Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Policijska Kontrola brzine skutera na cesti...  (Posjeta: 2342 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline arz

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Policijska Kontrola brzine skutera na cesti...
« : 30 Rujan, 2012, 11:50:12 »
Jeste kad dozivjeli to??
Cuo sam od poznanika da su u jednom mjestu (Jaska) u tjedan dana bili dva puta sa nekakvim valjcima na cesti kojima na licu mjesta mjere brzinu skutera, ono nesto kao vaga za kamione !?!?
Pa kaj je to moguce? Ja prvi put cujem...

iPh4S Tt

Offline chupa206

• Tržnica : (+2)
  • forumski skuteraš
  • You are not good, you are not bad...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: prodan :(
  • Moja Kaciga: Held Masuda
Odg: Policijska Kontrola brzine skutera na cesti...
« Odgovori #1 : 30 Rujan, 2012, 11:55:04 »
Jeste kad dozivjeli to??
Cuo sam od poznanika da su u jednom mjestu (Jaska) u tjedan dana bili dva puta sa nekakvim valjcima na cesti kojima na licu mjesta mjere brzinu skutera, ono nesto kao vaga za kamione !?!?
Pa kaj je to moguce? Ja prvi put cujem...

iPh4S Tt

priča se u zadnje vrijeme da ti valjci dolaze kod nas, jedan poznanik policajac je išao čak na "usavršavanje" za to... a mislim da je ovo tek početak, za godinu dvije bit će tih kontrola s valjcima posvuda... ništa, blokada i vozi  :(

Offline neven92

• Tržnica : (+18)
  • maxi forumaš
  • 095-542 82 44
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: runner
  • Moja Kaciga: takachi tk-110x
« Odgovori #2 : 30 Rujan, 2012, 11:56:28 »
zaostajes za svijetom   :icon_tongue:  ima toga vec dugo   :icon_thumright:  al kak se prica samo po vecim gradovima i mjestima,kod mene jos to nije viđeno   :icon_biggrin:
.. bez kocnica u provaliju ide do 120... ako ne zafali provalije...
eto.. sve serijsko.. i mjereno po cajngeru... osim za provaliju.. to je od oka.. cajnger nisam nasao

Offline arz

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #3 : 30 Rujan, 2012, 11:56:44 »
Kolko je max. brzina kaj moze proc, 55 kmh ili?

iPh4S Tt

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Zippo Friends Croatia
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
« Odgovori #4 : 30 Rujan, 2012, 11:57:28 »
kakav isusov početak i o čemu vi?
pa valjci postoje u hrvatskoj već godinama samo ih policija nije znala ili nije htjela koristiti!

2008 sam bio sa lunom na mobilnim valjcima kod inine zgrade pa znam o čemu pričam!

Offline arz

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #5 : 30 Rujan, 2012, 11:59:12 »
zaostajes za svijetom   :icon_tongue:  ima toga vec dugo   :icon_thumright:  al kak se prica samo po vecim gradovima i mjestima,kod mene jos to nije viđeno   :icon_biggrin:
A gle, po zanimanju sam vozac, non-stop sam na cesti, al to vidio nisam a ni cuo do jucer, jebiga kaj se cudite...

iPh4S Tt

Offline Reponja

• moderator
  • Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Aprilia Rally,
  • Moja Kaciga: Held
  • MojSetup: je specijalan Sport!
  • MojSpuh: Tecnigas Trek
« Odgovori #6 : 30 Rujan, 2012, 11:59:45 »
Neznam trollaš li, pa idem za svaki slučaj odgovoriti, nasjeo sam i na gore od ovoga...
Je, ti valjčići (ala prijenosni dyno) su se počeli koristiti unazad par godina, u svakom većem gradu ti
svake sezone sa njima zaustavljaju skuteraše i testiraju. Nakon što nalupaš 70-80km/h, skidaju table,
opale ti globu, a ti vraćaš blokade i takav odlaziš na vanredni tehnički ako želiš opet imati regan skuter.
Visinu kazne ti ne znam točno, znam da je veća od cijene mog skutera (nije puno, ali si ne mogu to
priuštiti), pa pazim da ne naletim na njih. Otprilike znam gdje u gradu mogu stajati, pa u špici sezone
koristim sve male uličice da ih zaobiđem. Do sada se to pokazalo efikasnim.
Uglavnom, zaobilazi ih u jako širokom luku, kada čuješ gdje bi mogli biti, pretvori se u Nik Praskatona i
iskombiniraj neku putanju kojom ćeš ih zaobići (ili kuda ne mogu za tobom). Realno gledano, oni su nam
(nama sa skinutim blokadama i ne-daj-Bože nakitanim skuterima) najveća opasnost za najveću globu,
ali, budimo realni, svi dobro znamo šta radimo kada se uhvatimo čeprkanja po skuterima. Nisu oni u krivu.
"I would berry my dick so far inside her ass, who ever could pull it out would be crowned king Arthur!"

Offline arz

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #7 : 30 Rujan, 2012, 12:07:45 »
Neznam trollaš li, pa idem za svaki slučaj odgovoriti, nasjeo sam i na gore od ovoga...
Nije trolanje jer majke mi moje ak sam znao za to!
Usput, nas sa kamionima kad dobimo dojavu za vagu i pokusavamo izbjec lovi motorista po okolnim putevima i prati nas do vage bez obzira kud sam krenuo, ne puse vise te fore tak da se bojim da bu i sa skuterasima ista stvar...

Onda nam sve u vodu pada, nakitavanja i turpijanja, čemu??

iPh4S Tt

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #8 : 30 Rujan, 2012, 12:09:30 »
neznam jel stvarno neko naletil na valjke na cesti?osim robija :icon_biggrin:
istina da kontroliraju brzinu dok je špica sezone,ali to onda zaustave par skutera i dok ih skupe,svi skupa idu na tehnički..
mada sam cijelo ljeto provel na skuteru, i u zg i kc i drugim selima/gradovima, pa me samo jednom murja zaustavila, zbog rutinske kontrole...
u kc je trebala bit prije cca.mjesec dana vikend akcija,al ja od murjaka ni m nisam videl(naravno osim u kafiću u ulici :laughing7: )
kazna bi trebala bit kojih 700 kn,ako ti skinu tablicu, pa onda opet troškovi tehničkog itd
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline Reponja

• moderator
  • Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Aprilia Rally,
  • Moja Kaciga: Held
  • MojSetup: je specijalan Sport!
  • MojSpuh: Tecnigas Trek
« Odgovori #9 : 30 Rujan, 2012, 12:17:34 »
@arz
nije isto za kamione i skutere, nikada te neće hvatati po okolnim ulicama i preusmjeravati na valjke (barem nikada
nisam čuo za taj slučaj). Valjke su zadnje dvije godine u Rijeci toliko isforsirali da je to čudo, svaki skuter male table
koji bi prošao uz njih bi bio zaustavljen. SVI! Mislim, mora biti zakon osjećaj kada te dignu a skuter ti pokaže npr.
105km/h, ali slijedi i adekvatna globa. Zato su elektronske blokade zakon, za kikiriki se kupi/napravi i miran si!

@Grale
Naletjelo je dosta forumaša, imaš u starim temama ako ti se da searchat. Kažem, ja pazim. Stvar sa tim blokadama
je kao i sa radarima, ako imaš malo mozga, poznaješ svoj grad i lijepo ujutro upališ radio i slušaš kada i gdje se
vrši kontrola brzine. A ako stvarno poznaješ grad, znaš gdje ih sve možeš očekivati. Ja sam kaznu za brzinu dobio
samo jednom, i to od žutokljunca koji je odabrao novu poziciju (gdje nikada policija prije i poslije toga nije stajala).
E, to je bio peh. Uglavnom, da skratim, dobar vozač ih zna gdje očekivati, barem lokalno.
"I would berry my dick so far inside her ass, who ever could pull it out would be crowned king Arthur!"

Offline zvonkec_92

• GY6 in <3
  • Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #10 : 30 Rujan, 2012, 12:18:24 »
zato je 125cc zakon.. :)

Offline eladio

• We are the Borg
  • administrator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Xciting 400i
  • Moja Kaciga: SMK Hybrid
  • MojSpuh: Yasuni black ed.
« Odgovori #11 : 30 Rujan, 2012, 12:27:34 »
2reponja
zakon o blokadi je glupost, i po meni bi se trebali ugledati na francuze, gdje svi voze s "B" kategorijom do 125ccm (6kW)
..mozda je najjednostavnija izmjena za naš postojeći zakon u Hr bi bilo uvest da se ukinu blokade, tada vecini skutera bi max brzina bila izmedju 60 i 75, i smunjam da bi onda ekipa isla u prekrsaj
ovako kad si vec u prekrsaju jer nemas blokadu, onda ti ni tuning ne predstavlja ogranicenje..  moja ideja cilja na to da neka love tunere ako bas zele (njih neka salju na tehnicki), ali ne oni koji voze serijale koje je tvornica homologirala kao takve

..osobno blokadu smatram vrlo opasnom pogotovo u kombinaciji sa zakonom da mopedi trebaju voziti uz rub ceste..
znakovi su dovoljno ograničenje brzine (kako za druge tako i za mopede, i ne vidim u tome nikakav problem)

blokada je izmisljena glupost koju već godinama vuku iz zakona u zakon ljudi koji sebe smatraju "prometnim inženjerima" , i umjesto da prate svjetske trendove (ekološke, ekonomske, parkirne itd)
oni češkaju onu stvar

Mi ništa ne obećavamo, i to ispunjavamo!

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #12 : 30 Rujan, 2012, 12:58:56 »
čital sam,al velim stvarno nikad nisam videl te valjke na cesti,jedino sam čul za akcije di se vode u stanicu za teh.pregled pa se tam mjeri...
mene nema čega bit strah,dok mu murjak da gasa na valjcima,do onda već svjećica prdne :laughing7:
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang: