Ima par mjeseci kako ne posjedujem više Scarabeo 200, pa je ovo i moj finalni post vezan za to vozilo. Spadam u one korisnike koji skuter koriste cijelu godinu kao prijevozno sredstvo; ego, iživljavanje i mjerenja raznih vrsta i sl. ostavljam mlađima. U tom svjetlu gledajte moj napis, ne mislim ništa loše. Dakle, u godinu dana sam napravio nekih 10000 km, općenito bio prezadovoljan; nisam doživio nikakav kvar osim par mehaničkih lomova (sajla sjedala i još par sitnica) koje pripisujem prvom vlasniku koji se o vozilu uopće nije brinuo, a par puta je i tresnuo. Nisam doživio ni famozni kvar pumpe goriva. Ulje (8,5-9 dcl) i filter sam sam mijenjao na svakih 3000 km; bez pardona polusintetiku 10W-40 (Motul) kako je i propisano. To što servisi imaju veće marže na nešto skuplja sintetska ulja nije moj problem. Svjećicu na svakih 5000, filter zraka češće čistio kompresorom i nauljio, virujem da ti stroj vrati onoliko koliko mu daš; u usporedbi sa održavanjem auta to su smiješne cife. Gorivo; potrošnja je bila smiješna (oko 3L goriva), vozio sam njim po ciloj Dalmaciji i kraće dionice autoputem i meni je bio više nego dovoljan...smiješne su mi te opaske kako je ovo ili ono samo za grad; a to govore i za Scarabeo, Xenter pa čak i X-City, što, ugasit će se na zadnjem semaforu iz grada
? Za dalje sjedite u auto i uživajte, skuter je uvijek samo skuter...
Gume sam promijenio i stavio Savu MC38, bio jako zadovoljan...Ne znam koliko je sad cijena novog modela nakon ulaska u EU, jer znam da je skoro svima cijena pala? Skuter bi preporučio svakome; a ona loša iskustva koja se nažalost dogode ovise valjda o pojedinačnom primjerku, i tako je vjerojatno kod svakog brenda. Eto, i sad ga se sjetim kada vozim "jači, bolji i kvalitetniji" skuter..Moš mislit, sve je to gomila precijenjene plastike...pozz svima i čuvajte se.