Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Koliko je kazna za vozacku (50cc)  (Posjeta: 7039 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline vipeRstefaN

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Koliko je kazna za vozacku (50cc)
« : 27 Kolovoz, 2012, 13:40:05 »
Pozdrav...ja sam maloletan,i pisali su mi prijavu jer nemam vozacku za Aprilia Sr 50 cc ...Inace imam 16 god...motor je registrovan i sve,nosio sam kacigu...Zanima me kolika je kazna? Hvala unapred!  ???

Offline mark055

• Tržnica : (+4)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: Koliko je kazna za vozacku (50cc)
« Odgovori #1 : 27 Kolovoz, 2012, 13:52:12 »
prvo ćeš morat na sud
i na kraju najvjerovatnije da nećeš ni dobit nikakvu kaznu baš zato što si maloljetan

tamo se raspričaj kako si maloljetan te nemas nikakva primanja blablabla i  :notworthy:

Offline nodius

• Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • 098 975 1160
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: sf2 LC
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: solidan
  • MojSpuh: neki od rođaka
« Odgovori #2 : 27 Kolovoz, 2012, 13:58:08 »
i blablabla dodje doma pismo s kaznom od 2000-5000 kn  :sad1:
s6 sport pro 70, bgm evolution, yasuni R, multivar 5.6g, remen top perf.755x18, polini crne opruge, org. centralni, s6 usis(lamele 0.30mm), dell19 bs, airbox(red sponge), bgm zvono, ser. kvacilo...

tto rpm, bgm 16led stop, h4 xenon svjetla

Offline daRio

• forumski skuteraš
« Odgovori #3 : 27 Kolovoz, 2012, 14:11:33 »
Dečki dragi,lijepo je napisao da je maloljetan što znači da će mu starog natezati za jaja.
U svakom slučaju ne treba se nadati oslobađajućoj presudi već će mu ponuditi dvije opcije.....

1.novčana kazna koja ovisi o načinu kako će se otac dogovoriti sa sucem
2.zabrana polaganja vozačkog ispita na 1 god a teče od dana punoljetnosti.
Provjereno i istinito.

Offline nodius

• maxi forumaš
  • 098 975 1160
« Odgovori #4 : 27 Kolovoz, 2012, 14:16:08 »
frend je vozio 50 ccm bez kacige otisa na benzu natankat i policajac klepio 5000 kn kaznu...  :sad3:
s6 sport pro 70, bgm evolution, yasuni R, multivar 5.6g, remen top perf.755x18, polini crne opruge, org. centralni, s6 usis(lamele 0.30mm), dell19 bs, airbox(red sponge), bgm zvono, ser. kvacilo...

Offline vipeRstefaN

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #5 : 27 Kolovoz, 2012, 16:32:12 »
hvala na odgovorima :) ...procitao sam malopre negde da ako si prvi put uhvacen bez dozvole,a maloletan si dobijas neki sudski ukor,pa ako zna neko da pojasni to ?

Offline IceMan

• Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • Black Bird
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Piaggio Zip 2t
  • Moja Kaciga: IXS HX 253
  • MojSetup: Polini Hi speed
  • MojSpuh: Leo Vince RR
« Odgovori #6 : 27 Kolovoz, 2012, 17:18:45 »
ako ti je prvi put, napisi neku zalbu i dobit ces opomenu od suda da vise to ne radis da si maloljtan i da te nece kaznit, tj. dobit ces samo upozorenje od njih...tako je meni bilo...a ako to ne prode onda je kazna od 5000 kn
Piaggio Zip 50 2t

Offline skipper_2t

• Tržnica : (+18)
  • forumski skuteraš
  • Moj Skuter: Baotian 180 2t
« Odgovori #7 : 27 Kolovoz, 2012, 17:54:52 »
ne govorite bezveze gluposti kad pojma nemate,ako si maloljetan nece ti doc kazne ni kune,mene je zaustavilo 4-5 puta bez vozacke i isa san na sud,i uvik mi je dalo opomenu,rekla mi je da cu morat na predavanja neka ic al nista od toga,kazna ti nemoze doc ocu jer on nije upravlja motor,moze mu doc jedino nesto sitno jer ti je da da upravljas motoron vise nista,al ce ti poslat socijalnu radnicu i to bi ti moga bit neki amo rec problem,niceg vise se netribas bojat

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #8 : 27 Kolovoz, 2012, 18:10:16 »
Pozdrav...ja sam maloletan,i pisali su mi prijavu jer nemam vozacku za Aprilia Sr 50 cc ...Inace imam 16 god...motor je registrovan i sve,nosio sam kacigu...Zanima me kolika je kazna? Hvala unapred!  ???

Ne pise ti u profilu od kuda si, al pretpostavljam da pitas za HR (pises ekavicom pa da ti ljudi ne odgovaraju kakvo je stanje uHR, a ti mozda u SRB ili BiH)

Offline roc

• forumski skuteraš
  • Moj Skuter: Hyosung gt250
  • Moja Kaciga: Nolan
« Odgovori #9 : 27 Kolovoz, 2012, 18:10:30 »
pa sa 16 možeš polagat nisi se smio tako igrati a kazna je najvjerojatnije oko 4000kn

Offline daRio

• forumski skuteraš
« Odgovori #10 : 27 Kolovoz, 2012, 18:12:09 »
ne govorite bezveze gluposti kad pojma nemate,ako si maloljetan nece ti doc kazne ni kune,mene je zaustavilo 4-5 puta bez vozacke i isa san na sud,i uvik mi je dalo opomenu,rekla mi je da cu morat na predavanja neka ic al nista od toga,kazna ti nemoze doc ocu jer on nije upravlja motor,moze mu doc jedino nesto sitno jer ti je da da upravljas motoron vise nista,al ce ti poslat socijalnu radnicu i to bi ti moga bit neki amo rec problem,niceg vise se netribas bojat

Jako edukativan post,samo tako naprijed,samo savjetuj ljude da si prije 18-te zagorčaju život nepotrebno.
To što si ti imao sreće (i to je upitno jer neznamo da li govoriš istinu)ne znaći da je to ispravan način i da neće snositi posljedice.
I zapamti,do punoljetnosti otac i njegov OIB su odgovorni pred zakonom za tebe.Ako je policajac korektno odradio zapisnik i sve predao u proceduru poziv će doći na ime i prezime oca.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #11 : 27 Kolovoz, 2012, 18:19:11 »
Ako je policajac korektno odradio zapisnik i sve predao u proceduru poziv će doći na ime i prezime oca.

Nazalost - nekad bilo. Danas se maloljetnim prekrsiteljima sve zivo oprasta.
Ne shvacam, al je tako.

A ti isti ce kad tad imat 18+ godina, a zadrzat stare navike. Ima i na forumu par primjeraka koje je stigla ruka zakona (zapravo, zavukla im se u djep) nakon tezih prekrsaja gdje kazna(e) iznosi vise tisuca (pa i deset-dvadeset tisuca)
« Zadnja izmjena: 27 Kolovoz, 2012, 18:20:45 3alfa3 »

Offline daRio

• forumski skuteraš
« Odgovori #12 : 27 Kolovoz, 2012, 18:34:51 »
Ako je policajac korektno odradio zapisnik i sve predao u proceduru poziv će doći na ime i prezime oca.

Nazalost - nekad bilo. Danas se maloljetnim prekrsiteljima sve zivo oprasta.
Ne shvacam, al je tako.

A ti isti ce kad tad imat 18+ godina, a zadrzat stare navike. Ima i na forumu par primjeraka koje je stigla ruka zakona (zapravo, zavukla im se u djep) nakon tezih prekrsaja gdje kazna(e) iznosi vise tisuca (pa i deset-dvadeset tisuca)

Alfa,ti si sazrio i kao čovjek i kao motorist i logično je da to sve shvačaš ali sa druge sztane ,kaj ja i ti znamo. :occasion14:
Svi mi smo platili mladenačke grijehe,kao što si i sam rekao netko više a netko manje pa tako će i svi koji se budu junačili.
Ne trebaš imati dva fakulteta da shvatiš da će biti sve teža izbjegavati zakon,sve je pobezano i umreženo i laka si lovina.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #13 : 27 Kolovoz, 2012, 18:50:06 »
Alfa,ti si sazrio i kao čovjek i kao motorist i logično je da to sve shvačaš ali sa druge sztane ,kaj ja i ti znamo. :occasion14:
Svi mi smo platili mladenačke grijehe,kao što si i sam rekao netko više a netko manje pa tako će i svi koji se budu junačili.
Ne trebaš imati dva fakulteta da shvatiš da će biti sve teža izbjegavati zakon,sve je pobezano i umreženo i laka si lovina.

Jednom u zivotu sam vozio ko klinac posudjeni Tomos Automatik kad nisam imao dozvolu.
I jednom auto kojeg sam mazno starom jednu vecer (i nije mi zao - cura je bila avion  :toothy12: ).
Nije me murija zaustavila, al  to je bila sva moja voznja prije dozvole.  ;D

Offline kristijan1710

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • Mjesto: Sisak
  • Moj Skuter: TGB R50X
  • Moja Kaciga: ARC
  • MojSetup: aerox cdi,polini sek,malossi multivar,kevlar remen,xsenon
  • MojSpuh: Yasuni r
« Odgovori #14 : 27 Kolovoz, 2012, 19:04:20 »
Kazna ti je od 5-15tk.. Ako si maloljetan dobivas prvi put sutski ukor.. Posto je moj skuter bio na mene nije stari nikakvu kaznu dobio jedino je moro na sud samnom... A frend je dobio isto sudski ukor al skuter mu je bio na starog.. Tako da mu je stari dobio oko 600kn kazne..  Ovo znam iz vlastitog iskustva..

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #15 : 27 Kolovoz, 2012, 19:05:12 »
Kazna ti je od 5-15tk.. Ako si maloljetan dobivas prvi put sutski ukor.. Posto je moj skuter bio na mene nije stari nikakvu kaznu dobio jedino je moro na sud samnom... A frend je dobio isto sudski ukor al skuter mu je bio na starog.. Tako da mu je stari dobio oko 600kn kazne..  Ovo znam iz vlastitog iskustva..

To je valjda kazna sto je dao vozilo na upravljanje nekom ko nema dozvolu

Offline nodius

• maxi forumaš
  • 098 975 1160
« Odgovori #16 : 27 Kolovoz, 2012, 19:14:28 »
sve je dobro do te ne ulove, sad promisli prije nego sto sjedas na skuter under-age...  :sad3:

Offline skipper_2t

• Tržnica : (+18)
  • forumski skuteraš
  • Moj Skuter: Baotian 180 2t
« Odgovori #17 : 27 Kolovoz, 2012, 19:19:18 »

Jako edukativan post,samo tako naprijed,samo savjetuj ljude da si prije 18-te zagorčaju život nepotrebno.
To što si ti imao sreće (i to je upitno jer neznamo da li govoriš istinu)ne znaći da je to ispravan način i da neće snositi posljedice.
I zapamti,do punoljetnosti otac i njegov OIB su odgovorni pred zakonom za tebe.Ako je policajac korektno odradio zapisnik i sve predao u proceduru poziv će doći na ime i prezime oca.
znan jos par momaka koje svaki dan zaustavljaju bez vozacke i nikad nista nisu platili,a jedan od njih je clan foruma

Offline Reponja

• moderator
  • Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Aprilia Rally,
  • Moja Kaciga: Held
  • MojSetup: je specijalan Sport!
  • MojSpuh: Tecnigas Trek
« Odgovori #18 : 27 Kolovoz, 2012, 19:39:54 »
Jbt, gdje ovo ide... Meni bi stari kičmu strg'o da sam mu doma dovukao policiju/prijavu za vožnju bez vozačke.
Za vrijeme polaganja sam vježbao po dvorištu i 50ak metara svoje (onda) neprometne ulice. I to mi je bilo
jasno da ću platiti ako me ćope plavci, stari je tu bio jasan (mislim, da se dogodilo, da bi mi bio u stanju zabraniti
sastavljanje prigovora). Jbg, bilo je teško strpiti se, ali kad vidim ovakve slučajeve, drago mi je što je stari ostao
karakter...
"I would berry my dick so far inside her ass, who ever could pull it out would be crowned king Arthur!"

Offline BilyPiton

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Banned!
    • Ubizec-Soft.com
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Tomos Atx e90
  • Moja Kaciga: uvjek na glavi!
  • MojSetup: Nema kite!
  • MojSpuh: MF3 Power
« Odgovori #19 : 27 Kolovoz, 2012, 20:26:23 »
neko voli batine  :toothy12:
Izrađujem WEB stranice! Zakup domena, hostinga... više info na pm!