Slazem se da bi svjetla trebalo ostaviti. Cak i po suncanom vremenu, gdje ti savrseno dobro vidis s obzirom na kolicinu svjetla, ipak cini (malu) razliku. A to je dobro s obzirom na "malu" cijenu toga. Stvar je u tome da ljudsko oko bolje primjecuje svjetla, uvijek, a ipak je razlika od kolicine svjetla koju reflektira auto i farova koji bas svjetle, pa su oni i uocljiviji. Posebno razlika izmedju okoline i svjetla je vec nego okoline i auta.
Osobno cu voziti sa svjetilima neovisno o zakonu, nek me lakse vidi ekipa, 0.5 sek razlike je dovoljno da se sprijeci/dogodi nesreca.
Ideja sa 24 g / 5 promila nije u vozackom iskustvu, naravno neko sa 30 moze biti "svjez" nego u nekoj pretpostavljenoj odgovornosti vozaca. Ipak se moze reci, u prosjeku, da ce 24g+ biti manje skolni divljati, dokazivati se i slicno sa autom nego 18g. i zato im se dopusta popiti malo.
Jedino mi uopce nema smisla da netko tko je polozio 1.5. mora 2 godine probno voziti pod ogranicenjima a netko 1.6. ne mora. Mislim da ce svima ukinuti onda ogranicenje, ili bar te policija nece zezati ako te zaustave, stvarno ne bi imalo smisla.