Ja sam presao 100tkm (fali jos par km, a mozda je danas i okinuo) u 4 god. manje 2 mj., s troskovima cetkica alternatora i diskovima te disk kocnicama. Cetkice sam platio 30kn, bata Tomi mi napravio oskarovske, dakle tu sam ustedio 7000kn. Kocnice sam kupio originalne, jer mi nije vise to to, a ne znam za provjerene zamjenske. Njih sam platio 150 do 200 eura. Kako, pa moras biti snalazljiv, inace te i to kosta 7000kn. Ali jebes ti snalazljivost kad kupujes zamjenske dijelove pa imas kurcinu. A danas kupovati originalne dijelove za sve marke.zna biti sokantno. Istina, bmw je jos jaci s cijenom. Cuo sam sve te price i svjesno sam usao u taj rizik i kockanje. Ali, vjerujem da su neke stvari odradjene na podmukao nacin i da se namjerno ogranicava pouzdanost cemu svjedocim opcenito u danasnjoj svakodnevici. Svjestan sam odnosa klijenata i majstora u toj sferi, medjutim taj osjecaj na volanu mi je uzitak, jer mi je nakon toga i Naudi kao narodna kola. Auspuh nije hrdjav to znam jer sam gledao podvozje i dok mijenjam ulje vidim svaki put situaciju.
Volio bih uzeti Alfu, jeftina je ko francuz, ali bolja, doduse neku koja nije teski inzinjeraki promasaj. Znam jer sam vozio i jedno i drugo jedno vrijeme kad sam bio u prilici, i pogadjate, francuz je upalio zutu lampicu tijekom moje prve voznje, francuz je ostavljao iza sebe cijeli zadimljeni zeleni val, da je se vidljivost smanjila za 50%, i naravno, stao je kod Gracaca pa sam s Alfom picio u Sibenik u ovlasteni da bih ga skarabudzio. Ne pitajte kako sam se snasao da izvadim diznu na cesti, jednostavno sam snalazljivi bogec, ali francuz je sahranio svu moju snalazljivost koja je mnogima pomogla, i tu priznajem da sam nemocan, i mene su francuzi skrsili. A vidis, Alfa nije i uzivao sam u tom kartingu i razvlacenju onog usranog twin spark motora, koji nikad nije zajebao u 3 godine... Joj da, mijenjao sam lijevvu vilicu sto dodje sa selenima i kuglom, i dosta sam se najebao jer nisam imao najbolji pristup. Ali to nije bitno, nego 3 godine bez ikakve zezancije, s francuzom toga nema.
S druge strane imam iskustvo s narodnom ergelom.
Ali francusku filozofiju i prcionu nikad necu shvatit, da me karaju takve sitnice i gluppsti i da zbog toga ostakem na cesti. E pa neka mi radje ode motor pa cu s gustom odradit swap (na jace naravno).