Mirno stojim na semaforu kad pokraj mene staje ćića u plavom,otvara kacigu i gleda skuter. Nakon detaljnog odmjeravanja kaze mi stat ce te sa strane kad se upali zeleno. I ja sta cu pristojno stao,ne isplati mi se nigdje kad on vozi BMW
Nakon pregleda vozacke i prometne zove bajica nekog na handsfree. Kad je zavrsio spremio vozacku i prometnu kod sebe i kaze pali pilu idemo na tehnicki,niko sretniji od mene
Na tehnickom odma preko reda upada skuter na valjke,kompjuter pokazuje crvenih 80 di mu je granica jer ne mjeri dalje,i policajac sa smjeskom vadi set šarafcigera i skida tablicu. No to nije sve,nastavljaju detaljan tehnicki pregled di utvrđuju kako: su skinute blokade variomata, razina buke prelazi dozvoljenu, skuter nema retrovizore i blatobrane, tablica na deklu znaci kao da je i nema, zmigavci kriva boja i nepravilno ucvrsceni (ma sta god to znacilo jer zmigavci su narancasti,a ucvrsceni su ljepilom koje je dobijeno uz njih i ne vidi se uopce kako su ucvrsceni) sto znaci da ne vrijedi kako moped nemora imati zmigavce, i tu je kraj popisa koji sam dobio
Skuter su fino namjestili na bocnu nogaru i poslikali
I tu mi policajac daje uplatnice i neku potvrdu za tablicu, i kaze kako cu je dobit nazad tek kad donesem potvrdu s tehnickog kako sam sve vratio na skuter i kad na slikama bude skuter sa original dijelovima
Jos mi je mudro napomenio kako je znao da sam gljivu stavio da bi dobio na snazi i brzini i da ju skinem
Na kraju odlazim kuc gurajuci skuter kilometrima jer mi je napomenio kako sam iskljucen iz prometa,i prosao je par puta tocno putem kojim ja mogu doci kuci.
Jel neko imo slicnih iskustava? Sta znaci da je skroz gotovo sa tuningom skutera,jer je nemoguce dobit tablicu dok skuter na slici nije original? Izgleda da su opcije skinit kit i vratit sve na serijalu ili vozit bez tablice pa kud puklo,jedino stavit nesto jace da tu i tamo uspijem pobjec