Uciteljica je ucenicima za domaci zadatak dala da napisu sastav na temu "Macka ima 9 zivota".
Sljedeceg dana Perica je u skolu donio sljedeci domaci rad:
-Moja sestra i njen decko su sinoc sjedili u dnevnoj sobi i pricali.
Onda je njen decko...Ugasio je svjetlo i poceli su se ljubiti.
Mislim da je pri tome sestri postalo lose,jer joj je njen decko posegnuo rukom pod bluzu,
da provjeri da li joj lupa srce.Isto tako kao sto uvijek radi stric Marko, koji je ljekar. Nije znao naci srce
i stiskao je dugo vremena naokolo. Ja mislim da je sestri od toga postalo jos losije jer je pocela vrlo tesko disati.
Zbog toga vise nije mogla sjediti i legla je na kauc. Onda je sestra dobila temperaturu, rekla je da joj je strasno vruce i svukla bluzu.
Mislim da je i njen decko dobio od nje temperaturu jer se i on svukao i legao kraj nje. Onda sam shvatio od kud dolazi ta visoka temperatura,
od koje je oboma tako lose. Iz jaja njenog decka izlegla se,naime,gorostasna glista. Vidio sam kako je ispuzala iz otkopcanih hlaca i postavila se uspravno,skoro vertikalno. Nesto takvo jos nisam vidio.Bila je velika,najmanje 20 cm. Kad je sestra vidjela strasnu glistu,silno se uplasila. Raskolacil aje oci i siroko otvorila usta.Ipak, sestra je bila vrlo hrabra. Pokusala je glistu ubiti. Stavila ju je u usta i ugrizla je za vrat. Onda joj je vjerojatno pokusala isisati krv. Najdnom je sestra ispustila smijesan grgljajuci zvuk i pustila glistu.Vjerojatno ju je glista ugrizla. Onda ju je ponovno zgrabila i snazno drzala,dok je njen decko iz dzepa izvadio brnjicu i natakao je glisti na glavu. Vjerojatno zato, da ne moze vise gristi i pljuvati. Sestra je legla na leđa i rasirila noge,a njen decko je legao na nju. Ocito su htjeli glistu zgnjeciti među sobom kao valjak. li glista se borila kao luda, oboje su jecali i stenjali,bilo je strasno.Borili su se takvom silinom da su skoro prevrnuli kauc. Nakon duge i teske borbe,najednom su se smirili. Mislio sam da je glista mrtva,jer je mlohavo visila,a iz nje je izasla njena utroba. Sestra i njezin decko su bili smrtno umorni,ali su se ipak i dalje ljubili.Mislim da od radosti sto su pobijedili tu strasnu zivotinju. Ali kakav sok!!! Glista nije bila mrtva,nego je jos zivjela!skocila je gore i opet se pocela boriti. To se ponovilo nekoliko puta,sve dok moja sestra nije skocila na nju i pokusala je ubiti tako da je svojom straznjicom silovito udarala po glisti. Usprkos tome, tek je nakon 35-minutne borbe kponacno bila mrtva. Decko je uhvatio mrtvu glistu za usi i odnio je u WC. Svi kazu da macka ima 9 zivota, ali ja sam jucer ustanovio da gliste sigurno imaju nekoliko zivota vise nego macke.-