Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: čime ovo zabušit?  (Posjeta: 4250 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline vktr

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
čime ovo zabušit?
« : 10 Rujan, 2011, 00:26:20 »
ovo je navodno neki brutalni čelik koji se ne da ničime bušiti, bio sam čak i kod tokara, al frajer se usro kad je vidio, nije htio ni pokušavat
trebo bi par milimetara produbit ovaj unutarnji dio, da bude promjera 10ak mm (imam svoje razloge  :laughing7: )

Offline Rox-Rab

• Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rab
  • Moj Skuter: DrEvo 70c,Dell 19 BE
  • Moja Kaciga: MF Evo radilica
  • MojSetup: S6 Sport Pro vario,S6 R/T zvono,Malossi kevlar,Mf polutke
  • MojSpuh: Giannelli Rekord
Odg: čime ovo zabušit?
« Odgovori #1 : 10 Rujan, 2011, 00:41:37 »
vodobrusnim  :toothy9:

ako se tokar nece mijesat onda neznam cim bi mogao  :icon_scratch:
Dr-Evo 70ccm,Giannelli Rekord,Mf Evo radilica,Dell 19 BE,S6 R/T zvono,Malossi Kevlar remen,S6 Sport Pro variomat,S6 LCD pokazivač goriva,Mf linearna polutka

Offline vktr

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 10 Rujan, 2011, 00:48:23 »
vodobrusnim  :toothy9:

ako se tokar nece mijesat onda neznam cim bi mogao  :icon_scratch:
a nez, mislio sam možda da me odj#bo kad je vidio s kim ima posla
a možd mu se nije dalo zajebavat
pa sam htio ovdje provjerit ak ima neko iskustva s obradom tog materijala

Offline b_l_a_c_k

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Gračanica
  • Moj Skuter: Nexus 500
« Odgovori #3 : 10 Rujan, 2011, 00:51:35 »
Može on to odraditi, ali mislim da se boji za alat zato što je to veoma tvrdo. Neće da bude u minusu jer ti ne može puno naplatiti.  :toothy3:

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 10 Rujan, 2011, 01:09:15 »
Može on to odraditi, ali mislim da se boji za alat zato što je to veoma tvrdo. Neće da bude u minusu jer ti ne može puno naplatiti.  :toothy3:
e to sam si isto pomislio, da mu je žao tih njegovih borera noževa šta već ide

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 10 Rujan, 2011, 01:13:30 »
e sad pošto ovo ne ide, druga opcija koja mi se i ne sviđa previše  ;D

može li se fleksom ravno skinuti 2-3 mm navoja sa radilice a da ne treba dorađivati nareznicom(fini je navoj pa je nema baš na svakom uglu) navoj i da bude iskoristiv?
« Zadnja izmjena: 10 Rujan, 2011, 01:15:44 vktr »

Offline skipper_2t

• Tržnica : (+18)
  • forumski skuteraš
  • Moj Skuter: Baotian 180 2t
« Odgovori #6 : 10 Rujan, 2011, 01:17:21 »
tebi se deilo isto sta i meni,otisli zubi,ti napravia nove flekson i sad kad zakurblas nece da zavrti ventilvara jer udara u vidu radilice jer se ti flekson to skratia  :icon_thumright: najbolje uzet novi jer to ces se samo zajebavat dok to napravis a neces napravit nista,i uostalon nije ti to skupo,meni je za bb doslo 100kn  :dontknow:

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 10 Rujan, 2011, 01:27:35 »
tebi se deilo isto sta i meni,otisli zubi,ti napravia nove flekson i sad kad zakurblas nece da zavrti ventilvara jer udara u vidu radilice jer se ti flekson to skratia  :icon_thumright: najbolje uzet novi jer to ces se samo zajebavat dok to napravis a neces napravit nista,i uostalon nije ti to skupo,meni je za bb doslo 100kn  :dontknow:
nenene
malo žešća komplikacija,
otišli zubi, ali ne tog zupčanika, nego radilice
stanjivao kalotu da  omogućim ventilvaru dodatna 2 mm zubi na radilici (da, sad mi remen ide na koso jer vario i polutke nisu u ravnini  :toothy11:) al bar imam funkcionalan motor  bez promjene radilice
ali s time je pomaknuta i ona zvijezda na ventilvaru koju hvataju zubi ovog malog zupčanika i jedino što ga spriječava da ulovi te zube, je 2-3 mm navoja radilice koji sad viri van matice zato što je komplet vario pomaknut unutra  :icon_biggrin:
to dosad nije bio problem jer sam ga palio na struju, ne bi bio ni dalje problem da imam svaki mjesec 100 kn za akumulator ili u startu uložit 200-300 za punjač ( a susjeda mi je već dopizdilo žicat za punjenje svako malo), ili kad bi mi se dalo komplet motor po 16. put rastavit i pregledat cjelu struju sve žice pospajat na novo zalemit ljepo izolirat, ali ni to mi se baš ne da
to sve zato što sam ja slagao struju pa imam šlus negdje i svako malo pojede aku ali onako neočekivano, samo najednom gecrkt

a kurbla(tj taj zupčanik) mi je otprije pojeden pa sam sad nabavio od pedesetke mehanizam i mislio sam da će to šljakat zato što sam mislio da meni kurbla ne šljaka samo zbog pojedenih zubi tog malog zupčanika, ali oni su se u biti i pojeli zbog pomaknutog varija

i sad gledam što jeftiniju opciju da vratim motor u vozno stanje(mislim, je on u voznom stanju, samo nije baš praktično svaki put kad odeš negdje žicat da se spojiš klemama koje su u gepeku  :headbang: a nećeš uvjek ni naić na nekoga  :toothy12:)

tako da moram osposobit tu kurblu  :icon_biggrin:

najbezbolniji način je  skinuti mesa sa tog zupčanika
ali pošto je to takav problem preostaje mi samo skinuti sa radilice  :toothy9:

eto to je dio priče o mom pežolu stotki valjda si skužio kaj sam htio reći

a sad o tome kako da na što bolji način skratim taj navoj na radilici a da se može opet zašarafit matica, ali s tim da nemam na raspolaganju nareznicu finog navoja

ili ako još neko ima ideju kako da s zupčanika skinem jer mi se to više sviđa
« Zadnja izmjena: 10 Rujan, 2011, 01:32:47 vktr »

Offline Deny

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
« Odgovori #8 : 10 Rujan, 2011, 02:12:03 »
cc ja sam odustao od svoje 100tke u dvoristu je ispod paleta prevrnuta nedje  :laughing7: al su meni otisli nutevi na radilicu,viljuska,kurbla ,plastike u qrcu !  skuter upali odma i odvije se ventilvar i prospe se prenos  :drunken_smilie:
 :toothy3:
« Zadnja izmjena: 10 Rujan, 2011, 02:14:01 Deny »
ride it your way !

da imam pare odma bi ga uz'o !

Offline Miki-speedy

• Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Nexus 250
« Odgovori #9 : 10 Rujan, 2011, 02:49:57 »
Moze ti to svaki tokar napravit,ja sam nozeve za strug kupovao po 20kn/kom. neki made in germany,specijalni i ne bi sigurno pukli,jer kad ga prisloni pusti ga da se sam pomjera kako skida :icon_thumright:

Offline Kamba

• moderator
  • Tržnica : (+27)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Valpovo
  • Moj Skuter: Derbi Gp1 250
  • Moja Kaciga: glavu čuva
  • MojSpuh: Shacal
« Odgovori #10 : 10 Rujan, 2011, 10:04:46 »
Odreži to fleksom,zapravo bolje onako bočno obrusi navoj i onda lagano manjom turpijicom skini srhove! Još bolje bi bilo ako to možeš odradit dok je matica gore,kad obrusiš samo odvrneš maticu i ona če izgurat srhove van i očistit navoj fino!

Offline Pupo

• MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG/Pž
  • Moj Skuter: Area 51
« Odgovori #11 : 10 Rujan, 2011, 10:14:44 »
Idi kod drugog tokara

Offline Zucho

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Trenutno ga nemam
  • Moja Kaciga: Glavu cuva
« Odgovori #12 : 10 Rujan, 2011, 12:30:52 »
Ma joj kakvi nozevi za tokarenje od 20kn :omfg: :omfg: :omfg:, pa obicna vidija plocica koja se stavlja na drzac (noz) kosta 50kn, nece to covijek radit jer je pretvrdo, cca 60HRc, i samo bu sjebal tu plocicu od 50 kn i nebu nis napravil, pa bus te cudil kak? ??? ??? ???
Sve to kaj je tak tvrdo se da obradit elektro erozijom na eroziomatu, u stotinku milimetra tocno, ali je relativno skupo i traje, zavisi o velicini i dubini, relativno dugo, par sati!!!
Pa kutija Marlbora je skuplja od 20kn!!!
« Zadnja izmjena: 10 Rujan, 2011, 12:33:34 Zucho »
"Glupost je nesalomljiva: sve što naleti na nju mora se razbiti."

Offline Miki-speedy

• Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: Nexus 250
« Odgovori #13 : 10 Rujan, 2011, 12:36:04 »
Ma joj kakvi nozevi za tokarenje od 20kn :omfg: :omfg: :omfg:, pa obicna vidija plocica koja se stavlja na drzac (noz) kosta 50kn, nece to covijek radit jer je pretvrdo, cca 60HRc, i samo bu sjebal tu plocicu od 50 kn i nebu nis napravil, pa bus te cudil kak? ??? ??? ???
Sve to kaj je tak tvrdo se da obradit elektro erozijom na eroziomatu, u stotinku milimetra tocno, ali je relativno skupo i traje, zavisi o velicini i dubini, relativno dugo, par sati!!!
LoL! Za sto bi pukao noz?

Offline Zucho

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #14 : 10 Rujan, 2011, 12:40:26 »
Ne bi pukao, nego bi se vrlo brzo zatupio, ili otkrhnuo, zasto sumnjate???
Radim u alatnici, strojarski sam tehnicar i znam kaj pricam, pa imam 12 god iskustva u metalskoj industrij, narucujem bas takve plocice, nozeve, glodala i ostala sranja kaj nam treba u radioni, to kaj vi fleksom po radilici kopate je opasan fuseraj koji je kratkog vijeka!!!

Offline Kamba

• moderator
  • Tržnica : (+27)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Valpovo
  • Moj Skuter: Derbi Gp1 250
  • Moja Kaciga: glavu čuva
  • MojSpuh: Shacal
« Odgovori #15 : 10 Rujan, 2011, 13:37:13 »
Ne bi pukao, nego bi se vrlo brzo zatupio, ili otkrhnuo, zasto sumnjate???
Radim u alatnici, strojarski sam tehnicar i znam kaj pricam, pa imam 12 god iskustva u metalskoj industrij, narucujem bas takve plocice, nozeve, glodala i ostala sranja kaj nam treba u radioni, to kaj vi fleksom po radilici kopate je opasan fuseraj koji je kratkog vijeka!!!

...je da,moš mislit....ako znaš što radiš zašto bi bio fuš.... ::) ::)

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 10 Rujan, 2011, 14:17:52 »
ovaj mi je isto to rekao  :icon_biggrin:
ali već po samom imenu sam zaključio da ništa od toga jer sigurno nije za đabe

a što se tiče teškog fušeraja, jbg tak i tak je već cjeli motor sfušan, i za smeće, pa zaš nebi malo još sfušario da ga mogu normalno palit,

Offline Zucho

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #17 : 10 Rujan, 2011, 14:49:01 »
ovaj mi je isto to rekao  :icon_biggrin:
ali već po samom imenu sam zaključio da ništa od toga jer sigurno nije za đabe

a što se tiče teškog fušeraja, jbg tak i tak je već cjeli motor sfušan, i za smeće, pa zaš nebi malo još sfušario da ga mogu normalno palit,
To je druga stvar, ljudi se danas snalaze kak znaju, nemam ja nis protiv toga ali to nije ono kaj bi trebalo bit. Naravno sve nas je ova prokleta kriza i recesija natjerala na fus i improvizacijske metode.

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #18 : 10 Rujan, 2011, 14:52:13 »
ma nece on to busit jer nezna
ako hoces nes busit sta je jebeno tvrdo i zilavo tipa inox i sl metali ko armirani celik trebas dio stavit u skrip i musilicu na postolje i onda busis polako i hladis borer s uljem jer se borer inace pregrije i puca
busi se mm pa pauza da se borer ohladi pa mm pa pauza jer je materijal tvrd i nesmije ga se s pritiskom busit ako neces set borera pozvakat u 30 sekundi

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 10 Rujan, 2011, 14:55:50 »
ma nece on to busit jer nezna
ako hoces nes busit sta je jebeno tvrdo i zilavo tipa inox i sl metali ko armirani celik trebas dio stavit u skrip i musilicu na postolje i onda busis polako i hladis borer s uljem jer se borer inace pregrije i puca
busi se mm pa pauza da se borer ohladi pa mm pa pauza jer je materijal tvrd i nesmije ga se s pritiskom busit ako neces set borera pozvakat u 30 sekundi
kak misliš ne zna?
a kakav borer bi po tebi trebao biti?