Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: par pitanja due+  (Posjeta: 7544 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline doritos

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: ZIP SP1
  • MojSetup: grinč mi fkral sve :/
Odg: par pitanja due+
« Odgovori #40 : 12 Svibanj, 2011, 17:32:11 »
TO je gus! i cvikat ce samo tako...i na nardu radi na granici cvikanja, puknuca klipa, karike itd  ;D

gus unutrasnjost cilindra i aluminijskog koji ima nicasil je neusporediv...jace slaganje masine uvjek alu cilindar, bolje podnosi okretaje...gus ce se nenormalno grijati sa Evo spuhom, terat ce na 13-14 hiljada xD
« Zadnja izmjena: 12 Svibanj, 2011, 18:06:40 doritos »

Offline Ekysha

• Tržnica : (+7)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #41 : 12 Svibanj, 2011, 17:32:21 »
kupi klip 48.5, pobrusi na 5 stotih i razradi ko covjek. Usis preradi u jednolamelarni il uzmi bgm il st6, stavi diznu 100 pa smanji jer to hoce zacvikat u sekundi. Idealno bi bilo malo poturpijat cilindar za tak jak spuh a obavezno skrati ova pera na jednaku duzinu i poturpijaj u konus.

U vezi turpijanja cilindra, jeli dovoljno samo prosirit usis i tako neke sitnice, ili bas kanale sirit i detaljnu preradu napravit...
Znaci pera moraju bit identicna, a usis original mogu preradit u jednolamelni?
Dali je moguce pobrusit Dujka na 5stotih??

Offline Ekysha

• forumski biciklist
« Odgovori #42 : 12 Svibanj, 2011, 17:33:28 »
gus ce se nenormalno grijati sa Evo spuhom, terat ce na 13-14 hiljada xD

Vidis to je teorija...to svi misle, clan gokiSP je imao na Runner 50 Due+ i Evo auspuh i sve je radilo normalno, na original hladnjaku naravno...
Ne poklapaju se uvijek teorija i praksa ;)

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #43 : 12 Svibanj, 2011, 17:35:38 »
i to sta kaze doritos, prejak je spuh za gus. Trebalo bi kiler 30x30cm minimum.

Offline doritos

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #44 : 12 Svibanj, 2011, 17:37:45 »
okej, na kraju krajeva ja ne pricam o NIKAKVOJ teoriji jer sam moro imati 2hladnjaka na area51 da mi skuter drzi odlicnih 75-80 po najvecoj vrucini po gradu gas-koči i tako uzastopce! javi ako ce tebi tako drzati serijski hladnjak :laughing7:

Pitaj si ivanam kako mu se replika sa nardom grijala na serijskom hladnjaku...

i uostalom , whatever :headbang:

Majke ti kolko je to uopce njemu radilo gokiju taj due i evo spuh?? ....

Offline ivanm

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #45 : 12 Svibanj, 2011, 17:39:15 »
meni se pregrijao i gus i replica sa nardom. S reverseom na soma okretaja manje sve 5

Offline Ekysha

• forumski biciklist
« Odgovori #46 : 12 Svibanj, 2011, 17:45:48 »

Ima i toga, no znam i ja da ako slzim Due+ + EVO8 da ce to bit skuter iskljucivo za gust, kvalitetno slozen al za krace relacije,...i nema taljenja to je ugl grad...
Ali ako ikako uleti hladnjak 180 + ventilator a mognem ga uglavit bez ikavih preinaka,ide obavezno ;)
Samo mi se neda rezat plastike...kao clan sa TP kitom...(slika ispod)

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #47 : 12 Svibanj, 2011, 17:57:41 »
i da imas kakav karb 24 il 25mm pa veliku diznu i gljivu da ima pregršt smjese na raspolaganju jer evo spuh ima granu 30mm. .

Offline Josip

• moderator
  • Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • nikad ništa ne dovršim... ali radim na tome
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Seget D.
  • Moj Skuter: aerox nrg zip srr sp
  • Moja Kaciga: OGK FF3
  • MojSetup: dr evo, MF racing, due, s6r, mhr replica, mhr, team1
  • MojSpuh: c21,nardo,pro replica,tea
« Odgovori #48 : 12 Svibanj, 2011, 17:57:57 »
okej, na kraju krajeva ja ne pricam o NIKAKVOJ teoriji jer sam moro imati 2hladnjaka na area51 da mi skuter drzi odlicnih 75-80 po najvecoj vrucini po gradu gas-koči i tako uzastopce! javi ako ce tebi tako drzati serijski hladnjak :laughing7:

Pitaj si ivanam kako mu se replika sa nardom grijala na serijskom hladnjaku...

i uostalom , whatever :headbang:

de bokte obrisi inbox
Ima i toga, no znam i ja da ako slzim Due+ + EVO8 da ce to bit skuter iskljucivo za gust, kvalitetno slozen al za krace relacije,...i nema taljenja to je ugl grad...
Ali ako ikako uleti hladnjak 180 + ventilator a mognem ga uglavit bez ikavih preinaka,ide obavezno ;)
Samo mi se neda rezat plastike...kao clan sa TP kitom...(slika ispod)

clan sa TP kitom vozi TPR sa c16, znaci uzeo je auspuh koji je okretajima najblizi rezonanciji kita cak i malo slabiji jer se c20 i TPR slazu ko budala i samar, zbog trajnosti je isa na soluciju malo manje snage tj. da ne vadi svaki atom snage iz setupa, i ima oversize hladnjak baj d raner fixer 180  :toothy12:

Offline doritos

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
« Odgovori #49 : 12 Svibanj, 2011, 18:01:47 »
bokte obrisan inbox  :laughing7:

hladnjak od sp180 prijeko potreban da dela dobro  :icon_thumright:

al due nije nikako za takve velike okretaje koje daje haj end spuh...msm vozit ce al pitanje kad ce cviknuti karika, klip se razletiti...

Offline Ekysha

• forumski biciklist
« Odgovori #50 : 12 Svibanj, 2011, 18:22:41 »
Imate vi pravo ako vec stavljam sve novo stavit cu odgovarajuci auspuh jer ako se sve razleti... :dontknow: :dontknow:
Definitivno Shot ili Nardo (koji uleti, jer su ionako identicni) :))
Btw C16 je jaci/slabiji od EVA tj koliko je jaci ili slabiji?
Jer vidim da njega dosta hvalite za taj setup...

Offline Josip

• moderator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #51 : 12 Svibanj, 2011, 18:31:19 »
Imate vi pravo ako vec stavljam sve novo stavit cu odgovarajuci auspuh jer ako se sve razleti... :dontknow: :dontknow:
Definitivno Shot ili Nardo (koji uleti, jer su ionako identicni) :))
Btw C16 je jaci/slabiji od EVA tj koliko je jaci ili slabiji?
Jer vidim da njega dosta hvalite za taj setup...

malo jaci od narda malo vise slabiji od eva
nema smisla ic to radit da ti cvikne
jer dosta ljudi ide na soluciju da se kit i suspuh slazu ko nardo i due ili cak malo slabiji spuh nego kit zbog trajnosti (to je vise za jaci midrace pa dalje)

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
« Odgovori #52 : 12 Svibanj, 2011, 19:37:07 »
Po upustvu od TPR/due+ knjižice piše da bi trebalo uranit paljenje za 3 stupnja. Stavi nardo ili shot kad pukne a puknit će onda svako malo opet pukne  :icon_biggrin: C16 ona jača verzija je savršena za due+ i neće puknit vrti se od narda za 500 obrtaja više. bilo bi dobro ispuh preradit u strane naravno po izračunu, blok i usise koji su do bloka. Za runner je vjerovatno potreban veći hladnjak, a to da due+ ne može izdržat obrtaje- pa pravljen je da se vrti ima race timminge, cilindar je odličan i karika (jako čvrsta) jedino klip voli puknit a izgleda da je i to riješeno. Ja nisam imo problema sa hladnjakom od aeroxa kojem fale 2 rebra al bio je 21 karburator i ssp pumpa
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline Bero

• MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • 2T Expert 2T Experience "Nardo'"
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • www.italjetdragster.com
  • Mjesto: Zagabria
  • Moj Skuter: Italjet Dragster 50
  • Moja Kaciga: Uvex, AGV
  • MojSetup: Top Performances Due Plus
  • MojSpuh: Scarico Replica Nardo Top
« Odgovori #53 : 12 Svibanj, 2011, 20:32:53 »
Razmisljaj logicki...
Ako Malossi Sport za Piaggio ima prvu specijalu 47,4mm a drugu 47,8 materijal je gus...
Sta je on drukciji od Dueta?
I Due mora imat dvije specijale, no pitanje je dal postoji velik izbor klipova za njega sa jednom karikom  :dontknow:

govorim u ime minarelli kita, za kojeg znam pouzdane informacije.. već sam 2 due+ izvozio i brusio, sad sam vidio plavi kit na slici. mojim odgovorima nije mjesto ovoj temi  :happy3:
« Zadnja izmjena: 12 Svibanj, 2011, 20:34:41 Bero »

Offline Josip

• moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #54 : 12 Svibanj, 2011, 21:11:45 »
Po upustvu od TPR/due+ knjižice piše da bi trebalo uranit paljenje za 3 stupnja. Stavi nardo ili shot kad pukne a puknit će onda svako malo opet pukne  :icon_biggrin: C16 ona jača verzija je savršena za due+ i neće puknit vrti se od narda za 500 obrtaja više. bilo bi dobro ispuh preradit u strane naravno po izračunu, blok i usise koji su do bloka. Za runner je vjerovatno potreban veći hladnjak, a to da due+ ne može izdržat obrtaje- pa pravljen je da se vrti ima race timminge, cilindar je odličan i karika (jako čvrsta) jedino klip voli puknit a izgleda da je i to riješeno. Ja nisam imo problema sa hladnjakom od aeroxa kojem fale 2 rebra al bio je 21 karburator i ssp pumpa

ta ssp pumpa je styling dio i to su samo price da se snjom bolje hladi ili je veci protok vode
niko nije reka da due ne ide u okretaje...
ljudi su ga vozili i sa c21 i tom klasom ispuha
sta je bero isto vozija sa roost-om i carbom 19mm
ja sam sa c21 i 24mm mikuni-em....

Offline doritos

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
« Odgovori #55 : 12 Svibanj, 2011, 21:15:35 »
jaci protok vode je, imao sam to i baca vodu ko ludo , još ak se vrti neka pila pod sicom xD

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
« Odgovori #56 : 12 Svibanj, 2011, 21:55:30 »
Sa ssp je veći protok, propeler je veći za 40% jel to šta znači nemam pojma al et hvalim se da imam  :icon_biggrin: kao i modularnu glavu s kojom temperatura treba bit veća. Ekysha logika ti nije jača strana, za piagio due+ seriski 47.6 dok je sport 47 i po ničemu nisu isti iako koriste klipove od iste marke, znači u startu razlika. Otišao sam na stranicu od TP gdje piše da je za piagio 47.6 orginal i ima jedna specijala 48  e sad postoji za minarelli AM6 klip od due+ 12mm 49.5 i 49.7..... TP Trophy orginal 48 specijale 48.5 i 49 (piagio)

Offline Ekysha

• forumski biciklist
« Odgovori #57 : 12 Svibanj, 2011, 22:00:38 »
Sa ssp je veći protok, propeler je veći za 40% jel to šta znači nemam pojma al et hvalim se da imam  :icon_biggrin: kao i modularnu glavu s kojom temperatura treba bit veća. Ekysha logika ti nije jača strana, za piagio due+ seriski 47.6 dok je sport 47 i po ničemu nisu isti iako koriste klipove od iste marke, znači u startu razlika. Otišao sam na stranicu od TP gdje piše da je za piagio 47.6 orginal i ima jedna specijala 48  e sad postoji za minarelli AM6 klip od due+ 12mm 49.5 i 49.7..... TP Trophy orginal 48 specijale 48.5 i 49 (piagio)

Hvala na podatcima, eto digla ruke logika od mene :/...
Jos jedno pitanjce u vezi prerade, ako stavim Nardo ili Shot koji su po svemu idealni sa Dueta dali onda ima potrebe za preradivanjem cilindra?
Za jace auspuhe mi to ima smisla...no pitanje je za Narda i Shota..
Btw dali cu dobit ista turpijanjem blokova?
Ona portiranja, poliranja blokova sta vec iznutra...

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
« Odgovori #58 : 12 Svibanj, 2011, 22:07:03 »
Gledo sam portmapu za piagio nema uopće potrebe dirat ispuh ni ništa osim usisa na cilindru a ako usis diraš onda trebaš i blok, ne moraš ti ništa radit ako nećeš ali ide dosta bolje bez obzira jel nardo ili jači auspuh

Offline Ekysha

• forumski biciklist
« Odgovori #59 : 12 Svibanj, 2011, 22:22:59 »
Gledo sam portmapu za piagio nema uopće potrebe dirat ispuh ni ništa osim usisa na cilindru a ako usis diraš onda trebaš i blok, ne moraš ti ništa radit ako nećeš ali ide dosta bolje bez obzira jel nardo ili jači auspuh

Ma kazem ti, i gore sam napisao meni ce to bit skuter iskljucivo za gust...kuzis za lagana vozikanja, kave i to...
Zato ti kazem da sam planirao blokove preradit, cil max turpijat i stavit jaci auspuh...i da ne traje previse al da stvarno brutalno ide, jer sve imam od ostalog sto se tice (koljeno,karb,filter komplet overrange, lamele,sekundar....) osim inerrotora
Pa se zato malo bojim stavit evo ili c20/21 da se nebi nakon 10 paljenja sve raspalo a tolki novci ulozeni...