Eto vozim po zagrebu jako puno,od maksimira do jankomira mi je svakodnevna ruta dok sam u zg...
Na zelenom valu sam u srednjoj traci da moram što manje kočit dok u desnoj ili lijevoj neko skreće...
Držim auto u 4. na 40-50 i uredno stižem na svako zeleno,ali samo dok nema kretena koji voze vec gore navedeni slalom i stalno gas kočnica...
Prvi uvjet vožnje mi je što manja potrošnja,jer si sam plaćam gorivo,a student sam
![toothy3 :toothy3:](https://forum.mojskuter.com/Smileys/Lots_O/toothy3.gif)
Nadalje,u zg su ljudi najnekulturniji jer misle da su frajeri jer svaki dan voze po istoj ruti i znaju napamet,a dok tražim parking pa se moram sporije vozit,samo na trubu sjedaju...
Uletavanje u raskrižje mi nije jasno...
Vidiš da je gužva i vidiš da ti interval već dugo traje i da nećes proc,al ne,oni opet ulaze unutra i sve se stopa...
Inače po zg je najlakše vozit jer su samo semafori,i dosta vozača dok iz zg dođe npr. u kc,neznaju se snać...
Dosta primjera sam se takvih nagledal,tak da ne izmišljam...
Po europi sam se navozil isto puno km i dok pogledas jednu njemačku,austriju,belgiju shvatis kolko su ispred nas po kulturi vožnje...
U njemačkoj na popularnim autobanovima bez ogranicenja brzine,ljudi voze prek 200,ali je to sigurna vožnja,nema mjenjaja trake bez zmigavca i provjere, nema vožnje po lijevoj traci,dok pretekne vrati se u desnu...
Po gradovima ako vide da nemozes sa sporedne na glavnu,nerijetko te puste itd itd...
Sve je to u nasem balkanskom mentalitetu i mišljenju da smo najbolji,a većina nezna ni 20% znakova...