Problem je sljedeci (Beverly 200, Leader motor sa Walbro frgom)
Ja pisem a vi me ispravite:
Za podesavanje karba tj. za ustanovljavanje stupnja podesenosti imam na raspolaganju sljedece:
1. Stanje svjecice
2. Potrosnju goriva
3. Rad samog motora
4. Forumska misljenja tj. iskustva o tome koliko treba biti zasarafljena/odsarafljena mjesavina.
5. Eksplozije u auspuhu prilikom oduzimanja gasa (siromasna smjesa).
Problem je u tome sto je sve to kilavo i ne kuzim kako ustanoviti kada je smjesa prebogata a kada taman kako treba biti.
Naime, siromasnu smjesu lako skuzim po gusenju, svjecici, pucanju iz auspuha i td. Problem mi je pronaci pravu smjesu od trenutka kada prestane detonirati i pocne normalno vuci. Od tada pa dalje 2 cijela okretaja sarafa on normalno vuce, svjecica je smedja (nije zalivena kako bi trebala biti u slucaju prebogate smjese) i jedino bi eventualno po potrosnji mogao vidjeti da je previse otvorena ali to mi nije relevantno i tesko mi je koristiti samo tu metodu za detekciju.
Znaci ja imam raspon od 2 okretaja sarafa za smjesu (od najsiromasnije smjese uz koju motor normalno radi pa dok saraf za smjesu ne ispadne van) u kojem motor radi normalno i kako naci pravi polozaj?
Hmm...nisam siguran jesam li bio jasan ali pucajte ako nije jasno.
Fala
Eh da, kak se skida automatski cok sa frge i moze li se ista na njemu cistiti ili ak radi radi a ak ne radi, kupi novi?