ali se ljudima to nemože dokazat već je malossi 7.1 najbolje ulje na svijetu
jedno vrijeme taman kad su izašle SRke Mk2, ditech, pa piaggio a i neke minarelli , aprilila se zaklinjala da su IP ulja najbolja na svijetu za njihove skutere, kako je vrijeme prolazilo i piaggio preuzeo apriliu iznenadno više IP ulja nisu valjala nego je Agip postao preporuka.
Zašto?
Zato jer Piaggio ima ugovor s njima da samo njihova ulja promoviraju i prodaju u svojim servisima i prodajnim centrima,motori/skuteri iz piaggio grupacije su svi poljepljeni sa Agip naljepnicama a jarani poput vas nekih su zaluđeni tom ideologijom i idete za tim uljem kao guske u maglu prodajući nama ostalima priču da je to najbolje za tvoj skuter.
I dalje stojim iza toga da na 50ccm serijski skuter 100% sintetika nemože pokazati svoje najbolje odlike jer 50ccm sa svojim okretajima jednostavno nemože postići temperature koje su potrebne da se tvari iz sintetskog ulja aktiviraju. Zato i TTS drugačije smrdi na 50ccm skuteru, a drugačije na RSu 125.Naravno nitko se nije zapitao zašto je tako nego je lakše sa tjedan dana iskustva i 500 km vožnje na skuteru u cijelom životu svima tu pametovati na forumu.
Ja sam skinuo cilindar nakon 10 000 TTS-a i raznih 100% sintetskih ulja i otad sam prestao točiiti, a prestat će te i vi kad prvi put skinete cilindar i ispušni kanal okrenete prema suncu.
Kao što je 99% mijenje foruma, polusintetska ulja Motul Scooter Expert/Ipone/Silikoene itd su najbolja ulja za 50ccm i 70 ccm base jer točiti 100% sinth u takve agregate je čisto bacanje para i punjenje džepa ljudima koji vas ionako oderu do kože kad im odvezete skuter na servis.
Ali samo naprijed, za litru vaše sintetike ja kupim 2 litre polusintetike i sad sa 30 000km bez otvaranja blokova imam iza sebe čvrst dokaz koji podupire sve iznad napisano.