijetla..

Offline zvonkec_92

• GY6 in <3
  • maxi forumaš
Na motociklu/skuteru su ti vece sanse da ce te primjetit netko u prometu ako imas upaljena svijetla..
To kaj vam se far zacrni ovo ono.. nekvaliteta.. meni se na dve srke nijednom nije zacrnil ni nis..
Sam vi stedite zarulje aku itd.. Nisu svijetla bzvze.. Kad vas jednom pokupe ni krivog ni duznog palit cete svijetla..
lako ih naknadno upališ i veliš da su bila upaljena, samo ovaj ni dobro videl... :laughing9:

Offline luka ns

• forumski skuteraš
ak ce ti oduzet prednost oduzet ce
ak te vidi vidi te sa svijetlima i bez njih

a vecinom te i vidi pa svejdeno kao da i ne vidi

Offline MarinM

• Tržnica : (+11)
  • maxi forumaš
  • #NADOBUDNO
  • Mjesto: Ri,Okolica
  • Moj Skuter: Aerox, Runner
  • Moja Kaciga: HJC FG-14
  • MojSetup: 2 mid :)
lako ih naknadno upališ i veliš da su bila upaljena, samo ovaj ni dobro videl... :laughing9:

ako budes u stanju...a onda je kasno  :angry7:
Jednostavno tablu dole i gass...ak su brzi nisu luđi  :toothy12: