Ajde da i ja uletim malo u raspravu. Od kada mi je Rally rastavljen, svaki dan vozim skuter od staraca; - Kymco Aguility City 2t 50ccm.
Moram reći, nisam sa guštom sjeo na njega, ipak je moj skuter življi, ali to se da zahvaliti dijelovima, konstrukciji, rasporedu težine,
okretnosti zbog manjih kotača i, uostalom, navici (na njemu sam preko 4 godine). Da ne duljim, vratimo se na Kymco. Malo sam se
morao posuti pepelom. Od kada je na skuter stavljen rezonantni auspuh i kit (M. Sport), ide i više nego zadovoljavajuće. U vožnji
nema okretnost malih kotača, nema živahnih probijanja kroz gužve, tako da si to možeš slobodno prekrižiti. Kroz polu-gužve ćeš još
i proći, ali između auta sa 60-70 na sat se, ja barem, nebi usudio.
Sljedeća točka je prostor. Visok sam 186cm i imam sasvim dovoljno mjesta za sjedenje, ništa ne žulja niti smeta, tako da si sa svojih 190
i ti na miru. Inače, na tom skuteru mi se voze starci (ukupna kilaža - 190ak), i oni imaju sasvim dovoljno mjesta, tako da ne brineš ni za
suputnicu. Prtljažni prostor je već druga priča. Prostor pod sicem je pre mali za kacigu, ali opet je dovoljno velik za odložiti sve stvari koje
nosiš sa sobom. Model mojih staraca je došao sa koferom za kacigu, nije BogZnaŠto velik, u njega stane prosječna kaciga i bubrežnjak do
nje. Dakle, ako imaš izbor, kupuj veći kofer.
Gume na skuteru su tvorničke, 7.500 km, nisu neka klasa, ali za normalnu vožnju ti ne trebaju kvalitetnije, nije da ćeš stuntati.
Far lijepo osvjetljava cestu, a ti ćeš na većoj kubikaži imati mogućnost staviti i još bolju žarulju, tako da je to definitivno plus.
Amortizeri i kočnice su da bolje ne možeš poželiti, osjećaš se kao na lađi. Kočnice su mi u početku bile preosjetljive, treba malo
vremena za naviknuti se, ali kad ti uđe u ruku, savršeno se dozira.
Dobitna stavka za probijanje kroz promet, barem ovdje u Rijeci, je što policija vozi vizualno identične (crno-bijeli) skutere, tako da se svi
sa ceste malo lecnu i počnu normalnije voziti kad te vide u retrovizorima. A i poštarsko odijelo je vizualno slično policijskome
Savjet; City Express ti ima cijelu ergelu tih skutera, plati cugu nekom od njihovih skuteraša i probaj đir na parkingu, vidi malo kako ti paše
i odluči nakon par minuta vožnje. Mislim da ćeš prije od njih nažicati nego od policije. Vrijedi probati u svakom slučaju.
Nisam siguran koja je mašina na 125ccm, 2T ili 4T, ali ako ima 2T, uzimaj i lupaj se nogom u guzicu!
Eto, vidio si moje dojmove iz prve ruke o Kymcu (istina, 50ccm, ali vizualno je identični 125ccm), o Keewayu ne znam apsolutno ništa pa
neću širiti dezinformacije. Nadam se da sam barem malo pomogao...