Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: ligamenti koljena??  (Posjeta: 16684 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline R@kija

• Tržnica : (+23)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
ligamenti koljena??
« : 21 Siječanj, 2010, 17:32:20 »
jucer sam doso iz teretane i sjdnem malo doma i nakon pol sata sat se dignem i bokte nemogu hodat noga(kod koljena) boli i ruka(lakat)..oboje na ljevoj strani..

mozda sam se preforsiro tam neam pojma al tam mi nis nije bilo tek kad sam doma doso..i nis odvucem se do kreveta i danas se probudim dis ic radit nemogu se dignut bokte..cijeli dan pijem tablete mazem masiram nista..nema poboljsanja..jel ce to stvarno trajat 6 tjedana kak se prica da prođe..brijem da je nemoguce!?

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: ligamenti koljena??
« Odgovori #1 : 21 Siječanj, 2010, 17:35:03 »
Obicno kad ga istegnes osjetis vrlo jaku bol, a kad popuca nevjerojatnu bol. Nakon toga treba pazit da se ne opterecuje i sporo zacjeljuje. Mjesec dva sigurno.

Ti mozda imas upalu misica, a to prolazi u roku par dana i lijeci se andolima.

btw, sjeban ligament ne boli ako nije opterecen tako da bi trebao prepoznati o cemu se radi.

Offline R@kija

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 21 Siječanj, 2010, 17:39:20 »
a nezz nikad me tak nes nije čopilo..

ak je mišič fala dragom bogu...

tak je nije jaka bol..

necu ni mislit kakva je bol kad pukne,niti ju ikom zelim..

uhh onda je stvar u mišiču...

jucer sam se malo preforsiro u teretani i evo ga...jesam budala...nadam se da ce prestat do sutra navecer da mogu na nogomet hh

Offline seba

• Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • Banned!
  • Mjesto: Vrbovsko
  • Moj Skuter: sr 150
  • Moja Kaciga: ktm
  • MojSpuh: sp 180
« Odgovori #3 : 21 Siječanj, 2010, 17:44:05 »
ja sam bio sje*o križni ligament u koljenu i dosta to boli i noga kod koljena mi je jako otekla i ne mozes uopce hodat od boli
ovo ti je od teretane,proc ce kroz dan-dva,tako sam se i ja preforsiro kad sam prvi puta isao

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #4 : 21 Siječanj, 2010, 17:45:43 »
Onda valjda samo imas upalu misica. Ali ako te boli samo na jednoj nozi i na jednom mjestu, vrlo lako da je malo ligament dobio. Ako je tako, cuvaj ga od opterecenja da ne obnovis ozlijedu i proci ce samo od sebe za mjesec dva

Offline Bruno1990

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Moj Skuter: SP
  • Moja Kaciga: KBC replica
« Odgovori #5 : 21 Siječanj, 2010, 17:50:20 »
ligament da ti otiđe omdah longeta i te p*** mate***, upalili su ti se mišići, znam te dugo nisi igral nogomet ni treniral, a kamoli teretanu

mex preforsiral si...to mora ici postepeno

:icon_thumright:
Frajer pere zube petardama ...

Offline Laki

• Tržnica : (+25)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: SR186 Lc ....
  • Moja Kaciga: Arai Chaser
« Odgovori #6 : 21 Siječanj, 2010, 17:51:39 »
meni su se istegli i malo napukli lateralni ligamenti koljena, na utakmici, znaci tijelo jos bilo vruce, nije mi bilo nista dok nisam napravio 10m, onda me pocelo sve vise i vise stezat. Kad sam izaso iz igre i koljeno se pocelo hladit bolovi su postali sve jaci i jaci, vise nisam mogo stat na nogu: Iso na magnetsku rezonaciju,rekli istegnuce, blago napuknuce, tek nakon 5mjeseci sam mogao trcat

Offline R@kija

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 21 Siječanj, 2010, 17:53:12 »
a nezz ni sam..ne boli em dok mirujem nis..nije me boljelo u teretani,

boli em kad ocu ispruzit nogu a nemogu..mogu al moram full polako..tak i ruka..nezz jel moguce sjebat ligamente na ruki i nozi istovremeno..mogu ja sve radit sam kad ocu naglo nes zaboli..neam pojma vidjet cu ak nebu proslo prek vikenda ic cu kod doktora !

ligament da ti otiđe omdah longeta i te p*** mate***, upalili su ti se mišići, znam te dugo nisi igral nogomet ni treniral, a kamoli teretanu

mex preforsiral si...to mora ici postepeno

:icon_thumright:

da ovo je isto..dobro zna da nisam nis dugo radio..dosta dugo...

meni su se istegli i malo napukli lateralni ligamenti koljena, na utakmici, znaci tijelo jos bilo vruce, nije mi bilo nista dok nisam napravio 10m, onda me pocelo sve vise i vise stezat. Kad sam izaso iz igre i koljeno se pocelo hladit bolovi su postali sve jaci i jaci, vise nisam mogo stat na nogu: Iso na magnetsku rezonaciju,rekli istegnuce, blago napuknuce, tek nakon 5mjeseci sam mogao trcat

mene nije boljelo tamo..niti naoteklo niti me boljelo sve vise i vise

valjda su misici bokte

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #8 : 21 Siječanj, 2010, 17:55:43 »
ja sam imao longetu 3 mjeseca, skinuo je i isao lagano loptu dodati, samo sto sam je pipnuo tako me jako zivac pukao da sam umalo vristao... zeznuto je to kada ligamenti pucaju....
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline Giz

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Kotrljam se...
    • GT Računala
  • Mjesto: Zaprešić
« Odgovori #9 : 21 Siječanj, 2010, 18:42:03 »
jucer sam doso iz teretane i sjdnem malo doma i nakon pol sata sat se dignem i bokte nemogu hodat noga(kod koljena) boli i ruka(lakat)..oboje na ljevoj strani..

mozda sam se preforsiro tam neam pojma al tam mi nis nije bilo tek kad sam doma doso..i nis odvucem se do kreveta i danas se probudim dis ic radit nemogu se dignut bokte..cijeli dan pijem tablete mazem masiram nista..nema poboljsanja..jel ce to stvarno trajat 6 tjedana kak se prica da prođe..brijem da je nemoguce!?

Andoli,andoli,andoli pa malo antioksidanta pa opet andoli.
Ujutro za pokretanje pomaže vruča kada i andoli.

To se zove muskulfiber i svaka čast. Pošteno si se ti onda naradio.  :laughing7:
Nisu se svi rodili savrseni, neki nemaju sluha, neki se rode invalidi, neki slovenci.

Dežurni forumski Gargamel. :D
 Dobriša Cesarić u recesiji... "Gle malu plaću poslije kiše, platiš račune i nema je više"

Offline Mislav46

• Tržnica : (+3)
  • forumski skuteraš
  • 2t u srcu/4t u garazi
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: aprilia sr 50 ditech /gilera runner vx 180 /stalker for stunt
  • Moja Kaciga: hjc hx-246
  • MojSetup: 180 alu
  • MojSpuh: china
« Odgovori #10 : 21 Siječanj, 2010, 19:17:19 »
razradio sam cijeli plan dvojica na mjesalicu, jedan kolica, drugi kante nosi gore, treci pravi lad ostalima, ostali lopataju.......dizete meni vilu na moru....garantiram dobru definiciju, extremnu snagu te povecanje mase....sve za 0kn...interesirani na pm :toothy12:

Menikusi kao svojevrsni kontrolori trenja između kostiju u koljenu donose manje fatalne ozljede, iako bolne i neugodne, a često su posljedica ozljede ligamenata koljena. Predstavljaju dio koljena koji se najčešće ozljeđuje. Nalaze se sa vanjske i unutarnje strane svakog koljena. Ozljede najčešće nastupaju pri jakom i naglom zavrtanju koljena.Vrlo često prati ozljede prednjeg križnog ili medijalnog ligamenta  koljena. Često se sa puknutim ili oštećenim meniskusom osoba može čak i normalno kretati ali  vec nekoliko dana nakon ozljede može doći do ukrućivanja i oteklina, nakupljanje tekućine i naravno boli. Kad posjetite doktora, on će vas vjerojatno uputiti na RTG snimanje ili MR....Lakse ozljede lijece se mirovanjem, hladnim oblozima, analgeticima...no kod tezih slucajeva bit će potrebna operacija, imobilizacija i nakon toga neizbježna rehabilitacija...Ozljede koljena kreću se od najjednostavnijih uganuća koljena, preko istegnuća pa sve do ozljeda važnijih dijelova koljena kao što su meniskusi ili ligamenti.
...pretpostavljam da si samo istegnuo, zanima me dali ti je nateklo koljeno, dali je toplo kada dotaknes ili se crveni...dali mozes napraviti potpunu amplitudu pokreta (ispraviti nogu), mozes li stati na nogu, dali ti kleca noga.....

Offline R@kija

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 21 Siječanj, 2010, 19:25:10 »

...pretpostavljam da si samo istegnuo, zanima me dali ti je nateklo koljeno, dali je toplo kada dotaknes ili se crveni...dali mozes napraviti potpunu amplitudu pokreta (ispraviti nogu), mozes li stati na nogu, dali ti kleca noga.....

nije mi nateklo,toplo mi je kod mišiča,ne crveni se,skroz ispravit nemogu..mogu al moram poalko al nije skroz ispravljeno ono 100% oko 90%

nista ne kleca mogu stat na nju!

Offline Mislav46

• forumski skuteraš
  • 2t u srcu/4t u garazi
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #12 : 21 Siječanj, 2010, 19:52:44 »
ako nije oteceno, ne crveni se i nije toplo, znaci da nema nikakvog izljeva unutra sto je dobar znak, znaci da nije nista puklo....99% istegnuo si, morat ces mirovat, drzi nogu ispruzenu, ni slucajno spavat sa savijenom nogom....nemogu ti tocno potvrditi o cemu se radi, najbolje da odes kod doktora pa nek on pogleda, vjerojatno ce te poslat na snimanje....

Offline vanjossi

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • 2T 098 593 105
  • Mjesto: Pula
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP 180
  • Moja Kaciga: airoh
« Odgovori #13 : 21 Siječanj, 2010, 20:12:12 »
napravi 10 cucnjeva i 10 sklekova bit ces kao nov! kad istegnes ligament  to osjetis odmah a ne kad dodes doma.
Cuje se ovako "tok tok tok tok toktok tok tok tok toktok tok tok tok",naravno,ako je auspuh sa katalizatorom,ako je bez katalizatora onda se cuje "tak tak tak taktak tak tak

Offline Mislav46

• forumski skuteraš
  • 2t u srcu/4t u garazi
« Odgovori #14 : 21 Siječanj, 2010, 20:31:02 »
napravi 10 cucnjeva i 10 sklekova bit ces kao nov! kad istegnes ligament  to osjetis odmah a ne kad dodes doma.

ajd ak napravi 10 cucnjeva, ima pivu od mene.....znam sta pricam, struka o kojoj slusam svaki dan....osjeti ali pravu bol osjetis tek kad se ohladis...ljudi sa puknutim meniskom znaju hodat ici na posao, pa na kraju naprave toliko stete da im je oprecija neizbjezna....U ranoj fazi, neposredno nakon ozljede, prevladavaju vrlo jaka bolnost, otok (edem) koljena, redukcija gibljivosti zgloba i nemogućnost hoda (hod na podlakatnim štakama).....ti nemas ovakvih problema stoga nemoras brinuti....uzmi casu jogurta, napuni vodom, ostavi da se zaledi pa malim kruznim pokretima mozes si primjeniti krioterapiju, kada osjetis da je utrnilo mozes prestati...

Offline vanjossi

• maxi forumaš
  • 2T 098 593 105
« Odgovori #15 : 21 Siječanj, 2010, 20:37:36 »
ma niije mu nista, jesi me prepao s strucnim izrazima! nek kaze koje je vjezbe radio u teretani...
Cuje se ovako "tok tok tok tok toktok tok tok tok toktok tok tok tok",naravno,ako je auspuh sa katalizatorom,ako je bez katalizatora onda se cuje "tak tak tak taktak tak tak

Offline Mislav46

• forumski skuteraš
  • 2t u srcu/4t u garazi
« Odgovori #16 : 21 Siječanj, 2010, 20:40:56 »
ma niije mu nista, jesi me prepao s strucnim izrazima! nek kaze koje je vjezbe radio u teretani...

sad ce njemu cika doktor reci :kuler:

Offline vanjossi

• maxi forumaš
  • 2T 098 593 105
« Odgovori #17 : 21 Siječanj, 2010, 21:25:47 »
sad ce njemu cika doktor reci :kuler:
dobro je, sjedi 5  :toothy11:

Offline R@kija

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 21 Siječanj, 2010, 21:55:01 »
e doktori...nije naoteceno nista..sad je malo bolje al ne previse..drapam andole...

e teretani imo sam jucer po programu i zadnja vjezba zavrsim sve 5 i reko idem na bajs se profurat 15minuta i neka treba mi uleti reko kaj se treses i vozi ona ja kaj cu idem malo onaj down pull 510 sprava mislim sjedis i vuces prema sebi  špagu sa utegima..stavim ja gazda na 30-40kg i op op  3x po 15 komada sa 1m odmora medu svakim..i ode ona ja profuram popricam sa instruktorom malo i doma ja i frendica i doma sjeo pred komp pol sata-sat i dignem se opa di ce bokte..reko sam sebi kaj se treses,i odvukos e nekak do kreveta šepajuč ko debilček neki i ...

Offline wonderkid

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Spol: Ženski
  • Moja Kaciga: !
« Odgovori #19 : 21 Siječanj, 2010, 22:31:00 »
de rakija kaj se forsas,nije to za tebe  ;D ;D odi samnom u terentanu,jucer bio 2 sata i od toga sat i pol igrao stolni nogomet  ;D ;D