osobno sam posjedovao Beverly 250 i 500, Nexus 500; u više navrata vozio Atlantic 200 i 500, Xevo 250, Tmax prva generacija, Scarabeo 500....
Ono što mogu reći je da se Nexus 500 u odnosu na sve gore navedene maxije meni osobno najbolji pokazao.
Lagan za manevriranje kroz zagrebačku gužvu, ne umara na dužim putovanjima do mora, upravljivost i ciklistika savršena za jedan skuter, zavoji se prolaze ko po tračnicama...potrošnja od 4,9 do 5,5 litara...kočnice savršene
Ukratko, ja sam bio prezadovoljan....Sad baš gledam da si uzmem opet Nexusa, nostalgija radi svoje
Da napomenem da nexus ima najlakši pristup deklu od svih skutera...kad se ufuraš variomat skineš za 7-8min.....
Beverly nije loš, ali premalo prostora za noge, nemreš ih ispružiti, ovjes mu je najlošiji dio, pogotovo po zavojitoj cesti plivaš na sve strane, u odnosu na Nexus je bicikl.....
Beverly je najveća šminka, pogotovo novi Cruiser 500 sa bež sjedalom....
Atlantic i Xevo su okey skuteri, ali za laganu vožnju, Xevo mi ima jako loš položaj nogu, podnica mu je previsoko u odnosu na sjedalo, imam osjećaj da bi me to brzo umorilo....
Scarabeo me iznenadio pretvrdim i neudobnom ovjesom, preblizu smještenim volanom i totalnim promašajem od dvostrukog vizira, gepek mu je za pohvalu....Atlantic ima najlošiju završnu obradu, plastika škripi i lupka
Tmax je odličan, nemam zamjerke....možda cijena, ali mi je presterilan u odnosu na Nexus 500....
Brodove tipa X8 i X9 ili Spidermax nisam vozio, a i nekako bi ti modeli bili moj najzadnji odabir....
To su moji dojmovi....Netko će se složiti, netko ne.....Nexus 500 moj izbor
PS nek te ne brine potrošnja, 1-1,5l više na 100km ćeš vrlo brzo zaboraviti, kad upališ 500ccm