Nisam fan Dunlopa iako ScootSmart prolazi, ali dzaba kad za istu lovu kupim Bridgestone Battlax ili Hoop/Molas koji je bolji u nekim segmentima od ScootSmarta. Em se brze zagrje, tj. da budem precizniji ja to nikada nisam imao potrebu zagrijavati jer je guma meksa valjda 50% od Dunlopa. Udobnija je osjetno od Dunlopa. ScootSmart se "ne trosi", upravo jer je tvrdja smjesa, ali nakon 10tkm ionako bi vec uzimao novu gumu. Tko se vozi jako puno u kratkom periodu, a trazi best buy onda nek vaze, ali ja na gumama vise ne stedim. Ovo je paralelno iskustvo na 50ccm skuterima, s tim da bi na necem tezem i vecem se drugacije ponasala (recimo da se jos brze trosi).
Jedina guma s kojom sam 2x trebao izginuti je ona Dunlop GT301, prvi put jer sam zabrijao da je 2 god. stara, a imala je dosta vise (ok to necu ni brojati). A drugi put nove gume s 1500km, iz cista mira u provjerenom zavoju i to normalnim tempom, proklize mi prednji kraj. Od bjesa sam je oznacio da drugi ne roknu.
Svaki sljedeci put kad bi provozao tu gumu na nekom drugom skuteru (prvo se javi grc u zeludcu) to bi znacilo sanjkanje tamo gdje se ne sanjkam.
image hosting 15mbcertificity.comI sad slijedi glavni razlog zasto sam se podsjetio ovih iskustava.
Dobio sam na jednom autu Dunlop SP maxx gume, stare 1.5 godinu, ima sare 6mm. j****ti sve, auto se klize ko jebene sanjke u sred zime. Znaci veceg Đubreta nisam u zivotu imao na autu, to je strava i ja ne znam koji djavo se desava. Ne mozes stati, guzica proklizava ko mutava, prednji kraj gubi kontakt s podlogom.
Znam prepoznati djubre od gume odmah u 100m, medjutim tu sam mislio da je mozda neki cincilator vrisnuo (tjesim se).
I pazi sad ovo, na drugi slican auto nataknem istu takvu dimenziju gume ali Bridgestone Potenza 2 godine stara pozadi i 7god ubijena naprijed. Znaci guma ubija brasno u Dunlopu-a ove prastare skockane tvrde su bolje od Dunlopa.
Na trecem autu sam kupio nove Fulde prije par godina, neki kisni model. Gume su bolje drzale na kisi nego na suhom. I proklizem bocno u rizol po suhom u sred ljeta i spigam vilicu i felgu. Imao sam los start jer je slajdrala prvu drugu i trecu, gume su bile masakrirane nakon 2 godine. Nakon toga sam popizdio i uzeo Continental Premium contact 5, guma je jako mekana (brze se trosi), medjutim za normalne kilometraze je taman, a sto se tice drzanja i slajdranja, znaci vozim se na 2 kotaca, a slajdranja vise nema, guma je do jaja. Jedino treba paziti na jako tanke bocnice jer je buraz uspio rasjeci gumu nakon par mjeseci prilikom parkiranja na neki ilegalni parking. Za zimu sam koristio svasta, medjutim Goodyear ubija brasno (to nek Tomi potvrdi).
Kad smo vec kod vozila, ono sto me se jako dojmilo kao neki best buy je Uniroyal Rainsport 3 i to pikiram kao sljedeci izbor
Ima ih sigurno jos koje drze, ali Dunlop ne bi vise niti za tenisku lopticu uzeo