Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Ugradanja agregata  (Posjeta: 4981 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
Ugradanja agregata
« : 20 Kolovoz, 2006, 11:42:52 »
Neznam je li tko probao ugraditi na skuter od 50 ccm agregat od nekog drugog skutera iste kubikaze?
Te ima li nekih agregata da pasu na vise modela i marki skutera?

(Stavljanje drugog agregata me cisto zanima radi dijelova)
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!

Offline Doomsday

• Doomsday
  • Doomsday
  • maxi forumaš
  • Doomsday
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Doomsday
  • Moj Skuter: Doomsday
  • Moja Kaciga: Doomsday
  • MojSetup: Doomsday
  • MojSpuh: Doomsday
Odg: Ugradanja agregata
« Odgovori #1 : 20 Kolovoz, 2006, 11:48:12 »
Sve se meni čini kako si se zaletija i kupija nešto šta te puno sad zajebaje... U lipu si kašetu brokava upa...  :laughing7:

Ma neznan šta ja tebi to govorin ka da san ja nešto bolji, i ja san kupija kineza, novoga, i ko zna, možda se za koji dan raspadne ispod mene...  :toothy3:

P.S. sorry modovi i admini na OT, nisan se moga suzdržat...  :binkybaby:
PERONOSPORA AD OPEL ASTRA... :zubo:

:laughing7:

Offline marconi

• forumski pješak
  • *
  • Moj Skuter: SF2
« Odgovori #2 : 20 Kolovoz, 2006, 12:06:05 »
Neznam je li tko probao ugraditi na skuter od 50 ccm agregat od nekog drugog skutera iste kubikaze?
Te ima li nekih agregata da pasu na vise modela i marki skutera?

(Stavljanje drugog agregata me cisto zanima radi dijelova)

naravno da se može kemijat s mašinama,al obično se stavlja na runnera i nrg-a 50 mašina od sp180..ostalo teško da se može...ustvari može se,al onda skut izgleda ko da je iz mad maxa izaša..

i rijetko ko stavlja drugu mašinu iste kubikaže,jer ako se već kreneš zajebavat s tim cilj ti je i da povećaš perfomanse motora...

Offline Mr J

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #3 : 20 Kolovoz, 2006, 12:26:56 »

naravno da se može kemijat s mašinama,al obično se stavlja na runnera i nrg-a 50 mašina od sp180..ostalo teško da se može...ustvari može se,al onda skut izgleda ko da je iz mad maxa izaša..
i rijetko ko stavlja drugu mašinu iste kubikaže,jer ako se već kreneš zajebavat s tim cilj ti je i da povećaš perfomanse motora...
[/quote]
Kao sto sam rekao, treba mi radi dijelova... Kupio sam Italjet formulu 50 L.C. i za sada je sve super, skuter je stajao u garazi, masina je super, sve je 5 za sada! Ali sam se raspitivao za dijelove i servis tog skutera te su mi rekli da ta firma vise ne postoji i da nema dijelova za njega, to je franco morini masina i neznam koji bi mi dijelovi odgovarali ako mi nesto ode...
Pa bih jednom kada ode stavio neku masinu za koju cu imati osigurane dijelove...
Performanse su mi i ovako dovoljne, ne treba mi nista ni brze ni startnije...
(sve je serijala, po satu potegne 90km/h a sa 2 osobe na njemu cca. 200kg ide isto samo mrvicu slabije ubrzava)

Offline Mr J

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #4 : 20 Kolovoz, 2006, 12:28:45 »
Sve se meni čini kako si se zaletija i kupija nešto šta te puno sad zajebaje... U lipu si kašetu brokava upa...  :laughing7:

Ma neznan šta ja tebi to govorin ka da san ja nešto bolji, i ja san kupija kineza, novoga, i ko zna, možda se za koji dan raspadne ispod mene...  :toothy3:

Ma nije... kupio sam nesto za sto ne mogu naci dijelove :-)

Offline oxio

• forumski biciklist
    • Rendic | Design
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: Beverly 200
« Odgovori #5 : 21 Kolovoz, 2006, 12:57:51 »

Ma nije... kupio sam nesto za sto ne mogu naci dijelove :-)

Možeš nać djelove jel koliko znam to je minareli mašina koja se ugrađuje u masu drugih skutera. Eto na mom FireFox-u je minareli aeroxica ima minareli... Zato bez brige djelova za mašinu ima a ostalo se da krpat ;)

Offline Mr J

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #6 : 21 Kolovoz, 2006, 22:44:23 »
Možeš nać djelove jel koliko znam to je minareli mašina koja se ugrađuje u masu drugih skutera. Eto na mom FireFox-u je minareli aeroxica ima minareli... Zato bez brige djelova za mašinu ima a ostalo se da krpat ;)
Iskreno, novi sam u tome i na poklopcu pise Franco Morini Moto.
Ja sam isao okolo po servisima i oni meni govore kako trebaju orginal dijelovi a toga vise nema...  :dontknow:
Onda na netu googlam i ljudi pisu kako je ta masina slicna suzukiju i da svi dijelovi odgovaraju... :o
Bio sam se prepao sto sada ako mi nesto nedaj Boze ode onda imam "invalida" u garazi... :sad3: :sad3: :sad3:
Pa sam googlao po cijele dane i nasao neke kataloge malossi opreme i slicnih te vidio da vecina tih dijelova odgovara na vise skutera (sto znaci da nisu neke velike razlike u masinama)  :toothy10:

Trebam informaciju za neki "normalni" ducan sa "normalnim" prodavacem u Zagrebu koji me nece "vozati ko malog cucka" okolo nego reci to ti je to i to ti odgovara, toliko para, itd... te da sam onda miran.
Bio sam u Symu u Heinzelovoj i tamo su stvarno srdacni i dobri mada i nemaju bas neko znanje ali su ljudi, dok su me ovi u piaggiu bahato odj..., na Ravnicama iza teniskih terena lik mi isto kaze da moraju biti orginal dijelovi te da ne zna di ih ima, zovem tzv. zastupnike Italjeta, kazu da ta firma vise ne postoji, da nema servisa za njih i nema dijelova... Htio sam u zemlju propast kada sam to cuo...

Ili sto drugo da radim, kada nesto ode uzmem dio i od ducana do ducana da vidim odgovaraju li mi dimenzije???  :dontknow:

Eto, sorry na ovako dugom postu ali su me stvarno izvozali, presao sam neki dan preko 150km po gradu zbog releja za anlaser, da bih na kraju stavio od maglenki koji sam imao doma i kako bi sve bilo sasvim normalno... Ne znam jesu li ti prodavaci toliko nekvalificirani ili je to nesto trece jer je njima u cilju da se dio kupi kod njih...  :dontknow:  ???

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #7 : 21 Kolovoz, 2006, 23:33:41 »
ma ne zele pomoc. naravno da znaju.  :sad3:
u svim tim servisima piaggio i ostali talijani, cim cuju za neku drugu marku, odma te gledaju ko manje vrijednog i odjeb.
a u stvari ti je to cista lova i inat u igri, da si dosao s piaggiom, bilo bi "e ti si nas, za tebe sve imamo, sad cemo te oderat"

i ja sam bio u SYMu, tocno, super ljudi ali znanje o tome sto prodaju..  :laughing7: ja ne znam puno, al kad sam vidio njih....  :happy3:  :laughing9:

Offline Mr J

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #8 : 22 Kolovoz, 2006, 00:02:00 »
ma ne zele pomoc. naravno da znaju.  :sad3:
u svim tim servisima piaggio i ostali talijani, cim cuju za neku drugu marku, odma te gledaju ko manje vrijednog i odjeb.
a u stvari ti je to cista lova i inat u igri, da si dosao s piaggiom, bilo bi "e ti si nas, za tebe sve imamo, sad cemo te oderat"

i ja sam bio u SYMu, tocno, super ljudi ali znanje o tome sto prodaju..  :laughing7: ja ne znam puno, al kad sam vidio njih....  :happy3:  :laughing9:

Ma ne znam, sve mi je to preglupo...

Sto se Symovaca tice relativno su mi blizu i mislim kod njih uzimati sve sto mi odgovara (kako ljubaznost prodavaca utjece na kupce  :happy8:) ali na forumu sam vidio i jedan ducan u sesvetama (sto mi je jos blize) pa cu i tamo skociti i vidjeti kakvi su ljudi i ako mi budu dijelovi odgovarali budem i tamo kombinirao ali u piaggio vise ne ulazim!!!

Evo, apeliram na neki post tko je vise upucen u skutere i njihove agregate da napise koji modeli i koji proizvodjaci imaju iste ili slicne agregate te njihove dijelove koji se mogu medjusobno kombinirati...

Offline oxio

• forumski biciklist
    • Rendic | Design
« Odgovori #9 : 22 Kolovoz, 2006, 08:58:49 »
E da morini mašina ma to ti isto nije problem pa imaš djelova za to u svakoj trafici  :icon_biggrin:

Gle obićno većina skutera ima minarelli ili morini mašinu znači nemaš problema za djelove samo ne pitaš dio za italjet nego za morini mašinu ili neki drugi skuter sa morini mašinom.

Offline Mr J

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #10 : 26 Kolovoz, 2006, 16:54:36 »
E da morini mašina ma to ti isto nije problem pa imaš djelova za to u svakoj trafici  :icon_biggrin:

Pricao sam sa frendom koji nije mogao naci klip i cilindar za njega...  :toothy10:

Naravno, mozes rijesiti da stavis kit 70ccm ali ovako da bude serijala nista...  :'(

Offline oxio

• forumski biciklist
    • Rendic | Design
« Odgovori #11 : 27 Kolovoz, 2006, 15:30:36 »

Pricao sam sa frendom koji nije mogao naci klip i cilindar za njega...  :toothy10:

Naravno, mozes rijesiti da stavis kit 70ccm ali ovako da bude serijala nista...  :'(

Imaš ti i kit od 50 ccm za njega ;)

Offline Waynder

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • Ma joj...
    • StuntBase
  • Mjesto: WL
  • Moj Skuter: SR 172 Stunt, Derbi GP1 172 Stunt, KTM SD
« Odgovori #12 : 16 Rujan, 2006, 08:12:41 »
ne znam u čemu je problem...

i minareli i morini  djelova ko pljeve okolo...

daj popis šta ti treba bilo tuning bilo serijski i dobiš unutar 3-4 dana na vrata