Kupuj preko foruma !! Kupuj povoljno preko webshopa KLIKNI ME
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Mjeri se na onim okretajima na kojima je napisano na oznaci na skuteru ili u katalozima od stanica tehnickog pregleda. To je najcesce na pola okretaja gdje je maksimalna snaga motora. Barem je za motore tako. Meni pise na plocici na motoru 96db @ 5250okr (najveca snaga je na 10500 okr)
a daju službeni podatak o okretajima gdje je sve oki...zašto bi na kawasakiju koji ima 100 ks i vrti se normalno do 10000okr (na 5000 se voziš ko penzić doslovno) pisali razinu buke na 5600 ok službeno 96 db?zato što na 6000 ima 103 db i onda spuh nebi mogao na homologaciju...eto ti zakona..
da ali eto katalog kaze @5000rpm (primjer)kako on zna na koliko gasa meni motor ima 5000rpm ?
taj zakon je po meni ziva sprdnja, prvo ne moze mi pogodit okretaje, drugo ne znam kako ga misle drzat u zraku i nabit gas jer sam maknuo rukohvate za suvozaca pa nek ga lovi za plastike i nek ga ogrebe(nek im poleti nitko sretniji od mene kad ih tuzim).samo me zanima kolko mi je glasan sa gljivom motor.
jbt taj zakon...mogli su onda bar stavit zakon da se navecer poslje 10-11h nesmije vozit preko 100db...
Istina. Umjesto da hvataju kriminalce oni se zeđebavaju s nama...