Nisam ja rekao da ta guma ne valja - dapace. JEdna od najboljih ST guma.
A to sto nije 2 komponentna... Ta guma je tvda cijelom povrsinom skoro kao dvokomponentne po sredini. Tu je u prednosti dvokomponentna jer je meksa po rubovima. Vejrojatno bi je i ja vozio da zivim u blizini jadranske magistrale jer tamo bi je unistio po rubovima, a ne sredini.
A sto se kocenja tice... Prednje 2 komponentne gume su najcesce napravljene tako da sredina gazne povrsine bude smjesa kao bocne komponente zadnje gume, dok su joj bokovi jos meksi. Vjeruj mi da nema problema sa kocenjima niti ubrzanjima. M(eni se vise svidjaju iz razloga sto ih pravilnije trosim - guma zadrzava profil kroz cijeli zivotni vijek, a ne trosi se jace po sredini. Barem je tako u mom stilu voznje. Mozda (ali to tek trebam vidjeti) ce se prednja jace trosit u dijelu gdje se kotrlja po cesti kad sam u polunagibu jer i inace tako trosim prednje, ali to tek treba vidjeti jer ih imam samo 3000km. Ako to bude slucaj (i to jako izrazen), onda cu vjerojatno otic na kombinaciju Michelin PP naprijed i Michelin Pilot Road 3 otraga. Tako bi imao set koji se podjednako trosi i traje 11000-14000 km s tim da bi imao i agilniji motor jer je profil prednje agresivniji i lakse pada u nagib. Srecom, i zadnja Pilot Road 3 je dosta agresivna pa tako ta kombinacija nije losa i ljudi su jako zadovoljni sa njom.
Da nije Angel ST toliko tupa, vjerojatno bi joj dao sansu, ali vise volim agresivniju gumu pa sam se skrasio sa michelinkama koje imaju profil skoro kao sport gume. Cak bi rekao da lakse rusim motor u nagib nego na Dunlop Qualifieru koji je cista sport guma. A da mi je Michelin Pilot Power najdraza (koje sam vozio) od svih - istina. Ali iako kosta 40% manje od Pilot Road 3, po kilometru mi je skuplja za 40-50 % jer se brzo trosi, a ono najgore - zadnju trosim po sredini nemilice (tezak motor + mojih 100kg u opremi + volim odvrnut gas)