Pozdrav svima!Evo prvi put sam na ovom forumu i nisam vlasnik skutera,ali nadam se da ću uskoro postati:Kao i većina ljudi gledam dobiti što bolji skuter za što manje novca.A javljam se samo da vam kažem neka moja skromna iskustva sa Lunom jer sam zainteresiran za kupnju skutera od 50 ccm pa sam se tako raspitivao i oko Luna.Prvo što je pohvalno da su prodavatelji iznimno ljubazni što se ne može reći za većinu prodavatelja.Imao sam priliku isprobati i oba modela(caper i vision)na kraćoj vožnji pa ću vam prenjeti svoje dojam...Prvo sam probao Vision.Krasan skuter,estetika vrhunska,plastika slabija nego kod konkurencije...Ali za te novce zadovoljava.Skuter je bio odblokiran i stvarno čupa ko lud.Naravno treba uzet u obzir da se u životu nisam baš navozio motora,ali ide iznad mog očekivanja.Istina dosta je bučan,ali uzbrdo je išao sasvim solidno.Mana mi je što nema dugog cvijetla,ako je to neka mana...Caper,manji model me ugodno izneneadio.Gotovo je nečujan,a i čini se puno bolji izbor za probijanje među automobilima.Nažalost ne smatram ga nekim ljepotanom,ali to je stvar ukusa.Pohvalio bi njegovo sjedalo koje je mnogo udobnije nego na visionu.Velika je mana Capera što mu ispod sjedala ne stane nikakva kaciga,a kovčeg se ne može ugraditi.Bar za sad.Jasno da mi je Caper bio značajno sporiji,ali naglašavam da je Vision bio odblokiran.U Magnetixu sam gledao jedan Caper.Prodavačica jako ljubazna,skuter ko da je dijete sastavljalo.U odnosu na onog iz Beta nota totalna katastrofa.Niti jedna plastika ne sjedi kako valja.Onaj koji bi ga pogledao uvjerljivo bi dao prednost Baotianu.Baotianu kaciga stane pod sjedalo,a ima i kovčeg u kojeg istina ne stanu teže stvari,ali ipak je tu.A te priče da Caperu u prednji pretinac stane nekakav špeceraj to su samo priče ili neko ide na plac po pol kg salate...
Za razliku od Baotina kojeg vam ne daju isprobati(valjda se boje da se ne pokvari za tih par metara)lune sam isprobao što je veliki plus.Nevjerojatno je da se naši veliki uvoznici hvale velim prodajama skutera kad ono nemaju ni jedan primjerak koji bi ljudi isprobali par metara.Zato uvozniku Lune plus,a zastupniku Piaggia veliki minus jer uz njihove reklame DOĐITE I ISPROBAJTE BEZ OBVEZE mogli bi dopisati i AKO NEGDJE NAĐETE ZIP jer je potraga za primjerkom koji se daje na probnu vožnju završila neuspješno.Možda sam trebao zvati više od 4 prodajna mjesta...
Oprostite na širini,ali možda nekom pomogne da se odluči ili ne za lunu.Ne bih se ni javio,ali riječ je o novom modelu na na našem tržištu pa ljudi još nisu upoznati.Tako da je bilo kakav doticaj s tom markom nekom dobra informacija.Ja se još nećkam.mozgam,ali mislim da ću se odlučit za Lunu caper.Ipak vidjet ćemo još.Pozdarv od neodlučnog!