Evo, projekt se radi već par dana, onako, ležerno i bez force.
Probušene pikse u selenima piaggio mašine na 12 mm da bi sjela na osovinu od aprillie.
Sa desne strane mašine (gledajući sprijeda) između aprillijinog nosača i nosača na mašini, ubačena piksa unutarnjeg promjera 12 mm i dužine 18 mm da bi mašina bila u centru.
Sajla gasa prepravljena za karb tako što sam valjčić na vrhu odrezao, košuljicu skratio na željenu mjeru na vrhu sajlu rasčijao te sitne žičice savio unatrag da bih na kraju napravio kuglicu pomoću lemilice.
Pričvršćen monoamortizer i spojena bobina.
To bi bilo to što se tiče uštimavanja mašine.(Prijenos, zadnji kotač i kočiona čeljust su mi došli uz mašinu)
Slijedi uštimavanje elektroinstalacija.
Problem je što mi nakon spajanja bobine preostaju bijela,plava i siva žica za koje nemam pojma koja im je svrha (na bobinu spajam crvenu,smeđu i zelenu)
Idem poslikati šta je do sada odrađeno da vidite kako to izgleda a dok uploadam slike, ako netko ima informaciju gdje na ditechovoj instalaciji da spojim bijelu, plavu i sivu žicu da bi sve radilo, neka se ne ustručava nego slobodno pomogne
Inače, sa instalacija motora sam skinuo žice od injection sustava te pumpe ulja i goriva, te skinuo rezervar ulja jer ne vjerujem uljnim pumpama i lakše mi je biti siguran sa 4% mješavine na ulju Elf 2t...