Samo mi jedna stvar niej jasna. Zasto kad krecem od kuce s autom nizbrdo i chok radi itekako, potrosnja je 0 litara ako kocim motorom? Pa tak se mogu vozit i 2km kolika je nizbrdica, a da se motor uopce ne grije. To nemre bit zdravo
ovo je i mene brinulo, spuštam se niz veliko brdo sa hladnim motorom i onda ne znam kaj me više boli, kočenje motorm il vozit pod laganim gasom i kurit kočnicež
i zanima me na kolko je inače minimalno okretaja ok vozit i šaltat dizela atmosferskog a da nema štetnih posljedica
i kak je najbolje na semaforu se zaustavljat? do koje brzine kočit motorom a da je veća ušteda kočnica nego što je štete napravljeno lameli i ostalim dijelovima koji trpe
u zadnje vrijeme praksiram rev match
što i nije baš lagano dok se vozim tak stalno do 2k okretaja ali se pogubim ako mi je upaljen radio jer po zvuku procjenim okretaje pa se vozim u tišini
i osluškujem zvukove motora
također me zanima dok krećem što je manje štetno(tj manje financijski štetno i lakše za izmjenit) je li bolje brže se pokrenut s mjesta al uz one neugodne vibracije ili lagano onako izbjeć te vibracije ali samim time je obavezno skurit lamelu malo više, šta sve trpi dok tak krećem da se sve trese? i šta je isplativije