Osobno mi je ovo sa 24 godine jako glupo...trebali su stavit npr. 4 godine iskustva i onda ako se položi sa 18 do 22 godine ne može se vozit preko 100ks.Isto tako ako netko hoće polagati sa 30 godina,do 34. godine mora vozit auto ispod 100ks,jer ovo jednostavno nema smisla.Važno je iskustvo,a ne dob.Bio je tako davnije slučaj baš ovdje u Gospiću gdje su jednom liku za 18. rodjedan roditelji kupili Porschea.Za tjedan dana se stukao.S njom je bilo dvoje ljudi.Jedan je ostao invalid,a prijateljica je umrla.On je imao samo nekolike ogrebotine.I zato podrzavam da se ne može početniku "bogatašiću" dat auto od 300ks,al ako netko stekne iskustvo,zašto ne.
Npr. susjeda moja ima preko 24 godine i ima muža i troje djece.Sad je nju zainteresirala voznja i uči se kod kuće na starom Yugiću.Ako položi može kupit auto od 600ks i vozit normalno.A netko tko legalno od 16. godine vozi motorna vozila(a1),nemože do 24. godine(to je znači 8 godina iskustva upravljanja motorinim vozilom) vozit auto preko 100ks...
Isto tako,ovaj zakon jako loše utječe na mlade koji npr. rade u nekoj firmi gdje moraju kombi vozit.A malo koji kombi ima ispod 100ks,što onda s njima,dobiju otkaz? Također je ista stvar s mladim policajcima,on nemože vozit one škode,al ja sam se osobno više puta uvjerio da policjaci mladji od 24 godine voze službene škode s preko 100ks.
Jednostavno je zakon pun nelogičnosti,i idu mi više na ku*ac s tim promjenama,nek se gone u 3PM