Namontirano uz poveće probleme.
Kad sam rastavio mašinu skužio sam da mi je desno deklo puklo. I onda problem nabaviti drugo jer nema puno ovih "long block" GY6 a o običnih kineza ne paše.
Dalje problem, original brtva što je došla sa kitom je otišla u kitu nakon 500-600km i samim time dizala ulje. Glava klipa je bila cijela crna od izgorenog ulja. To sam fino pocistio tako da je sada kao novo. Uzeo sam originalnu brtvu za GY6 koja je kvalitetom par svijetlosnih godina iznad ove. Složio sve nazad sa originalnom glavom čisto da vidim kako će raditi da nebi bilo da zbog nove glave ne radi dobro.
Upalio provozao se i radi kako treba, puno mirnije i tiše.
I onda opet na rastavljanje, skinuo staru glavu i stavio ovu 80cc koja je sjela bez problema i mogu reći da je sasvim dobre izrade. Nakon toga poštelani ventili i sve sklopljeno.
A sad glavni dio. Skuter ide puno puno bolje nego sa serijskom glavom, momenta ima stvarno puno za jednog 80cc kineza. Brzina je ostala manje više ista (5km više na ravnom) no tu me koči sami prijenos, tak da ga ni ne furam baš često na max brzini da se nebi razletilo.
Kompresija je sad normalna, sa original glavom je bila takva da bi se stvarno morao napeti da ga zakurblam. Vjerovatno još jedan razlog koji je doveo do pucanja brtve.
Ubrzanje je u odnosu na original 50cc usudio bih se reći 50% bolje. Momenta ima na "bacanje" tako da najvece brdo tu kod mene gdje sam sa serijalom išao 25-30 sad ide 45-50. Znaci ima sigurno 60-70% okretnog momenta više.
Sljedeća stvar bi bila druga bregasta, to pregovaram sa jednim forumašem pa ako šta bude možda i to ubacim.
Također zanima me ako ima netko kakvih iskustava oko prijenosa, šta napraviti? Inace kod mene je sve serijsko gore.
Eto toliko ako nekoga nešto zanima slobodno pišite!