Uletila neka kombinacija pa sam se malo obnovio za slijedecu sezonu (a i ove se nisam puno vozio zbog loseg vremena pa se i ustedilo na benzinu, gumama i sl).
evo c/p sa drugog foruma da ne pisem ponovo.....
Nova jakna danas kupljena (i ledjni protektor).
Plan je bio Racing D1, model za 2015 koja je odlicna, a ne preskupa i dosla u HR prije 2-3 dana.
Imao sam prilike isprobat vise Dainese jakni (u zagradama brojevi velicina koje sam probao): moje mjere su (na golo) 106cm opseg prsa i 99-100cm struk (jebiga, volim pivo :Z23 )
Racing C2 (52,54)
Racing D1 (52,54)
Avro (54)
Super speed (54)
Sve se savrseno slazu sa Dainese SF pelle hlacama iako su hlace broj 56 - svi cifovi su iste duljine izgleda
Sve ove broja 52 su mi premale - trenutno zaustavljanje cirkulacije od pazuha cijelim rukama (a nemam jake ruke), zuljanje ispod pazuha, prekratke jer sam visok, ali zapravo dobre u prsima - jedino u prsima dobre (full uz prsa jer su zapravo mrvicu tu premale, a to je dobro da je ful napeto)
Sve u broju 54 osim Super Speed su mi malo prevelike. Niti back protector to ne rjesava. Vecina bi kupila takve, ali htio sam ili neku koja mi stvarno odgovara, ili odustat od kupnje.
I onda za kraj ostavim model Super Speed (top model, ali nazalost najskuplju, koja mi je bila tiha patnja, ali nkad se nisam htio odvojit od toliko novaca samo za jaknu - 4793kn redovna cijena, na popustu trenutno 4313kn - ne, nisam toliko platio
). Broj 54 po fellingu negdje pola broja manja od ostalih 54 (mozda ne pola broja, ali recimo 1/3 broja). Zbog grbe ocito, a i jer je bas race kroj. Sa protektorom na kratke rukave taman.
Da su mi prsa opseg 107-108cm, a ne 106cm, to bi bila jakna ko radjena za mene.
Jakna je od najbolje Dainese koze (D-Skin) i stvarno odaje dojam kvalitetniji od drugih jakni iaku su sve koje sam isprobao vrlo, vrlo kvalitetne - nemam ni najmanju zamjerku na njih po tom pitanju.
Inace, ako nekog zanimaju velicine Dainese jakni, mogu rec da su mjere koje izmjeritee i usporedite sa size chartom na netu odgovarajuce i moze im se vjerovati. Veca od mjere koju izmjerite vam 100% ne treba (osim ako nemate cudno jake ruke ili oooogroman trbuh), a ako ste mjerom na donjoj granici broja, mozda se uspijete utegnut i u broj manju jaknu.
Evo malo slika sad fotkanih (kad sam doso doma). Zadnja je nikakva i morao sam jako posvjetlit u photoshopu, al tako stoji na meni bez protektora na ledjima i na majcu kratkih rukava. Kad stojim uspravno, steze u prsima i ramenima - tjera na vozacki polozaj - znaci da je velicina vrlo blizu idealne, da je mrvicu manja (do 1/4 broja) u prsima, bila bi savrsena, ali i ovako je zapravo vrlo OK.