ja sam nesto prtljao po cilindru, kako ide u odnosu na serijski sa auspuhom, neznam, jer sam u isto vrijeme sve napravio, ali ako se prijenos dobro ustela, moze ici jako dobro za kineza... jedan dan sam se poganjao s frendom na 400m, iste smo tezine, on na nrg-u zadnje generacije i rr-om, ja tt na luni, od 20 do maksimalne, dobio ga u tom startu jer se luna prije razvrti, i drzao ga do 65 gdje me je obisao... mislim da je to sasvim fin rezultat... sto se tice kanala, moras imati dobar alat da uspijes odraditi tajminge na transfernim kanalima, ja do njih nikako nisam mogao doci, tako da sam prosirio samo ispusni kanal da pase na tt-a, tajminge mislim da nisam dirao, znaci samo sam otvorio ispusni kanal i motor po meni, ide dosta dobro. u planu mi je podizanje cilindra tako sto cu staviti jos jedan ili 2 dihtunga cilindra, 0.6mm je debljine, kad podignes cilindar izravno utjeces na tajminge, koji se povisuju za toliko, taman da ga nastimas za auspuh.. pritom bi trebao nositi nekom tko ima stroj kakav da ti skine visak sa vrha cilindra. znaci koliko ga podignes dihtungom, toliko spustis s gornje strane da ne izgubis na kompresiji... glava se moze rucno obraditi, to mi je isto u planu, 1.2mm skines mesa sa glave i kompresija ti se podigne gotovo 20% na nekih 8.3:1, moze i vislje, ali trebas naci tanji dihtung.. za start bi trebao ili tvrdje federe kvacila i doradit ga, ili kupiti 107mm sa minarellija i staviti zute federe... decki su uzimali najtvrdje federe za ovo 112mm kvacilo, rastavis kvacilo i olaksas nosace tih pakni na njemu, pritom dobijes na okretajima... ja sam nabavio za neke solidne pare 105mm kvacilo, pa cekam priliku da ga ugradim, start bi trebao biti odlican.. pozeljno bi bilo promjeniti remen, ako stavis 804x17.5 dobit ces i na startu i u krajnjoj jer je taman duzine da popuni polutke i variomat. neznam kojih je performansi arrow al za tt-a znam da treba tvrdji centralni feder ukoliko zelis rolice u krugu od 3 do 4gr... ja jos uvijek imam serijski centralni pa sam neko vrijeme furao 3 serijske rolice u variomatu da ima dovoljno okretaja... nakon 2k km sam ih potrosio lagano.. al isao je.. dizna je 74 u karbu, airbox sam na par mjesta busilicom izbusio i tako ustimao smjesu, za vece tajminge bi pozeljno bilo staviti vecu diznu, ciljam na 78 kad to odradim, pa sta bude... sa 3 rolice kad sam imao trosio je maksimalno 4.3L pretezito pun gas voznje, sa 3.3gr koje su relativno preteske da hvata punu snagu kroz ubrzanje, po zadnjem rezervoaru je trosio 3.8L na 100km.. vangradskom voznjom ako drzis izmedju 60 i 65, to je mozda 1/4 gasa, trosio mi je 2.7L na 100...