Kazes mu, aha hvala... ocito nezna, neki ode jos pisu kazne ako vozis iza 11 sati
3.5 tona je max tezina ukupna s prikolicom ili bez za b kategoriju, i mislim max 11 ljudi s vozacem u autu, al nisam samo siguran broj tocan...
za teretna vozila nema nikakvog ogranicavajuceg broja za snagu....
ima C1 kategorija do 7.5t nosivosti (ukupne mase 12t s prikolicom) ima ograničenje za 150 ili 160ks
vozila B kat registrirani kao TERETNO VOZILO na obrt/tvrtku nemaju ograničenja snage jel njima je kategorija do 3.5t ukupne mase i ne ulaze u zakon od 74/80kw,registracija se ne plaća po snazi motora nego po cjeniku za teretno vozilo, dakle prema nosivosti etc i nema poreza na to vozilo, dakle nema nikakve veze koliko konja ti vozilo do 3.5 tone ima ako je teretno, dok isto to vozilo ako je osobno a na tvrtku je ima ograničenje na 80kw
što će ti reć dalje, punto grande VAN od 150ks recimo je sasvim legalno voziti ako je teretno dok recimo isti taj punto u putničkoj izvedbi je ilegalno voziti bez obzira šta je na firmu
zadnje al i ne manje bitno, C kategorija nema ograničenja, samo za C moš ić nakon dvije godine posjedovanja B ili C1
isto tako ako ste polagali prije nekog mjeseca u 2008 a prošlo je dvije godine za vas više zakon od 80kw ne vrijedi, to isto imam info iz prve ruke, na mene se ne odnosi, ja sam poloio u 1/2008 i više to ograničenje za mene ne vrijedi recimo