Ova tema je jako bitna i evo kako sam ja prezivio bez kazni.
Savjeti:
1. Nikada ne bjezi kada te policajac uoci ili pokaze ti da stanes!
2. Ne pravi se gluplji nego jesi!
3. Ne smatraj ga debilom jer je vjerojatno pametni od tebe ili barem to misli.
4. Ostani sabran ,jer ako pocnes mucati ,vrpoljiti se ,tresti i slicno zna da nesta skrivas.
5. Blokadu se ne pali kada te zaustavi nego kada krenete skupa na tehnicki. (ako je imas)
6. Kulturan razgovor uvjek pomaze! Pametarenje ,preseravanje ,muljanje NE!
7. Nikada ne priznaj da si u prekrsaju, ali se ne upustaj o objasnjavanje.
8. Ako pita dali imas blokadu ,reci kako motor ide (55-60) umjesto da lazes NE jer ti su ljudi obuceni da prepoznaju lazi!
(takvim odgovorom objasnjavas svoju tremu jer on izvlaci zakljucak da nisi ni sam siguran dali ces proci ili ne ,a zna se da satovi lazu pa i on sumlja da ce pokazati toliko na tehnicom)
Runer sa zx-om
Policajac na motoru me uocio kako sam obisao par auta i stao u kolonu na seaforu. Dolazi do mene i kaze kada bude zeleno ,skreni ljevo i stani.
Postupim kako je rekao ,uzima dokumente ,pregleda motor i kaze kako mi tablica nije na dobrom mjestu (sa strane) i da nemam blokade.
Izvlacenje ,kako za tablicu nisam znao jer mi je receno da mora biti vidljiva ,a ne i gdje treba biti i nudim da je odma premjestim.
Kaze ,ok za tablicu ali nemas blokada . Kazem da po satu uhvati do 60km/h. Krecemo na tehnicki. Vozim sa minimumom gasa jednolicno da masina ne vristi 55-60 po satu. Nakon nekoliko semafora ,policajac se zahvaljuje vraca dokumente i kaze sve u redu ,cinilo mi se da nemas blokade
Bitno rucica gasa je bila stalno okrenuta 2-3mm ,a polozaj zgloba kao da sam je okrenio do kraja
Da smo dosli do tehnickog prvom prilikom bi skinio lulicu sa svjecice .
pa mozda ne skuze.
Bitno je ne predati se!