Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Luna caper  (Posjeta: 11168 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline konobar

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Luna caper
Odg: Luna caper
« Odgovori #40 : 16 Srpanj, 2007, 18:30:10 »
evo piše sestra u bratovo ime  :hello:  odvela sam jutros lunu na prvi servis,skinuli blokadu,ide 70 km/h ,niz nizbrdicu i ako je negdi velik pravac 80 km/h..uz uzbrdicu 40 km/h..i eto ja prezadovoljna sa njom :happy6:

Offline manda panda

• forumski pješak
  • *
  • Profesionalni amater
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: cipelcug 1 ks
« Odgovori #41 : 16 Srpanj, 2007, 19:02:45 »
Pozdrav svima!Evo prvi put sam na ovom forumu i nisam vlasnik skutera,ali nadam se da ću uskoro postati:Kao i većina ljudi gledam dobiti što bolji skuter za što manje novca.A javljam se samo da vam kažem neka moja skromna iskustva sa Lunom jer sam zainteresiran za kupnju skutera od 50 ccm pa sam se tako raspitivao i oko Luna.Prvo što je pohvalno da su prodavatelji iznimno ljubazni što se ne može reći za većinu prodavatelja.Imao sam priliku isprobati i oba modela(caper i vision)na kraćoj vožnji pa ću vam prenjeti svoje dojam...Prvo sam probao Vision.Krasan skuter,estetika vrhunska,plastika slabija nego kod konkurencije...Ali za te novce zadovoljava.Skuter je bio odblokiran i stvarno čupa ko lud.Naravno treba uzet u obzir da se u životu nisam baš navozio motora,ali ide iznad mog očekivanja.Istina dosta je bučan,ali uzbrdo je išao sasvim solidno.Mana mi je što nema dugog cvijetla,ako je to neka mana...Caper,manji model me ugodno izneneadio.Gotovo je nečujan,a i čini se puno bolji izbor za probijanje među automobilima.Nažalost ne smatram ga nekim ljepotanom,ali to je stvar ukusa.Pohvalio bi njegovo sjedalo koje je mnogo udobnije nego na visionu.Velika je mana Capera što mu ispod sjedala ne stane nikakva kaciga,a kovčeg se ne može ugraditi.Bar za sad.Jasno da mi je Caper bio značajno sporiji,ali naglašavam da je Vision bio odblokiran.U Magnetixu sam gledao jedan Caper.Prodavačica jako ljubazna,skuter ko da je dijete sastavljalo.U odnosu na onog iz Beta nota totalna katastrofa.Niti jedna plastika ne sjedi kako valja.Onaj koji bi ga pogledao uvjerljivo bi dao prednost Baotianu.Baotianu kaciga stane pod sjedalo,a ima i kovčeg u kojeg istina ne stanu teže stvari,ali ipak je tu.A te priče da Caperu u prednji pretinac stane nekakav špeceraj to su samo priče ili neko ide na plac po pol kg salate...
Za razliku od Baotina kojeg vam ne daju isprobati(valjda se boje da se ne pokvari za tih par metara)lune sam isprobao što je veliki plus.Nevjerojatno je da se naši veliki uvoznici hvale velim prodajama skutera kad ono nemaju ni jedan primjerak koji bi ljudi isprobali par metara.Zato uvozniku Lune plus,a zastupniku Piaggia veliki minus jer uz njihove reklame DOĐITE I ISPROBAJTE BEZ OBVEZE mogli bi dopisati i AKO NEGDJE NAĐETE ZIP jer je potraga za primjerkom koji se daje na probnu vožnju završila neuspješno.Možda sam trebao zvati više od 4 prodajna mjesta...
Oprostite na širini,ali možda nekom pomogne da se odluči ili ne za lunu.Ne bih se ni javio,ali riječ je o novom modelu na na našem tržištu pa ljudi još nisu upoznati.Tako da je bilo kakav doticaj s tom markom nekom dobra informacija.Ja se još nećkam.mozgam,ali mislim da ću se odlučit za Lunu caper.Ipak vidjet ćemo još.Pozdarv od neodlučnog!

Offline Nikon

• ~k®®ty! CA!!~ ..... mig! mig!
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • how low can you go ^.^
    • SMK Predatori
  • Mjesto: Spalato
  • Moj Skuter: Beverly 500
« Odgovori #42 : 17 Srpanj, 2007, 21:41:29 »
nema ni jedan skuter od 50 ccm duga svitla, to je uvijet za vecu kubikazu

luna vision-a ima dosta.. krenila ih je prodaja jer san vec 4-5 komada srea na cesti u splitu, danas u baskoj vodi 2...

vrlo brzo ce to krenit...

razlika visiona i carpera je to sta je luna 2t a carper 4t

2t masine su jace od 4t ... 2t 50 ccm ide dosta brze i jace vuce od 50 ccm 4t... sve ima svoje prednosti i mane .. al nebi sad o tome..

luna je po meni dosta kvalitetnija od baotiana, pogotovo jer se baotian slaze na hebenom brodu kad putuje do trzista prodaje
« Zadnja izmjena: 19 Srpanj, 2007, 15:40:25 Nikon »
SMK Predatori Member
www.smk-predatori.com

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb, Centar
  • Moj Skuter: Vespu GT 200, Vespu PX 200E, Piaggio Skipper 125 4T, Peugeot X-fight (cvajo 50 ccm) i sve drugo što mu dosta ?esto do?e pod yay?eka
« Odgovori #43 : 18 Srpanj, 2007, 01:22:43 »
nemas pojma...
1 moj peugeot speedfight 2 od 50 ccm ima kratka i duga svjetla... a ima ih, npr, i kymco super 9!
baotian se ne slaže na brodu, to su zlonamjerne bedastoće... sklapa se u tvornici isto kao i luna...
isti k, drugo pakovanje... luna je novija, ljepsa i ima nesto kvalitetnije pojedine ugradbene dijelove...

kad bih morao birati među jeftinijim skuterima kupio bih svakako lunu vision (2T) izvrstan motor za te nofce.... a misklim da bi mi chaper/baotian (4T) brzo dozlogrdio. za uspješno probijanje kroz gradsku guzvu definitivno je potreban i startniji motor!
« Zadnja izmjena: 18 Srpanj, 2007, 01:39:24 filiplatinovicz »
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr
 ADVANCED TEHNOLOGY DESIGNED TO PROTECT

Offline konobar

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #44 : 18 Srpanj, 2007, 03:20:42 »
luna caper ima i duga i kratka svitla  :notworthy:

Offline Punisher

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Piaggio X8 150
  • Moja Kaciga: Nolan N62
« Odgovori #45 : 18 Srpanj, 2007, 09:25:43 »
I Yamaha Aerox isto ima duga svjetla...

Ima ih većina skutera duga svjetla - pogotovo noviji modeli, samo nemaju ablend kao što imaju skuteri sa većim kubikažama
Who's looking for punishment ??

Offline Nikon

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • how low can you go ^.^
    • SMK Predatori
« Odgovori #46 : 18 Srpanj, 2007, 15:13:28 »
je samo skuter od 50 ccm NEMORA imat duga a priko 50 mora .. i ni jedan skuter od 50 ccm NEMA prava duga svitla jer san ja sva ta svitla gleda i svitle ko kratko od maxi skutera pa sad ...

baotian je SMECE pa koliko ja neam pojma smece bia i osta radia se u tvornici ili na brodu.. po meni je to cista prevara jer se kvari, neide kurca, lose kvalitete pa vi nabite i reflektor na njega i dalje nevalja!

ako se lunu usporedjuje s baotianom i kvalitete baotiana je onda je slobodno zapalite
SMK Predatori Member
www.smk-predatori.com

Offline odin

• forumski biciklist
  • Mjesto: Krk
« Odgovori #47 : 19 Srpanj, 2007, 12:31:24 »
I Yamaha Aerox isto ima duga svjetla...

Ima ih većina skutera duga svjetla - pogotovo noviji modeli, samo nemaju ablend kao što imaju skuteri sa većim kubikažama

kymco na svim skuterima ima ablend takodjer, i najjeftinijima. kod kymca je dobro i sto serijski dodje sa zvucnim signalom pok.smjera, kao i vecina tajvanaca. To je nesto sto bi po mom misljenju trebalo biti obavezno kod svih, homologacijski uvjetovano.

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
  • Mjesto: Zagreb, Centar
  • Moj Skuter: Vespu GT 200, Vespu PX 200E, Piaggio Skipper 125 4T, Peugeot X-fight (cvajo 50 ccm) i sve drugo što mu dosta ?esto do?e pod yay?eka
« Odgovori #48 : 19 Srpanj, 2007, 12:42:46 »
nema ni jedan skuter od 50 ccm duga svitla, to je uvijet za vecu kubikazu

samo citiram Nikonov navod... vrlo brzo sam sebi skočio u usta...
baotian je izvradstan motor za cijenu po kojoj se nudi... bez obzira kako se zvao, ako na deklu motora pise baotian, to je znak stanovitre kvalitete. Poznajem mnogo zadovoljnih vlasnika... luna je tek stigal na nase trziste pa će se o kvaliteti moći raspredati tek za neko vrijeme. napisao sam da su neki sklopovi kvalitetniji nego na baotianu, ali to u praksi ne mora značiti ništa. vrlo su slični i itekako usporedivi. ne razumijem zbog čega toliko ružnih riječi za baotian??? nije li to malo pretjerano, tim vise sto nije ničim argumentirano, osim glupavom tezom da se motori slažu na brodu...

Kymcovim motorima samo pohvale... agiliti je relativno duže na tržištuu, uspješno se prodaje u europi gdje je pravi hit. sigurno je izvrsna alternativa za lunu 2T, a nije značajno skuplji... tko voli 4T, alternativa je piaggio zip!
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr
 ADVANCED TEHNOLOGY DESIGNED TO PROTECT

Offline Nikon

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • how low can you go ^.^
    • SMK Predatori
« Odgovori #49 : 19 Srpanj, 2007, 15:30:09 »
pilipe pricas gluposti..

zahebo sam se za 50ccm ... sa dugima jebiga sitia san se posli da spacer od prijatelja ima duga i ablend .. sta sad ja znan priznat kad zaseren a ne pizdin bezveze

zasto protiv baotiana=?

zato sta je smece... jesi se vozia na tome?? da pocnen kako je jednom poznaniku masina zaribala nakon 50km, kolegi iz skole ispali utezi, otisa anlaser, ispa kufer (u voznji), riknila svitla, pa je cucla struju, pa je dobia novi, pa mu je novi prisa 1000km i neide kur*u, gusi se, place, stenje... da pocnen od toga mozda kako nema djelova, kako ni jedan bolji serviser nece da ga uzme u servis, ili da pocnen od toga kako su njihovi "servisi" PUNI sjebanih baotiana ili pak da pocnen od toga sta ide 40 na sat realne brzine, sta s dvoje brze setas od njega na cesti.. sta usporava promet, povecava mogucnost krša po cesti i 100 cuda...

pa sporiji je duplo od kymcovih 4t 50ccm skutera...

kad ti je tako dobar prodaj vespu, skippera i sf2 pa si kupi 3 baotiana, ja ti poklonim halogenu lampadinu da imas duga svitla.

P.S. kad si skacem i dalje usta ja jos uvik tvrdin da su u manjini 50 ccm skuteri s dugim svitlima i da se nemoraju imat za proc tehnicki, a skuteri vece kubikaze moraju

skacem skacem..

ustaaaa

P.P.S.@ odin.. mene osobno nervira sta ciuce ono kad das zmigavac .. iritantno za poludit.. kad se naviknes svako malo stisnit botun da izbaci zmigavac onda se nece dogodit da ostane upaljen ;)
« Zadnja izmjena: 19 Srpanj, 2007, 15:41:22 Nikon »
SMK Predatori Member
www.smk-predatori.com

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #50 : 19 Srpanj, 2007, 16:37:11 »
daj Nikon dosta je...
u svakoj temi pljujes baotian, mislim da si rekao svoje misljenje i dosta o tome. pusti ljude da voze sta hoce, niko te ne tjera da ga kupis.

Offline odin

• forumski biciklist
« Odgovori #51 : 19 Srpanj, 2007, 17:42:41 »

P.P.S.@ odin.. mene osobno nervira sta ciuce ono kad das zmigavac .. iritantno za poludit.. kad se naviknes svako malo stisnit botun da izbaci zmigavac onda se nece dogodit da ostane upaljen ;)

meni je to zakon, tih par sekundi iritacije usiju da ne zaboravis ugasiti zmigavac :)

Offline Mr J

• Mudrost je vrijednija od brzine.
  • MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: HD V-Rod
  • Moja Kaciga: Schuberth R1
  • MojSetup: Uvijek spreman!
  • MojSpuh: Protočan :)
« Odgovori #52 : 19 Srpanj, 2007, 18:03:04 »
Nisam citao cijelu temu jer mi se neda, ali ovo za zmigavce je korisno kada imas zvucnu signalizaciju pri ukljucenom zmigavcu jer zna se desiti da si ponekad mislis da si dao zmigavac a zapravo nisi...
Žena ti kaže "Idi k vragu!". Ti odeš, a ona te i tamo dočeka!

Offline Nikon

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • how low can you go ^.^
    • SMK Predatori
« Odgovori #53 : 19 Srpanj, 2007, 20:08:12 »
ta signalizacija mi je trebala dosta kad san tek pocea vozit warriora jer mi se dogadjalo da vozin ravno a drzin upaljen zmigavac kroz par raskrizja...

al isto nervira i to strasno.. i mislin da s vrimenon vecina pocupa tu signalizaciju van

daj Nikon dosta je...
u svakoj temi pljujes baotian, mislim da si rekao svoje misljenje i dosta o tome. pusti ljude da voze sta hoce, niko te ne tjera da ga kupis.

pa nebi ga ni kupia, ne kuzin kako mozete preporucat nekom nesto da kupi ako nevalja, zna se da nevalja.. nije to javna tajna.. koliko para toliko muzike...
ima puno boljih skutera za uzet za sitno visu cjenu..

jel ti sve govori da se baotian prodaje u trgovackim centrima.. ono stvarno kupujes kruv pa amo kupit i skuter... pocela prodaja sa 6000kn pa na 5500.. sad ga ima za 4000kn (u oglasniku i za 2000kn stari svega misec, dva dana)

toliko o kvaliteti.. i pouzdanosti...

neman ja nista protiv baotiana... svejedno mi je sta ces ti ili ko drugi vozit... oces vozit beverly-a ili baotiana.. ne vozin ja to je cinjenica, ali zasto sutit o kvaliteti nekog motora pa da se ko zaleti i kupi ga pa se raocara i baci novce bezveze...

al u pravu si dosta od mene  :binkybaby: :dontknow:
« Zadnja izmjena: 19 Srpanj, 2007, 20:15:25 Nikon »
SMK Predatori Member
www.smk-predatori.com

Offline konobar

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #54 : 26 Srpanj, 2007, 17:55:43 »
koje kuglice da uzmem za lunu?? :icon_scratch:

Offline BunnyRabbit

• forumski skejter
  • **
  • Moj Skuter: Kymco Vitality 50 2T
« Odgovori #55 : 27 Srpanj, 2007, 09:53:54 »
Što se dugih svjetla tiče, dobra je to stvar na skuterima. Frend ima Apriliju Ditech-a i koja korist što ide 80-90 ili koliko već kad po mraku vidiš 5 m ispred sebe, a po cesti svakakvih živih i neživih sranja. Naravno da svjetlo nije kao na autu, ali je dovoljno.

Zvučne signale na žmigavcima također smatram više nego korisnima. Možda ponekad smeta (ali nakon nekog vremena kao da sam prst počne reagirati na taj zvuk i gasi žmigavce  :toothy12:), ali sigurno su svi barem nekoliko puta htjeli poslati kvragu onog ispred sebe kad prođe par raskršća za upaljenim žmigavcem i pritom se poteže po cesti, a ne možeš ga proć jer neznaš kad stavrno misli skrenut.

Offline X-Thug

• maxi forumaš
  • Osobni Text?
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: BMW E91
« Odgovori #56 : 27 Srpanj, 2007, 13:43:23 »
Što se dugih svjetla tiče, dobra je to stvar na skuterima. Frend ima Apriliju Ditech-a i koja korist što ide 80-90 ili koliko već kad po mraku vidiš 5 m ispred sebe, a po cesti svakakvih živih i neživih sranja. Naravno da svjetlo nije kao na autu, ali je dovoljno.

Zvučne signale na žmigavcima također smatram više nego korisnima. Možda ponekad smeta (ali nakon nekog vremena kao da sam prst počne reagirati na taj zvuk i gasi žmigavce  :toothy12:), ali sigurno su svi barem nekoliko puta htjeli poslati kvragu onog ispred sebe kad prođe par raskršća za upaljenim žmigavcem i pritom se poteže po cesti, a ne možeš ga proć jer neznaš kad stavrno misli skrenut.

uf ja bi ubia takve,a jači su mi oni šta skreću bez žmigavca...ja san reka kad položin da ću se namjerno skucat u jednog takvog,pa me boli k**ra* za štetu meni i njemu...samo da ih pameti naučim...
...........1...........8...........7...........

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Ogulin
« Odgovori #57 : 29 Srpanj, 2007, 15:16:02 »
ja na sf ima duga i kratka svijetla+abland,kad je prazna cesta vozim se sa kratkim svijetlima+abland,rezulata potpuna osvijetljenost ceste

Offline konobar

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #58 : 06 Rujan, 2007, 11:45:19 »
EVO SESTRA MI JE PROŠLA 3700 KM,prezadovoljna je a i ja isto.ima par dana da je zaladilo i motor uopce ne moze raditi na minimumu i stalno se gasi,je li neko zna u čemu je problem?e i koje aditive ulivate zimi u gorivo?..nije ni prije moga,pa mi je lik reka da je zbog goriva i otkako ulivam na omv-u nisam ima problema,ali evo zaladilo i problemi se vratili.

Offline pitaNS

• maxi forumaš
  • samo gas
  • Mjesto: Novi Sad
  • Moj Skuter: JeTfOrCe,ApRiLiA SR
  • MojSetup: kako ono - high end?!
  • MojSpuh: prdekalica neka Roost
« Odgovori #59 : 06 Rujan, 2007, 11:57:54 »
ja na sf ima duga i kratka svijetla+abland,kad je prazna cesta vozim se sa kratkim svijetlima+abland,rezulata potpuna osvijetljenost ceste

ja na jetforcu imam kratka/duga + ablend, toliko su dobra svetla da ni jednom trenutku nisam pomislio da bi mogao imati bolja... :icon_thumright:
MHR 70..MHR radlica...Roost Sprint...PWK 21mm...Malossi Selletra...MHR OR prenos...itd itd