Bio sam na izvanrednom tehnickom, odveo me motorista iz cista mira (mozda me vidio negdje u gradu kad sam se lagano vozio) na sredini raskrizja dok sam cekao zeleno (kao dani tehnickog pregleda su bili), uzeo mi je vozacku i prometnu i rekao da ga sljedim, vozili smo se po pjesackoj stazici da skratimo put, kad smo izasli na cestu on je otisao par stotina metara ispred mene jer sam se ja vukao i provjeravao dal radi prekidac blokade... dosli na tehnicki i tip koji radi u stanici me pitao hoces platiti odmah ili nakon pregleda...pitao me jel imam blokadu, zavrtili skuter i jedva dogurao do 42km/h, on i policajac krenuli gledati oko plastika volana, stiskaju sve prekidace, ugase pa upale skuter. Policajac mi je rekao da podignem sjedalo i krene stiskati oprugu koja izbacuje sic od aeroxa pa me upita "a sta ti je ovo" zabrijo da je prekidac... ovaj tehnicar otisao ispisati onaj plavo-zeleni papir da sam prosao, a policajac se saginje i pokusava nesto naci
a ja u sebi govorim hladno, hladno...
i dobijem onaj papir na kojem pise da je vozilo tehnicki ispravno i polako kuci, nisam nista platio - drzava je, tada sam imao yasuni city r, to je bilo sredinom prosle godine...
uglavnom, nema rastavljanja, samo je bitno sloziti da skuter ide od 45-54.9km/h, jer meni na 50 po cuki pokazuje oko 42/43, a ove godine sam prosao tehnicki sa 54.8km/h