Nisam pratio temu od pocetka ali jednom sam uzeo kineza i nikad vise!Priznajem da nemam jos dovoljno iskustva o skuterima i motorima i da nisam kompetentan da pricam o ovim temama o preradi motora jos ali!Znaci vozio sam dva skutera ukupno(pocetnik)prije biciklo vozio sa bajkom sam presao preko 10 hiljada u tri godine XC voznje!
Naime prvi skuter mi je bio Lifan S-Ray 50cc 4t.Kad sam ga uzeo jedva ali jedva je isao 50 na sat,poludili smo svi ne znajuci sta mu je.Gledali sve zivo i na kraju svijecica je slabijeg toplinskog indeksa i nije skuter dobro vukao!To smo mu promjenili,prosirili auspuh jer nisam imao para za novi,kupili kit 80cc,kupili rolnice za ubrzanje lakse,centralni feder,kvacilo,remen malossi,variomat!I probam ja skuter po gradu i sacekam da se razradi jedno 200-300km.Nakon toga je isao puno bolje i sve.Vazan ja izadjem navece u grad reko ni jedna 50cc mi nista ne moze kad sretnem runnera 98godiste(prvi onaj) serijala sve,dvije cure na njemu voze ja sam!Znaci sve semafore u sarajevu koliko ih ima one su mene uzimale za duzinu
Sljedeci dan sam skuter stavio u oglase i uzeo kako treba italijanski skuter
I usput da kazem da nisam tatin sin koji trazi da se kupi u salonu skuter od 7 hiljada maraka,nego sam ovaj dobio po zaslugama!