Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: problem s osiguravajucom kucom  (Posjeta: 2174 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline libje

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
problem s osiguravajucom kucom
« : 09 Listopad, 2011, 19:00:43 »
prica ide ovako..frend je za malu lovu dovezao opel astru 93' godiste, 1.6. 16 v--auto s puno godina al stvarno u odlicnom stanju..
bio je uredno registriran i osiguran u kod euroherca.

prije nekih cca 2 mjeseca je  s autom imao sudar...skretao je lijevo preko pune linije i lik koji je bio par automobila iza njega je poceo u tom trenu pretjecati velikom brzinom i udario ga je s boka u vozacevu stranu, bolje receno smrskan je cijeli lijevi bok (blatobran, vozaceva vrata, vrata iza, iskrivljena sasija..ugl totalka)

policija izasla i rekla da je krivnja obostrana, al na nacin da je frend skretao preko pune linije i da će trebat za to platiti kaznu, a da je puno veci dio krivnje na liku sto ga je udario jer je i on takoder isao preko pune, brzinom duplo vecom od dopustene i pretjecao).

javili su se iz osiguranja i rekli da ce doc njihov agent pogledat auto, za procjenu. Lik je dosao i vidio stanje, predlozio je frendu da je bolje ne proglasavat totalnu stetu nego da se tamo napise kako ce se auto praviti jer u tom slucaju može dobiti puno vise novca, i frend je prisatao. Također je rekao da ce mu kroz par tjedana poslati ponudu za odstetu (tj koliko novca dobiva).
I tako jucer mu dođe pismo s ponudom od 865 KM (cca 3200 kn)..i u pismu pise da je to totalna steta i da je podjela krivnje 50:50  pa zato nude toliko...frend je poludio, odmah je predao žalbu, al mislim da ce stim tesko ista postici. Jednostavno vi iz osiguranja su ga ocigledno izradili. Uzmite u obzir da je to u BiH i da polovna auta dosta vise vrijede, tako da je tih 865 km preemalo.

Jeli itko imao slicnih iskustava i sto uraditi u takvom slucaju?

slika..

http://www.easilysharing.com/images/81397261863151377506.jpg

« Zadnja izmjena: 09 Listopad, 2011, 19:13:36 libje »
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
Odg: problem s osiguravajucom kucom
« Odgovori #1 : 09 Listopad, 2011, 19:12:58 »
kod totalne štete to je normalno da tak ide..
procjenitelj more reć kaj oće,odjel za štete u osig. društvu određuje svotu koja se dobije..dok se pogleda kataloška vrijednost vozila i izračuna šteta nastala prilikom sudara,onda se procjenjuje totalna šteta il vozilo za popravak.
odbija se još postotak za starost vozila i postotak za spašene dijelove iliti one koji se mogu iskoristit i dobije se takva cifra kakva je.
niko ti nebude isplatil 2 iljade eura štetu ak auto vrijedi 1500 itd.
more se žalit al niko ga nije izigral nego je to tak zakonski određeno.
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline libje

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
« Odgovori #2 : 09 Listopad, 2011, 19:14:39 »
kod totalne štete to je normalno da tak ide..
procjenitelj more reć kaj oće,odjel za štete u osig. društvu određuje svotu koja se dobije..dok se pogleda kataloška vrijednost vozila i izračuna šteta nastala prilikom sudara,onda se procjenjuje totalna šteta il vozilo za popravak.
odbija se još postotak za starost vozila i postotak za spašene dijelove iliti one koji se mogu iskoristit i dobije se takva cifra kakva je.
niko ti nebude isplatil 2 iljade eura štetu ak auto vrijedi 1500 itd.
more se žalit al niko ga nije izigral nego je to tak zakonski određeno.

al u bih to auto vrijedi od 3000 do 5000 KM..a oni su tamo naveli da je to totalna steta i ponudlili mu 865 KM!?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Online JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #3 : 09 Listopad, 2011, 19:23:58 »
gleda ti se kataloska vrijednost auta i to minimalna vrijednost
pri obostranoj krivnji racunaj da ce ti dati 30-40% od te vrijednosti
jer se kao sto stef veli procjenjuje postotak koji je unisten auta, kolko je star i ostale sitnice.

nikad ti neces dobiti pare od osiguranja kolko taj auto vrijedi i kolka je stvarna steta na tvom depu s tim se pomiri
mozete jedino traziti neovisnog procjenitelja da vam procjeni stetu i preko odvjetnika to rjesavati s osiguranjem
takoder se da izvuc nes para van preko otstete za dusevne boli i "bol u vratu" za sto ti treba ljecnicki pregled
« Zadnja izmjena: 09 Listopad, 2011, 19:26:59 JogFromYamaha »

Offline karlo-sp

• Tržnica : (+9)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moja Kaciga: nolan
  • MojSetup: Malossi
« Odgovori #4 : 09 Listopad, 2011, 20:21:27 »
stari odaklen si ti ? ovo je slikano u neumu  :toothy12:
No compression no fun!

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #5 : 09 Listopad, 2011, 20:26:13 »
stari odaklen si ti ? ovo je slikano u neumu  :toothy12:
a odakle si ti, vidi se peljesac lijepo  :toothy11:
to je ok cijena  :happy8:
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline karlo-sp

• Tržnica : (+9)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moja Kaciga: nolan
  • MojSetup: Malossi
« Odgovori #6 : 09 Listopad, 2011, 20:28:33 »
a odakle si ti, vidi se peljesac lijepo  :toothy11:
to je ok cijena  :happy8:
neum ,peljesac je iza ovog brda sto vidis  :icon_thumright:
No compression no fun!

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #7 : 09 Listopad, 2011, 20:30:38 »
ucinilo mi se onda.  :dontknow:
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline Tadr3

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • ŠIŠAJ MEŠAJ !
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZGB
« Odgovori #8 : 09 Listopad, 2011, 21:00:57 »
frend je isto tak skretao lijevo  sa glavne u firmu, iza njega bila 3 auta u koloni,  a neka mazga iso prestizat i sasio ga, obojica u stup od klizne ograde,  ovaj sta ga je skuco se razbio ko budala... i na kraju frend osto kriv... zato jer kad god skreces trebas gledat retrovizor i mrtvi kut, makar glupo zvuci al je tak je... uglavnom budi sretan da si i to dobio i da nisi kriv osto

Offline vale_vx

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Mjesto: Rab
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 300 I.E.
« Odgovori #9 : 09 Listopad, 2011, 21:13:58 »
neće ništa postić, osiguravajuća društva kako kod nas tako i u BIH kod procjene štete i isplate gledaju katalošku vrijednost vozila koju izdaje centar za vozila dva puta godišnje.
po tom istom katalogu se i plaća porez na promet 5% kod kupoprodaje.
cifra iz tog kataloga često nema veze sa realnim stanjem na tržištu rabljenih, ali protiv toga se nemože.

kod isplate se još gleda opće stanje vozila i iskoristivost ostatka, i onda se umanjuje vrijednost na dan iz tog kataloga i taj iznos dobiva oštećeni klijent(ako je totalna šteta)

evo nedavno je rodjak imao sudar, nije bio kriv, i na njegovom beverly-u 400 IE iz 2007god sa 9500km je proglašena totalna šteta(vilice, većina plastika, far itd itd)
kataloška vrijednost vozila je 16000kn, olupina tj ostatak skutera je proglašen na 7000kn i on je dobio 9000kn isplate, a inače se skuter po oglasnicima kreće oko 3000-3500€
rab

Offline Crazy Kuree

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
« Odgovori #10 : 09 Listopad, 2011, 22:20:17 »
Na istu foru su i mene sjeb*** da bih kasnije od odvjetnika saznao da je puno bolje da se popravlja tj može se više izvuć.. i u mene vilica otišla i par plastika a procijenjena totalna šteta, a skuter je naravno kao nov nakon popravka. Možeš sa žalbom dobit najviše 1000km i to je to, ja sam uspio za 200km povećat iznos odštete s tim što nisam pristao na prvu ponudu
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline Loris Ri

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka---->Kostrena
  • Moj Skuter: Gilera vx 200
  • Moja Kaciga: Held robot,Suomy trek dog
  • MojSpuh: deak hexagonal
« Odgovori #11 : 10 Listopad, 2011, 00:14:26 »
Na istu foru su i mene sjeb*** da bih kasnije od odvjetnika saznao da je puno bolje da se popravlja tj može se više izvuć.. i u mene vilica otišla i par plastika a procijenjena totalna šteta, a skuter je naravno kao nov nakon popravka. Možeš sa žalbom dobit najviše 1000km i to je to, ja sam uspio za 200km povećat iznos odštete s tim što nisam pristao na prvu ponudu
bolje je dat na popravak ako je veca steta,ako je izgrebana/udubljena plastika/lim to mozes sam sredit za 50-100kn a ostalo stavis u dzep.....
-------------------------------------------------
:::::::::::::::  Runner Club Croatia  :::::::::::::::::
::::::::>> http://runner-club.all-up.com/ <<:::::::
-------------------------------------------------