tebi se deilo isto sta i meni,otisli zubi,ti napravia nove flekson i sad kad zakurblas nece da zavrti ventilvara jer udara u vidu radilice jer se ti flekson to skratia najbolje uzet novi jer to ces se samo zajebavat dok to napravis a neces napravit nista,i uostalon nije ti to skupo,meni je za bb doslo 100kn
nenene
malo žešća komplikacija,
otišli zubi, ali ne tog zupčanika, nego radilice
stanjivao kalotu da omogućim ventilvaru dodatna 2 mm zubi na radilici (da, sad mi remen ide na koso jer vario i polutke nisu u ravnini
) al bar imam funkcionalan motor bez promjene radilice
ali s time je pomaknuta i ona zvijezda na ventilvaru koju hvataju zubi ovog malog zupčanika i jedino što ga spriječava da ulovi te zube, je 2-3 mm navoja radilice koji sad viri van matice zato što je komplet vario pomaknut unutra
to dosad nije bio problem jer sam ga palio na struju, ne bi bio ni dalje problem da imam svaki mjesec 100 kn za akumulator ili u startu uložit 200-300 za punjač ( a susjeda mi je već dopizdilo žicat za punjenje svako malo), ili kad bi mi se dalo komplet motor po 16. put rastavit i pregledat cjelu struju sve žice pospajat na novo zalemit ljepo izolirat, ali ni to mi se baš ne da
to sve zato što sam ja slagao struju pa imam šlus negdje i svako malo pojede aku ali onako neočekivano, samo najednom gecrkt
a kurbla(tj taj zupčanik) mi je otprije pojeden pa sam sad nabavio od pedesetke mehanizam i mislio sam da će to šljakat zato što sam mislio da meni kurbla ne šljaka samo zbog pojedenih zubi tog malog zupčanika, ali oni su se u biti i pojeli zbog pomaknutog varija
i sad gledam što jeftiniju opciju da vratim motor u vozno stanje(mislim, je on u voznom stanju, samo nije baš praktično svaki put kad odeš negdje žicat da se spojiš klemama koje su u gepeku
a nećeš uvjek ni naić na nekoga
)
tako da moram osposobit tu kurblu
najbezbolniji način je skinuti mesa sa tog zupčanika
ali pošto je to takav problem preostaje mi samo skinuti sa radilice
eto to je dio priče o mom pežolu stotki valjda si skužio kaj sam htio reći
a sad o tome kako da na što bolji način skratim taj navoj na radilici a da se može opet zašarafit matica, ali s tim da nemam na raspolaganju nareznicu finog navoja
ili ako još neko ima ideju kako da s zupčanika skinem jer mi se to više sviđa