Nisam dugo napisao neki review o ducanu al danas mi je puklo.
Isao sam kupiti nove patike i odmah uzeo 2 para.
Kao vec godinu i pol uzimam istu marku i model patika jer mi je ortoped mjerio nogu i preporucao cipele koje mi pasu i ne izazivaju tegobe a i stite zglobove.
Radi se o patiki Nike Air max run lite 2
Imao sam vec 4 para patika koje su se pokazale kao prvoklasne za moje stopalo tezinu i opterecenje i stvarno su bile top i po kvaliteti i izdrzljivosti i komforu.
U utorak odlucio sam uzet nove jer su ove vec bile pri kraju.
Pogledao sam na net koji je najblizi ducan s nike ugovorom da mi ih naruce jer sportski ducani nisu imali patiku u mojoj velicini.
Kao najblizi mi je pokazao dajhmana. Isao sam narucio, 2 dana kasnije patike stigle ja ih podigo i oso kuci.
Dok sam ih prvi dan nosio bile su mi neugodne, iako imale istu velicinu kao i one prije (sto sam i mjerio) ali nisu bile dobre.
Patika je pri hodu bila veoma tvrda i nesavitljiva, don pa je bio premekan i doslovno se pri hodanju po podlozi mrvio.
Patika nakon prohodanih 4km izgubila 2/3 kompletnog profila na podlozi ko da sam ju s fleksom odslajfao.
K tome dolazi da se unutrasnja uloga kod ovih nemoze izvadit, jer je ljepljena smrdljivim ljepilom koje sam primjetio kada sam prvi puta skinuo cipele. Iz cipele dolazi zivotinjski smrad koji je neopisiv i doslovno se moze reci da je miris trulezi i benzina po nekom industrijskom ljepilu.
Pri reklamaciji sam naveo da cipele nisu dobre da se raspadaju, smrde i da nisu originalne i da sumljam u njihovu autenticnost. Prodavac nije ni jedne sekunde zelio ni slusat sto imam za reci nego mi rekao da sam ju ja sam unistio svojim hodom od 4km i otisao.
Meni to smrdi sve na falsifikat i nemogu vjerovat da imaju muda prodavat takvo smece ljudima.
evo slika profila patike nakon pola sata hoda pa vi sami procjenite kolika je kvaliteta dajhmanovih 520kn patika.