Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: baterija 220V- pitanje za znalce  (Posjeta: 10821 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline libje

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
baterija 220V- pitanje za znalce
« : 14 Veljača, 2012, 20:10:54 »
Radi se o slijedecem:
U kuci imam centralno grijanje na drva i jedina ovisnost o struju je pumpa koja radi na kucnoj stoji (220v-50Hz)
problem je sto kad nestane struje pumpa nravno ne radi i voda u kotlu prokuha te se automatski ostaje bez grijanja:

e sad pitanje::

Postoji li uredaj koji bi bio neka vrsta baterije, znaci bio bi prikljucen na struju a pumpa prikljucena na njega i kad nestane struje da on osigura da pumpa radi tih nekoliko sati?

valjda sam se dobro izrazio, slobodno pitajte ako vam nije jasno...svaka pomoc i prijedlog dobrodosli
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Offline Josip-zg

• Tržnica : (+12)
  • forumski biciklist
  • ...Jak si ko Bik,mogel bi jebat kravu..:D :D
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb-Sesvete
  • Moj Skuter: Baotian 9 :D
Odg: baterija 220V- pitanje za znalce
« Odgovori #1 : 14 Veljača, 2012, 20:14:51 »
meni prvo sta pada na pamet je agregat :DDD
:hbusa: :biker2: :mofa: :biker: :skuter:

...Na semaforu vuna, novi Pežo skuter dosta joj je pomogao dijetalni puter,moćno se naguzila, pa joj viri tanga.....

Offline TomTomislav

• Tržnica : (+30)
  • maxi forumaš
  • Pozdrav ekipa :)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Zasad stanka :)
  • Moja Kaciga: Airoh :)
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: Zx :)
« Odgovori #2 : 14 Veljača, 2012, 20:15:31 »
agregat  :icon_biggrin:
......

Offline istipa622

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Mjesto: Duga Resa
  • Moj Skuter: NRG MC2 & Hornet 600
  • Moja Kaciga: HJC fg-15
  • MojSpuh: Leo Vince & Akrapovič
« Odgovori #3 : 14 Veljača, 2012, 20:19:58 »
Neznam kako imas izvedene cijevi ali svaki majstor bi morao napravit da se cirkulacija vode može preusmierit mimo pumpe...
kad se to napravi hladna voda pada dolje , a vruća se uzdiže prema gornjim etažama.
Naravno da to nije to, kad bi to tako radili besprijekorno nebi ni trebalo pumpe ali u slučaju nestanka struje može pomoć kako nebi zakuhala preć tako da mislim da agregat i slicne stvari nisu potrebne  :dontknow:

Offline fleky911

• Tržnica : (+11)
  • maxi forumaš
  • ok?
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bjelovar
  • Moj Skuter: Aerox 180
  • Moja Kaciga: Premier Monza
  • MojSetup: hell of BB has come ;)
  • MojSpuh: Fabrizi
« Odgovori #4 : 14 Veljača, 2012, 20:29:15 »
kolko je jaka ta pumpa?
ups od kompa :)

Offline SIP

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: ZIP SP
  • Moja Kaciga: Vise njih
« Odgovori #5 : 14 Veljača, 2012, 20:40:53 »
Radi se o slijedecem:
U kuci imam centralno grijanje na drva i jedina ovisnost o struju je pumpa koja radi na kucnoj stoji (220v-50Hz)
problem je sto kad nestane struje pumpa nravno ne radi i voda u kotlu prokuha te se automatski ostaje bez grijanja:

e sad pitanje::

Postoji li uredaj koji bi bio neka vrsta baterije, znaci bio bi prikljucen na struju a pumpa prikljucena na njega i kad nestane struje da on osigura da pumpa radi tih nekoliko sati?

valjda sam se dobro izrazio, slobodno pitajte ako vam nije jasno...svaka pomoc i prijedlog dobrodosli

Kako ti je rekao istipa majstor ti je morao napraviti bajpas i ako su dovoljno velike cijevi uz smanjenje lozenja, grijanje mora raditi i prirodnim-termo sifonskim putem. No za ostalo je zaduzen agregat kako svi kazu :drunken_smilie:

Ako se bas inatis postoji i pretvarac sa 12V ( akumulator-baterija ) na 220V izmjenicne :glasses9:

Offline libje

• forumski biciklist
« Odgovori #6 : 14 Veljača, 2012, 20:44:50 »
agregat nije opcija, jer nisam cesto kuci, i prosli put mi se dogodilo da je nestalo struje i voda prokuhala dok nisam bio kuci.
imam ekspanzijsku posudu, ali žellim da grijanje radi i dok nema struje jedno odredeno vrijeme.

zapravo sam upravo pronasao sto trazim, al neznam gdje ima kupiti u hr
http://vrhpoljegrijanje.com/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=5&Itemid=55

sva pomoc dobrodosla :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Offline fleky911

• Tržnica : (+11)
  • maxi forumaš
  • ok?
  • Mjesto: Bjelovar
  • Moj Skuter: Aerox 180
  • Moja Kaciga: Premier Monza
  • MojSetup: hell of BB has come ;)
  • MojSpuh: Fabrizi
« Odgovori #7 : 14 Veljača, 2012, 20:52:20 »
agregat nije opcija, jer nisam cesto kuci, i prosli put mi se dogodilo da je nestalo struje i voda prokuhala dok nisam bio kuci.
imam ekspanzijsku posudu, ali žellim da grijanje radi i dok nema struje jedno odredeno vrijeme.

zapravo sam upravo pronasao sto trazim, al neznam gdje ima kupiti u hr
http://vrhpoljegrijanje.com/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=5&Itemid=55

sva pomoc dobrodosla :)

koliko je jaka pumpa?
ako nije nešta previše možda bi je ups od kompa mogao vrtit

Offline libje

• forumski biciklist
« Odgovori #8 : 14 Veljača, 2012, 20:55:45 »
koliko je jaka pumpa?
ako nije nešta previše možda bi je ups od kompa mogao vrtit
slabo znam o tim stvarim, pa ako može da mi malo pojasniš šta je ups?

Offline Rox-Rab

• Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Rab
  • Moj Skuter: DrEvo 70c,Dell 19 BE
  • Moja Kaciga: MF Evo radilica
  • MojSetup: S6 Sport Pro vario,S6 R/T zvono,Malossi kevlar,Mf polutke
  • MojSpuh: Giannelli Rekord
« Odgovori #9 : 14 Veljača, 2012, 20:59:28 »
ups ti je kao agregat samo sluzi najvise za komp,kad nestane struje on jos opskrbljuje komp strujom 15-20min ovisno o tome koliko je jak i koliko je komp jak
Dr-Evo 70ccm,Giannelli Rekord,Mf Evo radilica,Dell 19 BE,S6 R/T zvono,Malossi Kevlar remen,S6 Sport Pro variomat,S6 LCD pokazivač goriva,Mf linearna polutka

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #10 : 14 Veljača, 2012, 21:00:58 »
imas bezprekidna napajanja (ups) za racunalo
kosta oko 300kn
u principu to ti je akumulator od 4 amera i trafo koji pretvara voltazu na 220v za tvoje racunalo da ga mozes sigurno ugasiti da ne izgubis podatke i to napajanje drzi kompjuteru napajanje oko 10-15 minuta minimum
uzmes bateriju van i stavis neki aku tipa 40ampera od auta i evo ti imas cjeli dan pumpu koja radi
a kad dode struja onda ti se aku puni

Offline libje

• forumski biciklist
« Odgovori #11 : 14 Veljača, 2012, 21:08:41 »
imas bezprekidna napajanja (ups) za racunalo
kosta oko 300kn
u principu to ti je akumulator od 4 amera i trafo koji pretvara voltazu na 220v za tvoje racunalo da ga mozes sigurno ugasiti da ne izgubis podatke i to napajanje drzi kompjuteru napajanje oko 10-15 minuta minimum
uzmes bateriju van i stavis neki aku tipa 40ampera od auta i evo ti imas cjeli dan pumpu koja radi
a kad dode struja onda ti se aku puni
e bravo taj mi sistem rada treba, samo koliko je komplicirano za mene (laika za elektroniku) prikljucit akumulator umjesto te baterije, ugl. tocno to mi treba, da se automatski prebaci na drugi izvor energije u trenu nestanka struje.

Offline Reponja

• moderator
  • Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Aprilia Rally,
  • Moja Kaciga: Held
  • MojSetup: je specijalan Sport!
  • MojSpuh: Tecnigas Trek
« Odgovori #12 : 14 Veljača, 2012, 21:25:32 »
Nije nužno da UPS traje 10, 15, 30 minuta. Frend već par godina ima jedan koji drži par sati. Poklon-bonovi za top listu na
gejmerskim natjecanjima...
Stara na poslu ima UPS koji drži preko 8 sati. Nisam se zajebao, stvarno je preko 8 sati, vraški je bitno da im kompovi ne
ostanu bez napajanja ni u kojem slučaju.

Baci malo oko i na njih, definitivno bolje (tiše) od agregata, postavlja se samo pitanje cijene, u tom ti nemrem pomoć...
"I would berry my dick so far inside her ass, who ever could pull it out would be crowned king Arthur!"

Offline libje

• forumski biciklist
« Odgovori #13 : 14 Veljača, 2012, 21:39:51 »
Nije nužno da UPS traje 10, 15, 30 minuta. Frend već par godina ima jedan koji drži par sati. Poklon-bonovi za top listu na
gejmerskim natjecanjima...
Stara na poslu ima UPS koji drži preko 8 sati. Nisam se zajebao, stvarno je preko 8 sati, vraški je bitno da im kompovi ne
ostanu bez napajanja ni u kojem slučaju.

Baci malo oko i na njih, definitivno bolje (tiše) od agregata, postavlja se samo pitanje cijene, u tom ti nemrem pomoć...
najvise mi paše ova opcija da se nekako prikljci akomulator na njega da znam da mi pumpa može raditi jedno duze vrijeme, tako da mi trajanje baterije od samog ups-a i nije toliko bitno
Samo neznam koliko je komplicirano prikljuciti akomulator umjesto serijske baterije i dali je to uopce moguce (hoce li se obicni auto- akomulator  puniti dok ima struje, tj hoce li obavljati iste funkcije kao ta baterija).
tu bi mi valjala pomoc elektricara s foruma  :)

Offline animatrix

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
« Odgovori #14 : 14 Veljača, 2012, 22:21:32 »
probaj ovako, nabavi produzni kabel koji na sebi ima watmetar, izmjeri koliko watta vuce pumpa u radu i tako mozes lako izracunati koliki akumulator bi ti trebao. P=U*I, akumulator od 55Ah*12V daje teoretski 660Wh energije, ako pumpa recimo vuce 100W, jedan akumulator bi je mogao drzati 6 i pol sati upaljenom.. Sve to moze UPS, eventualno naci slabiji pa staviti jaci aku u njega, jer cijena ups-a ovisi o snazi akumulatora unutra..
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline libje

• forumski biciklist
« Odgovori #15 : 14 Veljača, 2012, 22:30:52 »
probaj ovako, nabavi produzni kabel koji na sebi ima watmetar, izmjeri koliko watta vuce pumpa u radu i tako mozes lako izracunati koliki akumulator bi ti trebao. P=U*I, akumulator od 55Ah*12V daje teoretski 660Wh energije, ako pumpa recimo vuce 100W, jedan akumulator bi je mogao drzati 6 i pol sati upaljenom.. Sve to moze UPS, eventualno naci slabiji pa staviti jaci aku u njega, jer cijena ups-a ovisi o snazi akumulatora unutra..
znam to, pokusat cu negdje pronac takav kabel pa izracunati...sve mi je jasno ali neznam koliko je komplicirano prikljucit obicni akomulator umjesto standardne baterije u ups, shvacas?

Offline animatrix

• maxi forumaš
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Luna Vision II
  • Moja Kaciga: Vemar TAI2K
  • MojSetup: DR Evo 70cc AC
  • MojSpuh: TT
« Odgovori #16 : 14 Veljača, 2012, 22:51:08 »
UPS ti koristi SLA gel akumulatore manjih kapaciteta, rade na 12v kao i svi ostali akumulatori. u sebi ima sklop za prenaponsku zastitu, za punjenje akumulatora i za automatsko prebacivanje na akumulator u slucaju gubitka struje. guglaj po netu za modele i mogucnosti pa ces vidit.. vjerojatno i na jubitu se moze naci rastavljenih i kakvih kemija s njima
Built Not Bought // Preradjujem cilindre

Offline Domba

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
    • DZphotography
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: Kivi i Dragster
  • Moja Kaciga: Caberg V2 407 V
  • MojSetup: U kutijama
  • MojSpuh: sta 1, imam 3
« Odgovori #17 : 14 Veljača, 2012, 22:55:27 »
Nadjes neki stari ups kojem je crkla baterija, izbacis van bateriju, polemis zice na novi accu i to je to. I nadas se da ne pusti bijeli dim.

Samo u svakom slucaju problem je punjenje koje bude dosta dugo trajalo za 50tak aH accu jedno 10tak puta duze nego za obicni, ali ni to nije nesto sto moze puno sprijeciti.

I pogledaj na pumpi mora negdje biti nazvina snaga, tj koliko W trosi pa da se vidi koliko se da izvuci...

I treba uzeti u obzir da su svi accui za aute/kamione radjeni da rade kao udarni (u kratkom vremenu daju jaku snagu) i kada ga opterirs sa malom snagom u duzem vremenu brzo crkne.

Offline Miki-speedy

• Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Nexus 250
« Odgovori #18 : 15 Veljača, 2012, 03:52:40 »
Samo pazi se da ne bude nalozena vatra a da nestane struje jer je situacija pravo jebena..
To se meni desilo na rodjendan,konj nalozim vatru i odem a bilo 11 sati nocu i jos je pas bio unutra,udjem unutra sve pisti,smrdi  :laughing7:

Offline PanTheR_oo7

• Tržnica : (+6)
  • forumski skuteraš
  • Ne sanjaj zivot, zivi san!
  • Mjesto: Tuzla [BiH]
  • Moj Skuter: SP70,ST,FXR,Nex,SR
  • Moja Kaciga: uvijek na glavi
  • MojSetup: MHR Team2,Stage6 RT+Malossi Overrange,Dell 25
  • MojSpuh: je zahrdjao [MHR Team2]
« Odgovori #19 : 15 Veljača, 2012, 04:08:43 »
Samo pazi se da ne bude nalozena vatra a da nestane struje jer je situacija pravo jebena..
To se meni desilo na rodjendan,konj nalozim vatru i odem a bilo 11 sati nocu i jos je pas bio unutra,udjem unutra sve pisti,smrdi  :laughing7:

Vec je gore napisao da mu se to desilo.

Nestanak struje dok nikoganema kuci ili spavaju i jeste najgori scenario...

U kotlani mi je mali agregat spreman za napajanje pumpe, ali ako "libje" skonta neko bolje rjesenje, mozda i ja promjenim sta :)
Runner SP70
forum.mojskuter.com/index.php/topic,28416.msg1220039.html#msg1220039
FXR 180
forum.mojskuter.com/index.php/topic,100871.msg1220040.html#msg12