Braćo minarellijevci!!
Imam sretnu vijest za vas koja će vam konačno riješiti jade po pitanju rupe u ubrzanju koja je gotovo neizbježna zbog čudnog pravca širenja pomične polutke, a da pritom ne potrošite stotine kuna na Malossi Torque ili ne-daj-Bože tisuće kuna za kompletan malossi overrange
To nešto se zove Morini polutke
Znači
ne radi se o polutkama sa Morini DiTecha jer su one prevelike i ne stanu u minarelli blokove, nego o onim starijim Morini mašinama tipa Italjet Formula i slični, te većina TGB motora (R50X i slični)
Imam jedne upravo kod sebe na testiranju i odlično se ponašaju već sa bijelim centralnim federom i to na serijskom spuhu i TOP variomatu
Preporuka je žuti feder, ali vlasnik istih na minarelliju koristi crveni feder i kaže da mu je tako najbolje. Neću u to ulaziti budući da sam veliki zagovaratelj čim mekšeg centralnog
Doduše, serijski feder je premekan, ali bijeli Malossi je taman
Oscilacija okretaja je tolko mala i kratkotrajna da nemogu ni pričati o ikakvoj oscilaciji, probao sam izmučiti remen da se rastegne (i uspio
) i motor se potpuno isto ponaša osim što se sveukupni okretaji smanjuju za 500 okretaja što je logično za očekivati budući da se remen rastegnuo, ali nema opet nikakvih oscilacija. Odziv na gas je u svim segmentima isti, znači nema da na nekoj brzini sporije navuče okretaje, a negdje brže.
Sve je isto
I još nešto VAŽNO!!!! Vidio sam da neka zvona imaju manji onaj unutarnji "distancer" od ležaja u polutkama (npr. ono Stage6 zvono sa nazubljenim hlađenjem) pa bi se moglo desiti da zvono struže po kuplungu što bi uzrokovalo katastrofalne posljedice
Ali zato jedna do dvije šajbice čine čuda
Navalite dok ih ima
P.S. nek me netko ispravi ako postoji više vrsta morini polutki među ovima koje sam spomenuo jer ove koje imam imaju linearan kut širenja
P.P.S. sad je dosadno vozit motor kad nema oscilacija, ko pijađo je
Srećom pa moram vratit polutke danas