evo da dopunim TGB impresije s mojim TGB Excelsior 125:
dakle, nakon odvoženih 400 km mogu dati neke početne i početničke impresije za sve one koje zanima...
s obzirom da sam "elegantno prepunjen" (115 kg žive vage) moram priznati da sam iznenađen kako me veselo i živahno vuče sa svojih nepunih 9 konja! U vožnji se na njemu osjećam prilično sigurno jer i kočnice odrađuju svoj posao iznenađujuće dobro - već sam nažalost bio u 2 situacije gdje sam bio prisiljen ispitati njihovu učinkovitost! Nisam primjetio ikakve poteškoće s gumama, dobro drže...
Ne znam koja mu je maks. brzina, ali bez problema je potegnuo do 90 km/h na ravnom (prema njegovim uricama, naravno)... onda me je već bilo lagano strah, pa sam popustio, ali imam osjećaj da bi mogao i mrvicu više...
Potrošnja je zadovoljavajuća... oko 3,6 l/100 km... s obzirom na moju težinu i konfiguraciju terena u Rijeci gdje se uvijek negdje penješ, ja sam zadovoljan...
e da ne bi ispalo da sam sasvim zadovoljan, pokude idu na malen spremnik ispod sica (ne stane mi kaciga!!!... jest da imam glavu ko balun i XL kacigu, ali da je mali, mali je) i nevjerojatno ružan volan... kao da su ga dizajnirali u petak u kvarat do 5... i najgluplje od svega, od volana ne vidiš signalizaciju žmigavaca na komandnoj ploči... sva sreća pa ima dovoljno glasnu zvučnu signalizaciju žmigavca...