Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Prijedlog za temu "TRŽNICA"  (Posjeta: 4517 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline danc00

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Krapinske T.
  • Moj Skuter: ZX-6R
  • Moja Kaciga: Airoh Pit-OneX
  • MojSetup: XD
  • MojSpuh: Akrapović
Prijedlog za temu "TRŽNICA"
« : 14 Prosinac, 2012, 22:04:51 »
  Pozdrav,

evo modernatorima i svima koji imaju ovlasti da se nakaj promjeni u temi "prodaja" postavil bi jedno pitanje.

Pitanje je čisto informativnog karaktera, znači ne želim izazvati nikakve bespotrebne rasprave ili slutnje da želim nekaj loše. Pošto je tema "prodaja" posebno aktivna i zbilja se puno ljudi uključuje u nj te su razni djelovi u opticaju svaki dan, zanima me zašto nema nekih osnovnih pravila kao što su npr. :

-obavezni informativni sadržaj (starost, stanje, osnovene specifikacije)
-obavezna fotografija sadržaja koji se prodaje
-obavezna cijena

Naveo sam neke stvari koje su konstantno izostavljene, a ja mislim da su jako bitne i za kupca i za prodavatelja. Recimo da se ne može dati oglas bez tih navedenih stvari, u protivnome se briše. Ja mislim da bi se uveliko olakšalo onome tko kupuje, a onaj tko prodaje bi bio vjerodostijan prodavač...

Osobno mislim da bi oglasni bili puno jasniji i u startu pojednostavljeni, te da bi se moglo izbjeći nekolicina loših trgovaca odnosno trgovina. Naravno ne bi mogli iskorijniti sve prevarante ali neki postotak bi, a napredak u nečemu makar i 1% je vrijedno spomena.

Eto, ako sam postavil pitanje ili sugestiju na krivo mjesto ja se ispričavam, i molim Vas da premjestite na neko svrsishodno mjesto.

:grejt:
2006.-2012.Yamaha Aerox 46, by danc00
2012.-2013 Gilera Runner VXR
2013- Kawasaki 636

Offline cosa_wp

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sb
  • Moj Skuter: Gilera gp 800
  • Moja Kaciga: Suomy
  • MojSetup: Limited edition
Odg: Prijedlog za temu "TRŽNICA"
« Odgovori #1 : 14 Prosinac, 2012, 22:13:44 »
  Pozdrav,

evo modernatorima i svima koji imaju ovlasti da se nakaj promjeni u temi "prodaja" postavil bi jedno pitanje.

Pitanje je čisto informativnog karaktera, znači ne želim izazvati nikakve bespotrebne rasprave ili slutnje da želim nekaj loše. Pošto je tema "prodaja" posebno aktivna i zbilja se puno ljudi uključuje u nj te su razni djelovi u opticaju svaki dan, zanima me zašto nema nekih osnovnih pravila kao što su npr. :

-obavezni informativni sadržaj (starost, stanje, osnovene specifikacije)
-obavezna fotografija sadržaja koji se prodaje
-obavezna cijena

Naveo sam neke stvari koje su konstantno izostavljene, a ja mislim da su jako bitne i za kupca i za prodavatelja. Recimo da se ne može dati oglas bez tih navedenih stvari, u protivnome se briše. Ja mislim da bi se uveliko olakšalo onome tko kupuje, a onaj tko prodaje bi bio vjerodostijan prodavač...

Osobno mislim da bi oglasni bili puno jasniji i u startu pojednostavljeni, te da bi se moglo izbjeći nekolicina loših trgovaca odnosno trgovina. Naravno ne bi mogli iskorijniti sve prevarante ali neki postotak bi, a napredak u nečemu makar i 1% je vrijedno spomena.

Eto, ako sam postavil pitanje ili sugestiju na krivo mjesto ja se ispričavam, i molim Vas da premjestite na neko svrsishodno mjesto.

:grejt:

cijena je obavezna , a i informativni sadržaj (bar nešto) to piše u pravilima

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #2 : 14 Prosinac, 2012, 22:16:19 »
treba,malo i pravila procitat a ne glavom kroz zid..
fino pise u pravilima da su cijena i opis predmeta obavezni..slika nije,ako kome treba more ju trazit.
ko ne stavi cijenu i opis oglas se brise.
nekad se ne stigne obrisat iste sekunde al u najkracem roju propust je saniran  :icon_thumright:
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline Rox-Rab

• Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rab
  • Moj Skuter: DrEvo 70c,Dell 19 BE
  • Moja Kaciga: MF Evo radilica
  • MojSetup: S6 Sport Pro vario,S6 R/T zvono,Malossi kevlar,Mf polutke
  • MojSpuh: Giannelli Rekord
« Odgovori #3 : 14 Prosinac, 2012, 22:17:30 »
to bi bilo dobro napravit al opet ce netko samo rec  ''ovo je forum a ne oglasnik, imaš njuškalo''

bio sam i ja to predlozio al sam dobio gore navedeni odgovor
Dr-Evo 70ccm,Giannelli Rekord,Mf Evo radilica,Dell 19 BE,S6 R/T zvono,Malossi Kevlar remen,S6 Sport Pro variomat,S6 LCD pokazivač goriva,Mf linearna polutka

Offline danc00

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #4 : 14 Prosinac, 2012, 22:25:40 »
treba,malo i pravila procitat a ne glavom kroz zid..
fino pise u pravilima da su cijena i opis predmeta obavezni..slika nije,ako kome treba more ju trazit.
ko ne stavi cijenu i opis oglas se brise.
nekad se ne stigne obrisat iste sekunde al u najkracem roju propust je saniran  :icon_thumright:

Pročital sam pravila, i upravo zato to pišem, jer kolko ja čitam oglasnike ili se ne brišu ili pravila ne vrijede za sve isto.

Zašto bi se slika morala tražit, ako nekaj imaš za prodat a fala Bogu svi koji se bave online oglasnicima ili forumima imaju bar neki uređaj za slikat, ko nema laže i to nije isprika. Recimo ja imam za prodat to i to, jel mi je problem slikat i stavit u oglasnik, jel je meni u interesu da se sve lijepo vidi i da sve bude čisto, ko ne mulja i kome je to u interesu taj će stavit, a jbg oni koji nekaj muljaju ti će preskočit ovaj forum.

Čast iznimkama, ali jel tebi recimo problem slikat fergazer i stavit ga u oglas, ja mislim da nije, a slika govori tisuću rijeći.

Imate volje i možete, pa dajete napravite nekaj da unaprijedite forum... Da vam iskreno velim nebute jedini koji imate to pravilo, i to pravilo nije strano na stranim forumimam i od velike je koristi.

A sad ja osobno ne vidim razlog zašto slika ne bi bila obavezna, pustimo njuškalo itd....ti oglasnici se po ničemu ne mogu mjeriti sa ovim na forumu nit su slični da se mjere.
2013- Kawasaki 636

Offline steeef

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #5 : 14 Prosinac, 2012, 22:30:41 »
nedavno je bilo rasprave oko trznice medju modovima dok su se neka pravila mjenjala,eladio je rekel da slika nije obavezna.
slikam dok me neko pita za sliku,inace ne slikam.
a ti ak vidis koi oglas bez cijene slobodno stavi link.
pravila su ista za sve.

i btw danc nema tu moderNatora ;)
« Zadnja izmjena: 14 Prosinac, 2012, 22:32:35 steeef »

Offline daRio

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #6 : 14 Prosinac, 2012, 22:34:28 »
Ovo kaj danc kaže za obaveznu sliku nije loša stvar i jednog važnog razloga....tko stvarno želi prodati taj će se i potruditi oko oglasa i poslikati te će se koliko toliko otkloniti sumnja oko moguće prevare.
Koliko vi kao vodstvo foruma budete principijelni i profesionalni to će članovi više cjeniti forum i vas kao modove,admine i kaj već jeste.
Želim reći da je to jedan detalj koji vas vodi prema kvalitetnijem i profesionalnijem specijaliziranom forumu a tome i težite zar ne?

Offline steeef

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 14 Prosinac, 2012, 22:45:16 »
ak imam 5 predneta,svakog poslikas sa sve 4 strane i imas oglas od 20 slika..i to je pregledno onda?jedna slika ko ni jedna.
druga stvar,slika nije mjerilo i ak neko oce uvalit ti nes na google bude nasel neku sliku i stavil u oglas a doma ti poslal tavu,ciglu,sidro ili kaj god.
forum nije oglasnik,trznica je bonus clanovima za lakse se rjesit djelova il nac ono kaj nekom treba polovno po sportskim cijenama.

eladio dok procita bude rekel svoje vidjenje,njegova je zadnja..

Offline daRio

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
« Odgovori #8 : 14 Prosinac, 2012, 22:53:03 »
ak imam 5 predneta,svakog poslikas sa sve 4 strane i imas oglas od 20 slika..i to je pregledno onda?jedna slika ko ni jedna.
druga stvar,slika nije mjerilo i ak neko oce uvalit ti nes na google bude nasel neku sliku i stavil u oglas a doma ti poslal tavu,ciglu,sidro ili kaj god.
forum nije oglasnik,trznica je bonus clanovima za lakse se rjesit djelova il nac ono kaj nekom treba polovno po sportskim cijenama.

eladio dok procita bude rekel svoje vidjenje,njegova je zadnja..

Slažem se sa nekim stvarima ali ako kriterije postaviš visoko onda će oglašavati samo oni koji stvarno žele prodati,ostalima se neće dati zaje...o tome govorim.
A opet kažeš da forum nije oglasnik a nebi trebao biti.....ako nije onda ukinite svu prodaju koja nema veze sa skuterima.

Offline MALES SR180r

• Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: zx6r '07
« Odgovori #9 : 14 Prosinac, 2012, 23:02:23 »
čisto primjera radi,u ovom oglasu ima više slika nego texta,a ne čini mi se baš nepregledno!

http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,76743.0.html

volim vidit takve oglase(ne zato jer je moj) nego opčenito!  :dontknow:
Volio bi' posijati dulum marihuane,cugat' neku brlju što je stigla iz Tijuane,
volio bi' da je para više nego manje i da svaki dan za ručak mezim sushi, jedem janje...

Offline nodius

• Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • 098 975 1160
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: sf2 LC
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: solidan
  • MojSpuh: neki od rođaka
« Odgovori #10 : 14 Prosinac, 2012, 23:04:57 »
sve to stoji, samo sad neznam dal ste gpre pisali ima puno teksta pa... trebalo bi stavit obavezno svoju sliku a ne sa neta i onda rec evo ovakvo stanje il sta ja znam to je taj komad, a nije :angry9:
s6 sport pro 70, bgm evolution, yasuni R, multivar 5.6g, remen top perf.755x18, polini crne opruge, org. centralni, s6 usis(lamele 0.30mm), dell19 bs, airbox(red sponge), bgm zvono, ser. kvacilo...

tto rpm, bgm 16led stop, h4 xenon svjetla

Offline pajo

• ilegalac team
  • moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #11 : 14 Prosinac, 2012, 23:06:32 »
Mislim da je nebitno dali ima slike ili ne iskreno preferiram sa slikom ali nije pravilo.vece je pravilo poslovat sa novo pecenim forumasima.dok za stare forumase ni ne trazim slike...
lovac u mutnom team

Offline danc00

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 14 Prosinac, 2012, 23:14:11 »
Štef, tjeraš vodu na svoj mlin a nebu speljalo, kak more biti nepregledan oglas sa 5 slika, i kakav tebi problem predstavljaju pet slika, isti ti je vrag jel radiš upload 5 ili 1 slike.

A hočeš ti priznati ili ne slike samo podižu kvalitetu samog oglasa, i sad ne gledaj to subjektivno nek objektivno, to kaj Eladio veli da slika nije obavezna nije sad bitno, ja ovo stavljam kao preporuku i da vi koji se time bavite svima nama velite koji su argumenti protiv slika, jer ja ne vidim ama baš niti jedan da se izrazim zdravo seljački.

A kao za primjer možeš videti oglas koji je zaljepil kolega MALES...

I obavezno kak kolega NODIUS veli sliku postoječeg stanja a ne s neta.

Al ja sam Vas skužil kao i tebe, da ste vi stavili ta pravila i sad su ona savršena i vama je iznad časti nekaj mijenjat jer to dovodi vaše recimo to sitne propuste na vidjelo, jer zapravo sam malo duže razmišljal prije nek sam ovo počel pisati i zapravo sam shvatil da je staviti sliku u oglas jednako ili još jednostavnije nego složit kvalitetan oglas po svim pravilima.

Staviš sliku, cijenu i kratak opis i to je sve...kolko to može biti komplicirano, ak je za nekog to komplicirano...a Bože moj nek se javi pa bumo pomogli, ak se dela grbav u doba u kojoj je osnova informatike opća kultura!

Pajo- nije bitno kaj ti tražiš, ili ja ili neko drugi, bitno je da kad otvoriš oglas imaš sve na pladnju...sljedeće ideš na pregovore i PM kaj se ne tiče ikoga osim vas dvoje. Ali ti kad otvoriš oglas odmah vidiš jel te on zanima ili ne. U suprotnom potrošiš dan ili dva ovisno o tome kolko prodavač posjeća forum da dobiš inf koja na kraju uopće nije očekivana i onda kaj...još to nije tolko strašno ali ak je nekome hića...mislim da zbog male nadogradnje se more puno dobiti, a niš izgubiti.
« Zadnja izmjena: 14 Prosinac, 2012, 23:18:04 danc00 »
2013- Kawasaki 636

Offline steeef

• maxi forumaš
« Odgovori #13 : 14 Prosinac, 2012, 23:20:28 »
ne teram niišt na svoj breg nit me briga..to kaj bude slika u oglasu more dat jedino ljepši vizualni dojam oglasa a sigurnost ništ veću...
slika se more stavit il s neta il ona koja je slikana dok je bil novi dio..a onda ko oće muljat kak sam već rekel more ti poslat doma tavu sidro ili ciglu (bilo je već takvih slučajeva,htel ti to sebi priznat il ne)
meni svejedno i dalje stoji da slika nije ni mjerilo ni obaveza.

Offline pajo

• ilegalac team
  • moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #14 : 14 Prosinac, 2012, 23:25:36 »
slažem se slika je potpuno nebitna stvar,kad se može lažirat.a ko još baca na ljepotu oglasa???
lovac u mutnom team

Offline danc00

• maxi forumaš
« Odgovori #15 : 14 Prosinac, 2012, 23:26:00 »
Ma to sam tak rekel jer imam dojam da nečeš jednostavno prihvatiti drugačije mišljenje  :icon_thumright:

Je, more, al to bi bil zajeb višek stupnja, jer ak se neko tolko potrudi da slika dio koji prodaje i pošalje kak veliš sidro je lopovčina, i jebiga od toga nemreš pobegnuti, ak imaš lošu karmu i babica na placu te bu zajebla.

Ali kaj hoću reći da se budu neki od tih malih lopovčića u startu smanjilo, no i oni su nebitni, BITNO kaj se dobi je kvaliteta samog oglasa.

A sad mi reci, kaj to košta forum i kaj forum gubi s tim da se recimo stavi da su like obavezne, ak moreš odg!?

Pajo- imaš totalno neargumentirane izjave  :dontknow: Može se lažirati, pa nisi ti policajac da se baviš otkrivanjem jel slika original ili ne, nit to nije bitno,...čitaj malo postove pa ti bu jasnije!

A kaj se tiće ljepote oglasa, i po tome se može videti s kim imaš posla...al to nemre skužit svaki...kolko vidim!
« Zadnja izmjena: 14 Prosinac, 2012, 23:30:01 danc00 »
2013- Kawasaki 636

Offline steeef

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 14 Prosinac, 2012, 23:38:51 »
ako te baš zanima već sam ja predlagal isto kaj i ti za slike i dobil odgovor kakav i ti 'nisu obavezne'..i ti si sam stavil argumente zbog čeg netrbaju i zato su stavljene na izbor,kome je do ljepote more si uz dio poslikat i cvjetni aranžman i to je ok..
osobno dok gledam oglas najbitniji mi je naslov da vidim jel u tom oglasu morem nać dijel koi trebam pa ga onda otvaram a onda cijena i opis..
prvenstveno gledam reputaciju prodavača i prvo pitam ljude s koima sam trgoval i one za koje mislim da bi mogli imat ono kaj trebam..

Offline pajo

• ilegalac team
  • moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #17 : 14 Prosinac, 2012, 23:40:15 »
malo se zamaraš previše prijedlog nije loš.ali sa time ili bez njega tržnica odlično funkcionira.a prevara če uvijek da bude sa slikama ili bez...bitnije je od slike da paziš sa kime trguješ  :icon_thumright:
« Zadnja izmjena: 14 Prosinac, 2012, 23:42:58 pajo »
lovac u mutnom team

Offline 2mario2

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Baotian 50ccm
  • Moja Kaciga: Je polovična
  • MojSetup: dovoljan serijski
  • MojSpuh: je preglasan
« Odgovori #18 : 14 Prosinac, 2012, 23:55:45 »
malo se zamaraš previše prijedlog nije loš.ali sa time ili bez njega tržnica odlično funkcionira.a prevara če uvijek da bude sa slikama ili bez...bitnije je od slike da paziš sa kime trguješ  :icon_thumright:
potpis za ovo sve... bolje pripazit nego gledat slikice koje su možda skinute, a ne od dijela koji netko prodaje... nije loš prijedlog, ali ne vidim mu zbog navedenih stvari funkciju neku veću...
Svaki skuter je na svoj način dobar i lijep, al Aerox je ipak Aerox...

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #19 : 15 Prosinac, 2012, 00:11:59 »
Eto riješih malo tržnicu,pa da se osvrnem na prijedlog ;D
Ok slike daju atraktivnost oglasu i sam ih koristim,ali u zadnje vrijeme je,jer mi se neda naslikavat 100 dijelova,a i za 90% njih ne treba slika...
Neki članovi možda nemaju s čim poslikat,pa bi njim trebalo brisat oglas?
Meni se osobno neda preko moba uploadavat hrpu slika,jer ce to licit na sve,osim na oglas...
Dok me neko za neki dio pita,odem po dijelove poslikam i pošaljem na mail...
A ak me pitaš za pumpu goriva ili bobinu,jel bitna slika za to?
Je,jedino ako slikas novine s današnjim datumom zajedno s tim,da dokazes da taj dio imas,al ak si lopov,opet ćeš prevarit nekog...
Nadalje cijene i opis su obavezni i takvi oglasi se rješavanju prvo preko kontaktiranja člana,ako član konstanto radi pogrešno,oglas mu se briše...
Čudno kak niko ne spominje pravilo bumpa,a svaki dan se nabrisem gomilu prijevremenih bumpova...
A za novo pravilo od max 2 dnevna bumpa po rubrici nezna 95% foruma,i mislis da bi onda i slike smatrali važnim,moš mislit...
Ko hoće nek stavi,ko neće nemora...
Važno je,ali ne tolko kolko cijena,stanje ili za koji skuter taj dio odgovara...
A da ne pričam dok neko stavi 50 slika u oglas,pa zaboravi stavit P u naslov,dok mu idem editirat pojede mi sve mb u tarifi :icon_biggrin:
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang: