Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: A2 kategorija + motori  (Posjeta: 12626 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline zoki_NRG

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ri-Kraljevic
  • Moj Skuter: Piaggio NRG power
  • MojSetup: Unique
A2 kategorija + motori
« : 24 Listopad, 2010, 23:48:22 »
Pozdrav svima, evo nesto sam gledao vec pod search ali se nisam toliko usrecio pa da krenemo redom...
vecinu kao i mene vjerojatno koji sam jos s 16 polozio za A1 i iscekivao A s 18 godina, je ovaj zakon shebao...

pa ajmo redom...

malo sam guglao po netu i slicno, i rekao da nakon scootera i auta koji vozim a ne smijem jer ima vise od 100 ks stvarno mi se vise neda vozit pa da
na svakom koraku gledam hoce li me policija zaustavit i izmaltretirat jer imam glasan auspuh ili nemam retrovizore, ili tablica nije na dobrom mjestu,
pa sam poceo razmisljati da si kupim kroz nekoliko mjeseci (do proljeca) neki motor, i naravno da mi je prvo bio u planu u mojoj glavi uzet neku 600ccm sportivu
i polozit za A2 pa cekat dok ne mogu polozit za A, a to je bar 2 godine voznje u prekrsaju....pa ajmo redom...

A2 kategorija kako sam citao po netu pise nesto u stilu da se mogu voziti motori do 600ccm tj do 35KW snage i ciji omjer snaga / masa ne prelazi 0,2 kW / kg...
pa me zanima kako to da ekipa vozi motore od 660ccm pa ne placaju kazne ili tko je tu lud? ili ima fora u ovime masa ne prelazi 0,2 KW po kili

pa ajmo sad redom...
koji motor do te kubikaze kad si vec ne mogu sportivu neku od 600 uzeti...

-Aprilia Pegasso 650 strada ima 35kw, to znaci da bi se moglo voziti s A2 ili je tu fora <35kw pa ispada da se ne moze voziti?
-Yamaha XT 660 isto tako ima 35 KW
-KTM??? E sad cuo sam da ima nekih zatvorenih verziji koje su cak otvorene? za oko mi je pao smc 625, ili 660

pa me zanimaju vasa iskustva, prijedlozi i slicno..
jer neda mi se sad uzet neku RS-icu koju ne mogu voziti na A1 jer ce me policija kao i par frendova, nabit kaznu da je motor prejak...

evo...hvala svima na odgovorima

Offline devil_ma-yela

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bjelovar
Odg: A2 kategorija + motori
« Odgovori #1 : 25 Listopad, 2010, 00:11:12 »
ne gleda se kubikaža do 600,nego mora imat do 35 kw

šta se tiče ktm-ova, svi ovi stariji modeli lc4 mašine su ti u papirima manje kw i mogu se voziti s a2, 625,660,duke 2, čak i neki huse... treba provjerit

možeš vozit xt-a

::..kada se pije, pijem! kada se jede, jedem! kada se radi, NE SMETAM!!..::

teško je bit budala, konkurencija je velika!
 Bjelovar Team forum: http://bjteam.s2.bizhat.com/index.php?sid=bc65d012d58480086a3a34ff09d6226f&mforum=bjteam

Offline Bokygs

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: GS
  • Moj Skuter: DT 125
« Odgovori #2 : 25 Listopad, 2010, 00:19:34 »
Istina je da se kod a2 tehnicki gleda i omjer snage/mase al sumnjam da ce ti policjac ic racunati kad te zaustavi.Samo pogleda kw u knjizici i  :icon_thumright:
Pegasao i XT mozes voziti jer se gleda do 35kw i 35kw,dok ti 36kw nemoze proci...
Ktm-ova imas koji su u papirima ispod 35kw,nezz koji tocno modeli al pitaj na phsupermoto.com tamo ce ekipa sigurno znati...
Pitanje je do koliko bih para isao,al kad bih ja uzimao neki polovni motor u sklopu a2 kat,definitivno bi uzeo http://www.auti.hr/motocikli/motocikli/oglas-748658/  :notworthy:

Offline n0n4m3

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • 097 733 2211
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Sp180 , Ice180
« Odgovori #3 : 25 Listopad, 2010, 00:25:41 »
i ja sam polozia a2 .. sad cekam za a ..

a xtx mozes vozit .. policija gleda vecinom samo da ima do 35kw ukljucujuci i 35 .. a omjer mase i kw i ne gledaju .. ko ce im to izbrojit napamet  :toothy12:

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ogulin
« Odgovori #4 : 25 Listopad, 2010, 00:36:42 »
a moj ima 65 KW...a imam A2 polozeno...ma bum se vozio u prekrsaju malo duze...ionak kod mene nema voznje do proljeca:D

Offline zoki_NRG

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 25 Listopad, 2010, 00:44:42 »
Istina je da se kod a2 tehnicki gleda i omjer snage/mase al sumnjam da ce ti policjac ic racunati kad te zaustavi.Samo pogleda kw u knjizici i  :icon_thumright:
Pegasao i XT mozes voziti jer se gleda do 35kw i 35kw,dok ti 36kw nemoze proci...
Ktm-ova imas koji su u papirima ispod 35kw,nezz koji tocno modeli al pitaj na phsupermoto.com tamo ce ekipa sigurno znati...
Pitanje je do koliko bih para isao,al kad bih ja uzimao neki polovni motor u sklopu a2 kat,definitivno bi uzeo http://www.auti.hr/motocikli/motocikli/oglas-748658/  :notworthy:

nisam novcem ogranicen, vec kilovatima, ali kada sam vidio taj link, mogao sam i misliti da si stavio taj motor, jer sam ga vec gledao..
ali mi se neda kupovati tako po kojemu je vise stvari prckano...radije bi sam prckao  :toothy12:

ima li jos netko nekakvih prijedloga i slicno??
hvala

Offline vanjossi

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • 2T 098 593 105
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Pula
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP 180
  • Moja Kaciga: airoh
« Odgovori #6 : 25 Listopad, 2010, 02:01:03 »
svaki motor moze bit zatvorena verzija kad ga kupuješ novog, naravno to se dodatno plaća ali ti policija nemože nista u slučaju da imaš samo A2, imam frenda koji je tako napravio sa ninjom, i još jednog koji ce to napraviti na ducatiju. meni je isto to rekao u piaggiu za apriliu dorsduro ona je 750
Cuje se ovako "tok tok tok tok toktok tok tok tok toktok tok tok tok",naravno,ako je auspuh sa katalizatorom,ako je bez katalizatora onda se cuje "tak tak tak taktak tak tak

Offline n0n4m3

• maxi forumaš
  • 097 733 2211
« Odgovori #7 : 25 Listopad, 2010, 02:21:08 »
svaki motor moze bit zatvorena verzija kad ga kupuješ novog, naravno to se dodatno plaća ali ti policija nemože nista u slučaju da imaš samo A2, imam frenda koji je tako napravio sa ninjom, i još jednog koji ce to napraviti na ducatiju. meni je isto to rekao u piaggiu za apriliu dorsduro ona je 750

da je tako bilo bi odlicno  :toothy12: al isto malo glupo da se svaki moze pod 35kw  vodit .. nevirujem ..

Offline cosa_wp

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Sb
  • Moj Skuter: Gilera gp 800
  • Moja Kaciga: Suomy
  • MojSetup: Limited edition
  • MojSpuh: Akrapović

Offline kristijanSR70

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !!
  • Mjesto: NG
  • Moj Skuter: RUNNER VXR 200
  • Moja Kaciga: N61
  • MojSetup: je jedini sisavac prilađođen životu u prirodi, imaju pluća i mogu disati zrak,množe se aktivnošću testisa.
  • MojSpuh: + cijev + 2 šarafa
« Odgovori #9 : 25 Listopad, 2010, 11:17:11 »
kupis suzuki gs 500  on ima 34,5 kw

Offline vanjossi

• maxi forumaš
  • 2T 098 593 105
« Odgovori #10 : 25 Listopad, 2010, 13:24:07 »
da je tako bilo bi odlicno  :toothy12: al isto malo glupo da se svaki moze pod 35kw  vodit .. nevirujem ..
nije glupo, kako ne kuzis(nisam to ja izmislio) zatvorena verzija ne mrda, ista je stvar na rs-u(kad se "otvori" ima preko upisanih 15 ks
inace znam primjer za ovu dorsduro,njena je cijena cca 70000 kn nova, a u zatvorenoj verziji 20% više, ko voli nek izvoli.
Cuje se ovako "tok tok tok tok toktok tok tok tok toktok tok tok tok",naravno,ako je auspuh sa katalizatorom,ako je bez katalizatora onda se cuje "tak tak tak taktak tak tak

Offline loris46

• forumski biciklist
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: runner vx200, runner 50sp, Yamaha xj6
  • MojSetup: =)
« Odgovori #11 : 25 Listopad, 2010, 14:20:11 »
zoki frajeru...uzmi fazera 600...motor mnogi hvale pa tako i ja, jer znam da moze pruziti agrsivnu voznju ali i laganu...
znam da ima preko 35kW, ali sam cuo (napominjem cuo) da ima isto i zatvorena verzija, koja tada ima tocno 35kW..neznam, probaj se raspitat, ali mislim da nisam pogrijesio...
jer ti se ne isplati uzimat nekog polovnog ktm-a ili xt-a..i sam znas u kakvim su oni pretezito stanjima...
ja vozim vec gotovo god dana onu yamahu, i imao sam bliske susrete sa milicijom, ali zna se sta treba uciniti kad vozis tako nesto...
..PRODAJEM GILERU RUNNER VXR..HITNO!!

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ogulin
« Odgovori #12 : 25 Listopad, 2010, 15:29:47 »
nije glupo, kako ne kuzis(nisam to ja izmislio) zatvorena verzija ne mrda, ista je stvar na rs-u(kad se "otvori" ima preko upisanih 15 ks
inace znam primjer za ovu dorsduro,njena je cijena cca 70000 kn nova, a u zatvorenoj verziji 20% više, ko voli nek izvoli.

pa ja sam gledao njega i shivera...dorsoduro novi 55 000

Offline vanjossi

• maxi forumaš
  • 2T 098 593 105
« Odgovori #13 : 25 Listopad, 2010, 16:32:35 »
za cijenu nisam siguran, al mogu baš pitat koliko dode ta zatvorena

Offline zoki_NRG

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 25 Listopad, 2010, 23:30:17 »
kupis suzuki gs 500  on ima 34,5 kw
ne svidja mi se taj motor....

Offline zoki_NRG

• maxi forumaš
« Odgovori #15 : 25 Listopad, 2010, 23:50:17 »
ima li jos netko kakvih informacija?

Offline hondastreet

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: zg
  • Moj Skuter: benelli 491 ex,gilera dna 70 ex,Sr Di-tech ex...baotian & aprilia rs 125 06.
  • MojSetup: serijala
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #16 : 30 Listopad, 2010, 11:44:05 »
ja znam da starije ktm lc4 masine imaju smjesne podatke u knjizici tipa 15kw, a otvorene su sve i imajumnogo vise...
jos ti mogu rec znam da se z750 moze zatvorit na 35 kw za oko 1500kn mislim ;)
...ride..or...die...

Offline sfreak

• maxi forumaš
  • Mjesto: Jadranovo
  • Moja Kaciga: Shark S800
« Odgovori #17 : 30 Listopad, 2010, 12:13:35 »
znam da su se provlacile te price tipa 600ccm preko 35kw dal se mogu kupit zatvorene, koliko znam takve su se verzije prodavale po njemackoj prije (a mozda i sad)...ali

U "A2" kategoriju spadaju motocikli snage motora do 35 kw i ciji omjer snaga / masa ne prelazi 0,2 kW / kg , a ne potjecu od vozila cija je snaga dvostruko veca.Smije se polagati sa navrsenih 18 godina zivota

...mislim da vam je boldano dosta jasno, isto tako mislim da ni murijaci nisu bas toliko glupi pa da ne znaju prepoznat koji je to jaci motor...

ono sto meni nije jasno ovdje je ovo 0,2 kW/kg (pustite sad te price da rija to ne gleda, recimo da gleda)...ako ja dobro racunam, XT X ima 0,25...ako te decimale cine taj omjer veci od striktnih 0,2 onda se ne mogu vozit niti neki 250ccm...ok, mozda malo cjepidlacim, al me zanima dal recimo 0,21 je krsenje propisa ili nije...

Offline n0n4m3

• maxi forumaš
  • 097 733 2211
« Odgovori #18 : 30 Listopad, 2010, 15:49:49 »
normalno da je onda i 0,21 kršenje .. lipo pise 0,2 ... tako i za kw u autu ili bilo sta .. samo sta rijetko koji to gleda .. ali uvik se nade neki pandur koji ce ti bilo sta napisat .. i on ce uvik nac nesto sta ti moze napisat ..

Offline sfreak

• maxi forumaš
  • Mjesto: Jadranovo
  • Moja Kaciga: Shark S800
« Odgovori #19 : 30 Listopad, 2010, 16:21:51 »
U tom slucaju ne moze se vozit ni xt ni pegaso a bome ni ninja 250...polozis a2 i da bis bio legalan moras vozit skuter...gluposti