Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: promjer crijeva vodene pumpe i koji koso adaptor paše  (Posjeta: 9558 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: promjer crijeva vodene pumpe i koji koso adaptor paše
« Odgovori #20 : 30 Studeni, 2010, 15:02:36 »
cijela tehnika se suproti gravitaciji, ja ne znam zašto sam išao u školu?
hoćete li poslušati jezik struke?
ajde pogledaj impeler, jel ti jasno, da ako se vrti u lijevo, na ovoj slici onda je jasno da od desne strane gdje dolazi voda u blok gura prema gore ???
lopatice su tako okrenute, ajde pogledaj
http://www.easyparts.nl/showdrawing/2576/46390/-/0-968-1-m420-m94-m6281-m6491-s2576-d46390/Waterpomp.html
ne mogu višeeeeee     :hmh: :hmh: :hmh: :hmh: :hmh: :hmh:

Offline funkyzg26

• Tržnica : (+5)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #21 : 30 Studeni, 2010, 15:11:12 »
cijela tehnika se suproti gravitaciji, ja ne znam zašto sam išao u školu?
hoćete li poslušati jezik struke?
ajde pogledaj impeler, jel ti jasno, da ako se vrti u lijevo, na ovoj slici onda je jasno da od desne strane gdje dolazi voda u blok gura prema gore ???
lopatice su tako okrenute, ajde pogledaj
http://www.easyparts.nl/showdrawing/2576/46390/-/0-968-1-m420-m94-m6281-m6491-s2576-d46390/Waterpomp.html
ne mogu višeeeeee     :hmh: :hmh: :hmh: :hmh: :hmh: :hmh:

nemam pojma evo ti orginal piaggio lopatica i nema tako zakrivljeno

http://www.scooter-center.com/scoweb/pages/productdetail.grid?product=288621638987216&target=productdetail&category1=A%3AA_APRILIA%3AA_APRILIA_SR50R&category2=CAT%3ACAT_KUEHLUNG

Offline ivanm

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #22 : 30 Studeni, 2010, 15:16:42 »
odustajem od rasprave, nek ti je sa srećom...

Offline CoK

• moderator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: ...forum je prešel
« Odgovori #23 : 30 Studeni, 2010, 16:24:44 »
Ocekujem konacni zakljucak, kako ide voda jer ja sam totalno zbunjen sada i nisam uopce o tome razmisljao...po meni je logika da prvo hladi glavu i cilindar pa onda blok, odnosno da ulazi na glavi a izlazi na bloku

Kolicina gluposti na ovom forumu je nemjerljiva, postedite me i bannajte zauvjek!

Offline funkyzg26

• forumski skuteraš
« Odgovori #24 : 30 Studeni, 2010, 16:34:53 »
Ocekujem konacni zakljucak, kako ide voda jer ja sam totalno zbunjen sada i nisam uopce o tome razmisljao...po meni je logika da prvo hladi glavu i cilindar pa onda blok, odnosno da ulazi na glavi a izlazi na bloku

točno to i ja govorim to je logično da pumpa tera a ne usisava , i da na glavu dolazi hladni antfreze a pumpa odvodi do killera dok ivan tvrdi suprotno

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #25 : 30 Studeni, 2010, 16:40:31 »
neeeee... iss kak može zbuniti moda?
vodena pumpa je klasična turbina, teorija iz elemenata strojeva... bilo bi me sram kad to ne bih znao... medij dolazi aksijalno na osovinu turbine, ona ga centrigualno zavrti i tjera na sve strane, daj razmislite malo iss, evo turbine od auta, od kud dolazi zrak s koje strane... pa kontra nebi uopće radilo  :icon_biggrin:

« Zadnja izmjena: 30 Studeni, 2010, 16:56:39 ivanm »

Offline SPecial

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • NE VOZI BRZE NEGO STO IDE
  • Mjesto: RI
  • Moj Skuter: SP
  • Moja Kaciga: suomi vandal
  • MojSetup: biturbo
  • MojSpuh: original
« Odgovori #26 : 30 Studeni, 2010, 16:50:44 »
svako sužavanje promjera cijevi usporava protok bilo kakvog fluida ili plina... jel znaš osnove termodinamike?
jednako kao što u elektrici žica većeg promjera stvara veći otpor a manja se pregrijava, zato postoje elektirčne instalacije tolikih omjera...
nije sve u veličini, mora biti taman  :jerk:

Znam o cemu pricam,i znam da neprimjetno smanjuje protok. Isto tako znam sve zakone termodinamike jer sam i ja isao u skolu,a i jos se uvijek skolujem.
2mm promjera mu nista ne znace a i kao sto sam rekao,pumpa tjera tekucinu tako  da mu previse ne igra ulogu.
@Cok,ma lol.
Pogledaj kako lopatice impelera stoje i u kojem se smjeru pumpa vrti,sve ce ti biti jasno.
Citat @Igor    "jeb.. tebe i tvoju logiku"  hahaahhah

tko se nije vozio bez vozačke nek prvi baci feder kontrasta  :laughing7:

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #27 : 30 Studeni, 2010, 16:55:18 »

Offline CoK

• moderator
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: ...forum je prešel
« Odgovori #28 : 30 Studeni, 2010, 16:57:25 »
Ako sam moderator, ne znaci da sve znam! lijepo sam pitao i nemojte me sad osudivat -.-*

covjek uci dok je ziv i umre GLUP, zapamtite si to ;)

vjerovali ili ne nikad nisam ni razmisljao kojim putem ide voda, jer mi nije bilo bitno do sada  :angry7:
Kolicina gluposti na ovom forumu je nemjerljiva, postedite me i bannajte zauvjek!

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #29 : 30 Studeni, 2010, 17:00:09 »
ma ne.. kažem on je zbunio nas... pametuje a o teoriji nema pojma, on ide za tim što je logično...
u tehnici mnogo toga nije logično...

Offline funkyzg26

• forumski skuteraš
« Odgovori #30 : 30 Studeni, 2010, 19:25:38 »

Znam o cemu pricam,i znam da neprimjetno smanjuje protok. Isto tako znam sve zakone termodinamike jer sam i ja isao u skolu,a i jos se uvijek skolujem.
2mm promjera mu nista ne znace a i kao sto sam rekao,pumpa tjera tekucinu tako  da mu previse ne igra ulogu.
@Cok,ma lol.
Pogledaj kako lopatice impelera stoje i u kojem se smjeru pumpa vrti,sve ce ti biti jasno.

lopatice vodene u hiper2pro mašini stoje ravno i ovo kaj ivanm su turbochargeri i neke industrijske vodene pumpe ja još uvijek stojim da vodena tera a ne usisava i da hladan antfreze dolazi na glavu a ne na vodenu ,jel kak bi vodena uspijela gurat vodu gore kroz one dvije male rupice pored ispuha na cilindru

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #31 : 30 Studeni, 2010, 19:27:35 »
a onda stoji do toga dalje, šta da ti ja kažem neg još jednom - sretno  :hello:
gore ili dolje, kroz te dve rupice mora proći..
btw kak se voda grije tak i tlak u sistemu raste, i olakšava posao vodenoj pumpi... zato kad je hladna voda, termostat blokira vodu i pumpa vrti u prazno...
da bi pumpa radila efikasno, mora postojati predtlak..
ali za tebe je to ionako kvantna fizika, tvoja teorija je - GRAVITACIJA.
« Zadnja izmjena: 30 Studeni, 2010, 19:30:10 ivanm »

Offline SPecial

• maxi forumaš
« Odgovori #32 : 30 Studeni, 2010, 19:32:57 »
lopatice vodene u hiper2pro mašini stoje ravno i ovo kaj ivanm su turbochargeri i neke industrijske vodene pumpe ja još uvijek stojim da vodena tera a ne usisava i da hladan antfreze dolazi na glavu a ne na vodenu ,jel kak bi vodena uspijela gurat vodu gore kroz one dvije male rupice pored ispuha na cilindru

Ako ne razumijes,poslusaj savjet.
Nisi u pravu.

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #33 : 30 Studeni, 2010, 19:39:29 »
kad bi voda išla obratno pumpa bi mlaku vodu iz dna bloka tjerala u donji dio kilera, ona bi hladna dolazila na glavu... međutim bimetal termostata je u donjem dijelu glave..
gornje crijevo bi do njegovog otvaranja bilo kipuće a cilindar mlak.. što nikako nebi bilo dobro za motor...
i onda kad bi bio na granici kuhanja, termostat bi otvorio vruću vodu iz kilera u manje topao cilindar i došlo bi do grijanja a ne hlađenja cilindra..
vruća voda bi u kiler dolazila odozdo i kako se prirodno penje prema gore, kratko  bi se zadržavala u kileru i nedovoljno hladila.. opet bi vruća dolazila do glave i cilindar bi se pregrijavao..
mislim ovo sam učio u 2. razredu srednje, malo da se podsjetim  ;D

Offline funkyzg26

• forumski skuteraš
« Odgovori #34 : 30 Studeni, 2010, 20:04:18 »
kad bi voda išla obratno pumpa bi mlaku vodu iz dna bloka tjerala u donji dio kilera, ona bi hladna dolazila na glavu... međutim bimetal termostata je u donjem dijelu glave..
gornje crijevo bi do njegovog otvaranja bilo kipuće a cilindar mlak.. što nikako nebi bilo dobro za motor...
i onda kad bi bio na granici kuhanja, termostat bi otvorio vruću vodu iz kilera u manje topao cilindar i došlo bi do grijanja a ne hlađenja cilindra..
vruća voda bi u kiler dolazila odozdo i kako se prirodno penje prema gore, kratko  bi se zadržavala u kileru i nedovoljno hladila.. opet bi vruća dolazila do glave i cilindar bi se pregrijavao..
mislim ovo sam učio u 2. razredu srednje, malo da se podsjetim  ;D

pa cilindar nije prazan ima antifreza u njemu i on se zagrije i termostat se otvori , baš me zanima ne kažem ja da nije tako tako ti kažeš al čudno mi to nešto i ne igra mi , kad ču ič po ležajeve u ami trade ču pitat mehaničra pa se vračam u temu da potvrdimo tvoju ili moju tezu  :icon_thumright:

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #35 : 30 Studeni, 2010, 20:07:48 »
da, oni su puni znanja... neznaju koliko su teške serijske role.
za**bi tu temu, imam feeling da me provociraš... vezano uz ovo zanima me jel ima tko iskustva s ovom pumpom, ima samo remenicu za vodenu, uljne nema.. polini

btw evo kak izgleda impeler od pumpe od 180ccm bloka, ležaji i osovina su isti a impeler pokazuje da kako se vrti na desno, tjera vodu prema gore..
« Zadnja izmjena: 30 Studeni, 2010, 20:12:33 ivanm »

Offline funkyzg26

• forumski skuteraš
« Odgovori #36 : 30 Studeni, 2010, 20:28:17 »
ma kaj bi te provociro  :drunken_smilie:, ja nisam siguran na koju stranu ide zato i pitam, al mi po svoj logici ide ovak kak sam ja reko , piaggio 50 ima ravne lopatice , neznam di su svi ostali modovi i znalci sada , evo sad mi sinulo dok gledam ovu sliku polinija po njoj se vidi da pumpa tera vodu a ne vuče zamisli kako se radilica vrti i mikroremen pokreče u smjeru teranja

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #37 : 30 Studeni, 2010, 20:36:22 »
da, tjera ju u desno, prema cilindru..nemaju svi impeleri ravne lopatice, neki imaju malo zakrivljene, neke jače a neke ravne..
gle ili mi vjeruj da je tako ili čekaj druge modove al ja sam u svoje siguran.. :angry9: end of story.
pogledaj ovu pumpu, to je od gilere sp50
vidi se da su krilca malo ukošena, pogledaj osovinu, mvijak na impeleru i lijevo krilce kak je zakrenuto u stranu.. kužiš..
ajde molim te reci da shvaćaš..
« Zadnja izmjena: 30 Studeni, 2010, 20:38:52 ivanm »

Offline funkyzg26

• forumski skuteraš
« Odgovori #38 : 30 Studeni, 2010, 20:42:34 »
lol hahahahahaha  :laughing6:  :laughing11: ne kužim još stojim pri svojem mišljenju evo gledam sad skuter i zamišljam radilicu kak se vrti i mikroremen kako pokreče vodenu i u mojoj glavi tera vodu  ne usisava :dontknow: jebiga hahaha

Offline SPecial

• maxi forumaš
« Odgovori #39 : 01 Prosinac, 2010, 15:31:58 »
Pumpa usisava tekucinu kroz sredinu i pomocu centrifugalne sile "razbacuje" ju prema stijenkama.
Zamisli sada.
End of story,bye bye.