Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Ode tablica  (Posjeta: 27804 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Dabar

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: SF2
  • MojSetup: DR EVO
  • MojSpuh: Tecnigas Next R
Ode tablica
« : 13 Travanj, 2010, 17:56:14 »
Mirno stojim na semaforu kad pokraj mene staje ćića u plavom,otvara kacigu i gleda skuter. Nakon detaljnog odmjeravanja kaze mi stat ce te sa strane kad se upali zeleno. I ja sta cu pristojno stao,ne isplati mi se nigdje kad on vozi BMW :D Nakon pregleda vozacke i prometne zove bajica nekog na handsfree. Kad je zavrsio spremio vozacku i prometnu kod sebe i kaze pali pilu idemo na tehnicki,niko sretniji od mene :D Na tehnickom odma preko reda upada skuter na valjke,kompjuter pokazuje crvenih 80 di mu je granica jer ne mjeri dalje,i policajac sa smjeskom vadi set šarafcigera i skida tablicu. No to nije sve,nastavljaju detaljan tehnicki pregled di utvrđuju kako: su skinute blokade variomata, razina buke prelazi dozvoljenu, skuter nema retrovizore i blatobrane, tablica na deklu znaci kao da je i nema, zmigavci kriva boja i nepravilno ucvrsceni (ma sta god to znacilo jer zmigavci su narancasti,a ucvrsceni su ljepilom koje je dobijeno uz njih i ne vidi se uopce kako su ucvrsceni) sto znaci da ne vrijedi kako moped nemora imati zmigavce, i tu je kraj popisa koji sam dobio :) Skuter su fino namjestili na bocnu nogaru i poslikali ;) I tu mi policajac daje uplatnice i neku potvrdu za tablicu, i kaze kako cu je dobit nazad tek kad donesem potvrdu s tehnickog kako sam sve vratio na skuter i kad na slikama bude skuter sa original dijelovima :) Jos mi je mudro napomenio kako je znao da sam gljivu stavio da bi dobio na snazi i brzini i da ju skinem :D Na kraju odlazim kuc gurajuci skuter kilometrima jer mi je napomenio kako sam iskljucen iz prometa,i prosao je par puta tocno putem kojim ja mogu doci kuci.

Jel neko imo slicnih iskustava? Sta znaci da je skroz gotovo sa tuningom skutera,jer je nemoguce dobit tablicu dok skuter na slici nije original? Izgleda da su opcije skinit kit i vratit sve na serijalu ili vozit bez tablice pa kud puklo,jedino stavit nesto jace da tu i tamo uspijem pobjec :)

Offline S.F. sf2

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: sf2 lc
  • MojSetup: ne
Odg: Ode tablica
« Odgovori #1 : 13 Travanj, 2010, 18:02:45 »
koje djubre  :angry7:  :angry7: :angry7: zalosno stvarno,zato necu nikad necu stavit gljivu na skut jer bi u zg bio magnet za uplatnice,stock izgled rulz  :headbang:

Offline mario_f15

• Tržnica : (+11)
  • maxi forumaš
  • 2T Power !
  • Mjesto: ...sB...
  • Moj Skuter: ...derbi...
  • Moja Kaciga: ..uvex ps400s..
« Odgovori #2 : 13 Travanj, 2010, 18:08:20 »
vrati izgled motora serijalu

a nezna on sta je u masini

stavi el.blokadu i miran si...

vrati tablicu,zmigavce,retrovizore i sve ostalo

vjerujem da te nebi ni vodio na tehnicki da je to sve bilo uredno... :icon_thumright:

Offline kristijanSR70

• maxi forumaš
  • I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !!
  • Mjesto: NG
  • Moj Skuter: RUNNER VXR 200
  • Moja Kaciga: N61
  • MojSetup: je jedini sisavac prilađođen životu u prirodi, imaju pluća i mogu disati zrak,množe se aktivnošću testisa.
  • MojSpuh: + cijev + 2 šarafa
« Odgovori #3 : 13 Travanj, 2010, 18:12:05 »
dosta ima novih policajaca naših godišta, nisu oni glupi, stariji policajci su dobro naučeni za ovu godinu, nije da pametujem ali bit ce jajo jako gadno ove godine...

neznam meni je bilo bolje platit si vozacki i uzet jači motor da sam miran nego kao u ovom slučaju plaćat kazne, jedno po jedna i nakupit će se.......

nemozes je vise zahebat, sad ti oni krecu u akcije skupljat skutere i tablice dole...

osim svega toga ovo najvise vrijedni za one koji dosta koriste skuter sto krace ili duze relacije....em strahovanja za vanredni tehnički em da naletiš negdi na radar sa recimo 70km/h.......

koliko ti je kazna sve skupa ?

Offline Hrvoje_40

• forumski savjetodavac
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Derbi
  • Moja Kaciga: IXS HX 407 Grafik
« Odgovori #4 : 13 Travanj, 2010, 18:14:00 »
dosta ima novih policajaca naših godišta, nisu oni glupi, stariji policajci su dobro naučeni za ovu godinu, nije da pametujem ali bit ce jajo jako gadno ove godine...

neznam meni je bilo bolje platit si vozacki i uzet jači motor da sam miran nego kao u ovom slučaju plaćat kazne, jedno po jedna i nakupit će se.......

nemozes je vise zahebat, sad ti oni krecu u akcije skupljat skutere i tablice dole...

osim svega toga ovo najvise vrijedni za one koji dosta koriste skuter sto krace ili duze relacije....em strahovanja za vanredni tehnički em da naletiš negdi na radar sa recimo 70km/h.......

ugradi se el. blokada i riješen problem  :icon_thumright:
Možda jesam čelav ali bar nemam problema sa lošom frizurom :)

Offline Dabar

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #5 : 13 Travanj, 2010, 18:17:46 »
Istina,policajac je bio ispod 30 godina i vjerujem da nije glup i da kuzi :) Kazne su 700 za blokadu, 700 za buku, 300 retrovizori i 300 tablica. Nije problem vratit serijski look,ali to podrazumjeva i serijski spuh sto znaci kanta od skutera :)
Elektronsku blokadu mogu stavit,ali opet mi ostaje 700 kn kojih mogu svaki dan dobit zbog buke i 103 kn koliko se placa vanredni tehnicki :)
« Zadnja izmjena: 13 Travanj, 2010, 18:20:18 Dabar »

Offline Hrvoje_40

• forumski savjetodavac
  • forumski skuteraš
« Odgovori #6 : 13 Travanj, 2010, 18:18:39 »
Istina,policajac je bio ispod 30 godina i vjerujem da nije glup i da kuzi :) Kazne su 700 za blokadu, 700 za buku, 300 retrovizori i 300 tablica. Nije problem vratit serijski look,ali to podrazumjeva i serijski spuh sto znaci kanta od skutera :)
uvijek imaš onu varijantu da si kupiš jači skuter ili motor

Offline mario_f15

• maxi forumaš
  • 2T Power !
« Odgovori #7 : 13 Travanj, 2010, 18:18:51 »

pa sad bi svi trebali kupiti vxr-a  :laughing7: :laughing7:

pa necu vozit 70kmh vozim po ograničenju 50kmh i miran sam

sta ti vredi i vxr kad je ograničenje u selu 50kmh isto kad te i s njim snimi radar mozes dobit kaznu  :binkybaby:

nekazem ja sranje jesu te blokda i vanredni tehnicki,stavim elektronsku blokadu i koliko toliko sam miran.. :toothy12:

vozim se dve godine sa skuterom 50ccm,nikad nisam bio na vanrednom tehnickom,al je na motoru sve uredno,tablica retrovizori,zmigavci sve bas sve

isto nemam blokade :)

imam el.blokadu i na neki nacin sam miran ::D
« Zadnja izmjena: 13 Travanj, 2010, 18:24:45 mario_f15 »

Offline kristijanSR70

• maxi forumaš
  • MojSetup: je jedini sisavac prilađođen životu u prirodi, imaju pluća i mogu disati zrak,množe se aktivnošću testisa.
« Odgovori #8 : 13 Travanj, 2010, 18:19:08 »
eh da električna blokada uz to da je skuter ful serijski , od spuha pa na dalje, jer oako ti imas spuh ovo ono nadrkano e vise si sumnjiviji i onda odes i prođes ehnički....tu nesto nestima i tada ti mogu oduzet skuter i rastavit i prekopat i nađu blokadu.......

dosta njih je izučeno već gdje se i prekidači skrivaju

Offline mario_f15

• maxi forumaš
  • 2T Power !
« Odgovori #9 : 13 Travanj, 2010, 18:21:57 »
eh da električna blokada uz to da je skuter ful serijski , od spuha pa na dalje, jer oako ti imas spuh ovo ono nadrkano e vise si sumnjiviji i onda odes i prođes ehnički....tu nesto nestima i tada ti mogu oduzet skuter i rastavit i prekopat i nađu blokadu.......

dosta njih je izučeno već gdje se i prekidači skrivaju

mogu oni rastavljat koliko hoce

jel skuter ide 50 kmh ,ide i sta imaju vise trazit  :dontknow:

samo biti kulturan i ne se uplasit :D

Offline Dabar

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #10 : 13 Travanj, 2010, 18:22:06 »
Izcueni su da,dok sam vozio pokraj njega do tehnickog i stisko zmigavce reko mi je "ne vrijedi ti palit elektronsku blokadu",iako u mom slucaju to uopce nije bila blokada nego stvarno zmigavci :D

Offline kristijanSR70

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 13 Travanj, 2010, 18:24:23 »
@ hrvoje40 -- kuzim ja tebe ali ti mozes otic negde na neku cestu di mislis da nema policije i recimo tamo ograničenje 70km/h i policajac doli negdi sa radarom nevidiš ga i voziš nekih 65 i on te snimi, tad ti je nepotrebno uključit blokadu, najvise mislim na takve situacije...

@mario - ajde molim te vozi 50 cjelim putem, mozes ako ides u trgovinu i nazad, meni je motor za duze duze relacije i nisam reko da kupiš vxr ali bilo sto makar i rox 100...

odkad vozim ajmo tako reć vxr zivci su mi smireni, uzivam u voznji nema straha, tj novčani gubitak, jbse meni ako bi me zaustavili ali treba kaznu platit

Offline Hrvoje_40

• forumski savjetodavac
  • forumski skuteraš
« Odgovori #12 : 13 Travanj, 2010, 18:24:52 »
Izcueni su da,dok sam vozio pokraj njega do tehnickog i stisko zmigavce reko mi je "ne vrijedi ti palit elektronsku blokadu",iako u mom slucaju to uopce nije bila blokada nego stvarno zmigavci :D
ja mislim (mogu provjeriti) da oni nemaju pravo raskopati cijeli skuter

Offline Dabar

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #13 : 13 Travanj, 2010, 18:26:22 »
uvijek imaš onu varijantu da si kupiš jači skuter ili motor

Uvijek sam govorio da jaci motor i nafrizirani skuter nije isto,sarafanje je to sto je zanimljivo :) Skuter je vise bio iz gusta, vozio se mozda jednom tjedno, nije bio glavno prijevozno sredstvo :) Voznja kad su me uhvatili je bila prva ove sezona i to jos probna voznja nakon popravka,znaci samo sam prosao ulicom :D
« Zadnja izmjena: 13 Travanj, 2010, 18:29:07 Dabar »

Offline mario_f15

• maxi forumaš
  • 2T Power !
« Odgovori #14 : 13 Travanj, 2010, 18:26:44 »
@ hrvoje40 -- kuzim ja tebe ali ti mozes otic negde na neku cestu di mislis da nema policije i recimo tamo ograničenje 70km/h i policajac doli negdi sa radarom nevidiš ga i voziš nekih 65 i on te snimi, tad ti je nepotrebno uključit blokadu, najvise mislim na takve situacije...

@mario - ajde molim te vozi 50 cjelim putem, mozes ako ides u trgovinu i nazad, meni je motor za duze duze relacije i nisam reko da kupiš vxr ali bilo sto makar i rox 100...

odkad vozim ajmo tako reć vxr zivci su mi smireni, uzivam u voznji nema straha, tj novčani gubitak, jbse meni ako bi me zaustavili ali treba kaznu platit

vozim 50kmh stalno

i 50 kubika i nije za duze relacije,to je samo za grada i ok

ako nas ide u grupi povezem malo brze i opet dobro :toothy11:

nikad nisam presao ograničenje ,ama bas nikad

i nisam uzeo motor da se trkam s nekim,vec da mogu obavit ono sto trebam i kuca.  :toothy12:
« Zadnja izmjena: 13 Travanj, 2010, 18:37:54 mario_f15 »

Offline kristijanSR70

• maxi forumaš
« Odgovori #15 : 13 Travanj, 2010, 18:27:06 »
joj mario kako nekuzis meh blokada je blokada koju nemoš svaki čas metnit i skinut ili jedno ili drugo i ona je legalna, ako ju skines najebes...

a el blokada ti je nelegalna bas zboog toga sta ju pališ po želji tj imaš ili nemaš...

i da mario dovezi motor do mog bratića, nađe ti bokadu u tren oka,,,,nekad je to bilo ok, danas vise nije

Offline kristijanSR70

• maxi forumaš
« Odgovori #16 : 13 Travanj, 2010, 18:28:45 »
ima ti pravo raskopat motor i ne sastavit ga nazad pomoću naloga.....

Offline mario_f15

• maxi forumaš
  • 2T Power !
« Odgovori #17 : 13 Travanj, 2010, 18:28:55 »

kad bi ovako razmisljao onda bi se trebao bojat svega...  :toothy3:

pa znas i ti gdje je ...  :laughing7: :laughing7: :laughing7:

nekazem ja,sranje jesu blokade i tehnički....al jos se uvijek moze provuć  :icon_thumright:

ima ti pravo raskopat motor i ne sastavit ga nazad pomoću naloga.....

kakog mu ja dadnem takog mi on mora vrati,budi siguran...

to je moje vlasništvo :D

a ja cu dobit određenu kaznu sto sam kriv...

a on skuter mora vratit uredan :)
« Zadnja izmjena: 13 Travanj, 2010, 18:31:02 mario_f15 »

Offline Hrvoje_40

• forumski savjetodavac
  • forumski skuteraš
« Odgovori #18 : 13 Travanj, 2010, 18:29:20 »
joj mario kako nekuzis meh blokada je blokada koju nemoš svaki čas metnit i skinut ili jedno ili drugo i ona je legalna, ako ju skines najebes...

a el blokada ti je nelegalna bas zboog toga sta ju pališ po želji tj imaš ili nemaš...

i da mario dovezi motor do mog bratića, nađe ti bokadu u tren oka,,,,nekad je to bilo ok, danas vise nije
najbolja varijanta je ako imaš poznatog policajca

Offline kristijanSR70

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 13 Travanj, 2010, 18:39:25 »
on ti s nalogom dođe odveze skuter, i onda ga u policiji oni rastave i nađe ju...
prošle godine u novoj gradiški su skuteri padali kao kruske sa stabla na tehničkom, ja sam imo srecu kad su doterli skutere na vanredni jer sam bio u stanici na tehničkom pa su vjerovatno mislili da idem regat skut i da imam blokadu....pa crijeva mi se preokrenula.....kad popušiš kaznu drugčije ces razmisljat, nije više kao prije kad policija nije imala pojma sta je kit a sta variomat, ima još onih zaostalih ali gledaj okolo malo ima puno mladih nečeš ih zajeb....

pa ajd stavi se u ulogu policajca stojiš kraj ceste i ide skuter, tabla na deklu, spuh, dreči ko konj a nejde i misliš da će te preveslat da ces ispast glup.....

točno znam i ponavljam bilo je davno 2001 ili 2002 god tako nekako kad se neko zaljepio skuterom sa 110km/h pa nakon toga još dvojica trojica i eto odtad počinju sranja na dalje a sad je 2010god,

ides skuterom i vozis se jedno oko ti je napred a drugo u retrovizoru gleda.....di je murja jel je jel nije oce zaustavit jel neće oću dobot kaznu ili ne...

bolje je ipak dat 3000kn za kategoriju za jači motor nego davat pare u drzavni proračun....narvno nismo svi u mogucnosti uvjek....