[/quote]
A da prekinemo ovo pa da kazemo da se nesto i radilo-a giz je vec pozvao na zajednicke radove :
Dok se pripremam za mehanicki dio evo malo dijela oko izgleda !!!
Krep trakom (traka za zastitu pri krecenju,farbanju itd.) sam zastitio masku oko zmigavaca,jer sam se odlucio na sprej za zatamnjivanje umjesto folije jer mi je lakse raditi i u 3 prelaza (u mom slucaju zadovoljavajuce) sa pauzama oko 10 min prespricao zmigavce !
I to je to sto sam dobio !
Onace sprej sam platio 35 Kn-ili 8KM u BiH - blize mi je bilo za kupit tamo !
[/quote]
Super mi to izgleda, i ja sam negdje prije gledao taj sprej, ima ga kod nas za 25 kn. Samo, ja sam to mislio iznutra napravit, dakle skinut žmigavac i onda prešpricat s unutarnje strane. Jesam li krivo razumio da si ti to napravio izvana?
Evo malo novih dojmova i zapažanja u vezi mog "projekta".
Danas sam po ovoj žegi malo prčkao po skuteru i došao do ovih saznanja (dakle setup je next r + dizna 68, orig vario):
- hebo speed belt+orig role=oko 75 kmh, spor u startu, nakon 70 loše vibracije i buka iz prijenosa;
- hebo speed belt+7,7 gr= 80-81 kmh,ali mu treba malo duži pravac što mi onda ne znači ništa, bolji start nego gore, ali lošiji od setupa s orig rolama i orig remenom; opet rondanje iz prijenosa, na 70 kmh je na oko 8000-8300,a li tu opet počinju buka i vibracije;
- hebo speed belt+6,6 role=oko 75 kmh,živahan start,ali opet slabije nego s orig rolama i remenom,top speed na oko 10000, opet ono rondanje prijenosa;
- s lakšim rolama dalje nisam isprobavao, vjerojatno bi odlazio u okretaje bez nekog dobitka;
- budući da su sa orig rolama i remenom(kod mene bando?)start i međuubrzanje stvarno dobri, vratio sam na početni setup i odlučio ga za sada ostaviti; ovako ide 77-78 na oko 9500-10000, 75 ide kad god i brzo postiže, vibracije i dreka prijenosa su nepoznat pojam
- crni polini federi su izgleda nešto mekši nego orig pa sam nakon svega vratio originalne;nisam mogao staviti zelene barem za probu, ako netko ima nekakav savjet kako ih nateže na kvačilo neka kaže, ja sam se patio oko pola sata i odustao;uz to sam primijetio da su osim crnih, koji su iste dužine kao i orig, sve ostale boje koji mm kraće?jel to tako mora biti, ili su mi ipak zabunom poslali druge federe koji ne pašu?
Pitanje za Giza:
Jesi li i kako riješio vibracije i buku iz prijenosa, treba li ovom širem remenu vremena da se razradi i bolje sjedne ili šta?