Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Produženje vozačke -> sjeban zakon >:/  (Posjeta: 3558 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
Produženje vozačke -> sjeban zakon >:/
« : 10 Siječanj, 2010, 21:47:21 »
E ovako, došlo i mojoj karijeri kraj :D
Nakon dvije godine probnog roka ističe mi vozačka, ALI (jebeni ali  :sad1: )

po zakonu po kojem sam ja položio bilo je da nakon dve godine više nisi mladi vozač, no stigao je novi zakon koji govori da si mladi vozač do 24. godine  :dontknow:

e sad, sutra kad ja odnesem vozačku u mup šta će oni meni napravit? produžit ju i bit ću stari vozač iloi će ju produžit do 24. godine pa ću gulit po zakonu za mlade vozače...
imam B,C1 od ovih važnijih kategorija i za vozačku sam platio masno i sad me jebu za moje pare  :binkybaby:
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
Odg: Produženje vozačke -> sjeban zakon >:/
« Odgovori #1 : 10 Siječanj, 2010, 21:49:42 »
Ako imaš C1 onda čini mi se ne vrijedi za tebe zakon za mlade vozače. Nek netko to provjeri  :icon_thumright:

U svakom slučaju za sve ostale koji nemaju 24 a polagali su još po onom starom zakonu kad nije bilo nikakvih ograničenja, i NJIH kači ovaj novi zakon nažalost  :angry7:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline Biker(ss)

• maxi forumaš
  • Live to ride, ride to live.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sisak
  • Moj Skuter: SF2 , GSXR 1000 k5
  • Moja Kaciga: HJC IS-17
  • MojSpuh: Yoshimura
« Odgovori #2 : 10 Siječanj, 2010, 21:55:22 »
ide na onaj način kako ti država može bolje ocjedit novčanik -_-
———-/´¯/)——--(\¯`\
———/—//———--\\ —\
——--/—//————-\\- -\
—-/´¯/—/´¯\———/¯`\—\¯`\ -/-/--/—/—/-|_—-_|-\---\—\—\  (-(—(—(—/-)--)--(--(-\—)—)— ) -\————\/--/— \—\/————/ --\———— /—— -\-————/ —\-———-(———-)———- / —-\———-\——---/——-- /   :D

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
« Odgovori #3 : 10 Siječanj, 2010, 21:58:26 »
možda će mrcina znat...ma što se tiče ograničenja kod C1 je do 7,5t i 150ks, tako da se kombije može vozit i ove dostavne kamione koji se uklapaju u te brojke. A onog što se tiče 23-05 mene zanima dal na mene to utječe ako imam C1...nisam nigdje u zakonu našao, možda netko ima drugu info, jer besmisleno je zabranit vožnju gospodarskog vozila u bilokojem vremenskom intervalu jer kamioni imaju svejedno svoja ograničenja što se tiče vremena vožnje i to

Offline DvdAerox

• maxi forumaš
  • Mjesto: nigđe
  • Moj Skuter: nista
  • MojSpuh: nema vise
« Odgovori #4 : 10 Siječanj, 2010, 22:01:22 »
Gle, ti ces je produzit, ali to nema veze (inace bi ti trebali na 10 godina produzit), ali pisat ce uvjek kada si polozio (datum) i murjak se po onome ravna za kaznu, znaci ako nemas 24 ne gine ti kazna za snagu, ako naletis na krivog murjaka...

Uvezi toga sa profesionalnim vozacima pisalo je nesto u proslom broju auto-kluba..

Offline neno20

• forumski biciklist
  • Mjesto: Mali Lošinj
  • Moj Skuter: Aprilia sr50 ditech nekad vozio, piaggio typhoon,piaggio nrg trenutni...
« Odgovori #5 : 10 Siječanj, 2010, 22:05:31 »
ja sam položio B kat 1.12 2005. onda je bilo 2 god da si mladi vozač. produžena mi je do 2018 g. jel i mene kači sada ovaj novi zakon?

Offline S.F. sf2

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • Moj Skuter: sf2 lc
  • MojSetup: ne
« Odgovori #6 : 10 Siječanj, 2010, 22:08:17 »
zakon je retroaktivan,rekla mi sutkinja. znaci svi do 24 godine po zakonu iznad 75kw u autu su u prekrsaju.

Offline neno20

• forumski biciklist
  • Mjesto: Mali Lošinj
  • Moj Skuter: Aprilia sr50 ditech nekad vozio, piaggio typhoon,piaggio nrg trenutni...
« Odgovori #7 : 10 Siječanj, 2010, 22:14:07 »
ma nek idu u pm i oni i zakoni više. kad dođemo do 24 g onda će bit do 28 godina...
ako si budala poginut ćeš i u peglici. po tome onaj tko ima 24 g i položi a novi je vozač bez i malo iskustva može vozit auto od 200-300 KW a ti sa iskustvom do tad 5-6 g ne možeš...koja pamet....

Offline shegy

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: PŽ-ZG-KA
  • Moj Skuter: aprilia sr ditek, jogurt, cr250
« Odgovori #8 : 10 Siječanj, 2010, 22:18:35 »
mislim ali neznam zasto da ces imati problema sa c1 kategorijom! vidi sutra pa javi
KAD SI GLADAN, NISI SVOJ

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • maxi forumaš
    • Scooter Inside
« Odgovori #9 : 10 Siječanj, 2010, 22:20:17 »
eto super, taman sam se ponadao da ću preć te dve godine i onda mogu po svom, i sad me opet stigao sjeban zakon.
Znači sa 80 godina baba položi i može odma sjest u auto 350konja i nikom ništa, a ja sa 5 godina iskustva i desetke i stotine tisuća u autu i kamionu na svim autocestama i po svim gradovima Europe imam 23 godine i ja sam još uvijek pod ograničenjem...j****u mater ako ne skemijam neko dvojno državljanstvo u pizdu materinu i država i zakoni

Offline S.F. sf2

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • Moj Skuter: sf2 lc
  • MojSetup: ne
« Odgovori #10 : 10 Siječanj, 2010, 22:23:22 »
To ti je Rvacka!!!!!

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #11 : 10 Siječanj, 2010, 22:33:29 »
zakon je retroaktivan,rekla mi sutkinja. znaci svi do 24 godine po zakonu iznad 75kw u autu su u prekrsaju.

Mislim da nije tako. Niti jedan zakon do sada niej bio retroaktivan koliko znam. To bi bilo ukidanje stecenog prava.

Offline Chupsy

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • forumski skuteraš
  • *
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Nexus 300
  • Moja Kaciga: Schuberth S2
« Odgovori #12 : 11 Siječanj, 2010, 18:26:23 »
Mislim da nije tako. Niti jedan zakon do sada niej bio retroaktivan koliko znam. To bi bilo ukidanje stecenog prava.
svi misle svoju teoriju dok ih ne okinu po đepu...

ja sam zbog zakona dobio otkaz u firmi gdje sam vozio kombi sa 130kW, naime zakon je jasan ko dan, a problem je što ga svatko tumači u svoju korist

"Dana 17. lipnja 2008. godine stupio je na snagu novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama koji propisuje da je mladi vozač vozač u dobi od 16 do 24 godine. I mladom vozaču se izdaje vozačka dozvola na 10 godina." (mupRH)

ali nije ni problem u tome, problem je što ti osiguranje i kasko ne priznaju ukoliko skriviš nesreću sa nevažećom vozačkom dozvolom!

ova informacija je provjerena desetke puta, jer mi je zbog nje visio posao...

ove šeme tipa ja sam položio prije, ja kasnije, meni je vozačka probna, meni nije jednostavno ne pali

što se tiče C kategorije u to nisam upućen
Servis skutera "sporo i kvalitetno"
kodiranje kljuceva, popravak ECU itd itd...
0958142029

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • maxi forumaš
    • Scooter Inside
« Odgovori #13 : 12 Siječanj, 2010, 12:17:10 »
Bio sam danas u mupu,kaze novu vozacku ce mi radit,novi obrazac knjizice je sad,nisam ih nista posebno ispitivao,sutra cu jer mi vozacka treba pa moram to sta brze skemijat

Offline Chupsy

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • forumski skuteraš
  • *
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Nexus 300
  • Moja Kaciga: Schuberth S2
« Odgovori #14 : 17 Siječanj, 2010, 20:04:19 »
dobit ćeš novu vozačku koja vrijedi 10 god, ja isto imam takvu...
Servis skutera "sporo i kvalitetno"
kodiranje kljuceva, popravak ECU itd itd...
0958142029

Offline vktr

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
« Odgovori #15 : 17 Siječanj, 2010, 20:30:10 »
dobit ćeš novu vozačku koja vrijedi 10 god, ja isto imam takvu...
ja sam položio sa 16 i odma dobio na 10 godina, baš sam kul

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #16 : 17 Siječanj, 2010, 20:38:58 »
ma nek idu u pm i oni i zakoni više. kad dođemo do 24 g onda će bit do 28 godina...
ako si budala poginut ćeš i u peglici. po tome onaj tko ima 24 g i položi a novi je vozač bez i malo iskustva može vozit auto od 200-300 KW a ti sa iskustvom do tad 5-6 g ne možeš...koja pamet....

čitaš mi misli. Šećer na kraju bude da kad napunim 24 da će produžiti taj zakon do 25  :laughing7:

Gle, netko može sjest prvi dan u fićeka i završil bu u ogradi, a neko može sjest u ganc novog ferarija i vozil se bu savjesno, tu nema pravila. Zakon mora obuhvatiti sve a da je čim manje ljudi zakinuto. Kod nas je to isto tako provedeno samo što je problem što nije čim manje nego je čim više ljudi zakinuto. I kad me zaustave na skuteru, bez obzira kolko sam star i kolko imam vozačkog staža i B kategoriju, tretiraju me ko nekog bahatog klinca  :dontknow: Ne svi, ali zna se desiti  :angry7:

Jer kolko sam skužio, čim te zaustave na skuteru oni znaju da si kriv. I ako nisi, nekaj ti budu našli  :icon_biggrin:

Dosta mi je već tog prepucavanja. Odoh ja uskoro na veliku tablicu i zaboli me frula. Samo kaj moram prije toga A položit  :laughing7:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • maxi forumaš
    • Scooter Inside
« Odgovori #17 : 18 Siječanj, 2010, 18:49:07 »
dobio sam vozačku na 10 godina,a sad za ograničenje neznam nit su mi znali reć

samo su mi rekli da ak oću polagat C+E moram prvo položit C i onda E tek za godinu dana. A sad odmah ovog trena imam posao vozača šlepera, al sa položenom C kategorijom mogu vozit sam vučno vozilo, a ne prikolicu na kojoj je u biti teret. Znači nek si nabiju taj zakon na zadnji otvor u tijelu  :toothy3: